Ако модс сметнам че не е за тук темата може да я трият.Имаме едно фиатче което съм забелязал през последните дни докато карам , че доста често се случва темп.на водата да надхвърля 90....та въпроса ми е :
какви може да са причините и дали е фатално когато почне да се получава така?
П.С.Най-често се случва когато изкачвам стръмно нагорнище или го засиля в повече.

Един въпрос но не за ФВ
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Един въпрос но не за ФВ
ChernoGTI написа:Ако модс сметнам че не е за тук темата може да я трият.Имаме едно фиатче което съм забелязал през последните дни докато карам , че доста често се случва темп.на водата да надхвърля 90....та въпроса ми е :
П.С.Най-често се случва когато изкачвам стръмно нагорнище или го засиля в повече.
Колко над 90????Много разтегливо понятие....включва от 91 градуса ,че чак до 120 .....
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Може датчика който ти включва перката да се е прецакал нещо. Аз си мисля че ако има нещо запушено ще си загрява постоянно без значение къде се движеш. Проблема може да е и от термостата - ако не отваря напълно или е заседнал в не напълно отворено положение. между другото за какво фиатче става въпрос
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат, термодатчик, в най-лошият вариант опечена гарнитура на главата. Едно от тези неща, датчика може да се измери дали работи, а свестен термостат можеш да си намериш в рамките на 20-30 лв. Смяната на антифриза и тя ти е толкова. От тук можеш да тръгнеш. Кажи какъв е Фиат-ът, че да погледна кво трябва да показва мултицетът, ако датчика работи нормално.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ChernoGTI написа:Ако модс сметнам че не е за тук темата може да я трият.Имаме едно фиатче което съм забелязал през последните дни докато карам , че доста често се случва темп.на водата да надхвърля 90....та въпроса ми е :
Водна помпа .
Термостата трябва да отваря на 92 гр. Това е за твоя двигател 138А3.000.
В еPer a не фигурира Ритмо.
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:.В еPer a не фигурира Ритмо.
до тук добре ама ей това ся какво ще рече.....там не фигурира тук не фигурира..
какви аутодати търсите, мери се дали въобще има връзка, а не стойности. стойностите не могат с мултицет да се измерят, а най-добре запали и изчакай да загрее над 90 градуса и гледай дали тръгва вентилатора. ако тръгва, тогава проблема ти не е нито датчика, нито самия вентилатор, нито термостат/ако не отвори термостата няма да стигне течност до радиатора и няма да се пуска вента/. като го направиш това сподели!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ChernoGTI написа:kris11 написа:.В еPer a не фигурира Ритмо.
до тук добре ама ей това ся какво ще рече.....там не фигурира тук не фигурира..
еPer e програма за италиански автомобили/ Фиат,Ланчия,Алфа/
Търси се като си зададеш модела на автомобила, обема на двигателя и годината на производство. Много богата откъм данни.Има търсене и по VIN номер.
Но просто Фиат Ритмо не фигурира. Има например. Фиат 126,Панда..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”