въпросче за резервата на гориво на В5
въпросче за резервата на гориво на В5
Някой може ли да ме ограмоти колко е резервата на горивото на пасат В5,98г.,тди- като стигне стрелката на горивото до двете червени чертички вляво/до първата от двете/ изпищява и светва колонка на таблото - колко имам още след това.Извинявам се ако дублирам тема,но с търсачката не се справих
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На моя пасат като ми мигне лампата наливам 55 до 57 литра. Най много съм сипвал 62 литра на доста празен резервоар но все пак не съвсем празен. По това съдя че е 8 до 10 литра. на резерва въобще не карай, щото нашата юбава нафта......... най много да стане беля, а недай си боже да глътне въздух колата има да се върти после.........
- dpassat
- Автомобил:
- Двигател:
По празниците минах 1000 км с едно зареждане и стрелката беше на ръба аха да влезе в червеното и да се включи зумера и да светне колонката но не светна. Значи 58 литра по бележка от ОМВ. Ако приемем че 6-8 литра е резервата, както беше споменато в по-горен пост тозначи 64-68 е целия резервоар?! Дали има различни размери вместимости на комбитата?!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Serg71 написа:При PR-1800 резервоара е 70 л.
Обема на резервоара се определя от модела на купето, а не на двигателя. Двигател PR e 2,2 литра, 96 kW, 129 к.с. и е поставян на Ауди 100 изпълнение "CN" (вероятно Канада) от 08/89 до 12/90.
dpassat, не мисля че има различни обеми резервоари за комби (поне не на Пасат Б5), просто или послъгват с литрите, или някой ти е заредил с натискане на бутончето и изтласкване на всичкия въздух в гърловината. А, може резервата да е по-малко (има и такава възможност).
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм ходил с Б 5.5 1.9 ТДИ 4х4 Перник-Симитли-Перник. Разстоянието е повече от 100 километра. Тръгнахме от София, малко преди детелината в перник светна лампата и се върнахме обратно до Перник и там заредихме. Това с икономично каране. Аз си мисля че на различните модификации и дори от автомобил до автомобил може да има разлика в момента на светване на резервата