Странно скърцане на съединител!
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно скърцане на съединител!
Колеги, от няколко дни много странно ми скърца педала на съединителя. Чува се скърцане като от пружина, обаче най-странното е, че когато съм спрял и натиснал съединителя докрай, и въртя волана, пак скърца...
Какво може да е?

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
И при мен го има това скърцане.От скоро се появи.Когато свалях скоростите забелязах, че притискателя и пружините, които опират в аксиалния лагер са сухи на барут и леко ръждиви.Предполагам, че от тях е скърцането.Аз моя съединител не го смених (нямах толко пари тогава за комплект и не исках да правя полвинчати работи), ако и твоя не е сменян откакто колата е при теб ... сигурно е от притискателния диск.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bobcho написа:И при мен го има това скърцане.От скоро се появи.Когато свалях скоростите забелязах, че притискателя и пружините, които опират в аксиалния лагер са сухи на барут и леко ръждиви.Предполагам, че от тях е скърцането.Аз моя съединител не го смених (нямах толко пари тогава за комплект и не исках да правя полвинчати работи), ако и твоя не е сменян откакто колата е при теб ... сигурно е от притискателния диск.
- Да за съединителя си прав но каква е връзката с въртенето на волана

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: