Някой кара ли с този размер гуми отзад. Аз сега карам със 195/50/15, ама като сложа тия дето са 65 и ми се струват малко височки. Отпред съм с 14-ки и си мисля, че ако сложа тия високите 15-ки вечер фаровете ми ще светят на 2-метра пред мене. Та затова искам да видя дали има някой дето кара така.
Мерси
195/65/15 за Б3 питане
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този размер не е за Пасат - а!!! Идват доста високи, при по "голям" завой има опасност от "задиране" в калника...колата е по нестабилна с тези гуми...абе, не стават...195/50/15 са много близо до товароносимоста на колата и може да ги прецакаш, ако си насФеткал с багаж колата. За 15 - ки джанти - 195/55/15 - зимни и 205/50/15 - летни, но не е проблем и 195/55/15 за летни да сложиш. Аз съм с такива. Малко по нестабилна е в завой при по висока скорост в сравнение с по широките ( 205 ) но са си О.К..... 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
1 цол = 1 инч = 1 дюйм - 2.54 см, т.е. задницата ще се вдигне с малко над 1 см. (така май идва)
А фаровете поне при мен се регулират с врътка на таблото ...
Мисля стандартно е с 195/60/15 или 185/65/14
Ако сложиш по широка гума сцеплението трябва да е по-добро, а и когато е по-ниска гумата колата става по-ниска съответно по-стабилна (за виси и от гумата) и съответно от по-голямата контактна площ почти незабележимо с някаква идея се увеличава разхода на гориво.
Не зная какво влияние ще оказва тежестта на купето.
Но съм повече на мнение че в случая (като нормално каране за пасат) поведението на автомобила се определиа от типа на гумата смеска/шарка/суха,мокра от колкото от нейната големина или размер.
Но ако както казват колегите си се натъпкал с багаж може и да почне да стърже. Ама при нормално каране едва ли би трябвало да създава кой знае какви проблеми.
Специалистите твърдят че е добре 4-те гуми да са винаги еднакви отвсякъде освен откъм налягане на предни и задни, ама ако гъзарията ще те топли ...
А фаровете поне при мен се регулират с врътка на таблото ...
Мисля стандартно е с 195/60/15 или 185/65/14
Ако сложиш по широка гума сцеплението трябва да е по-добро, а и когато е по-ниска гумата колата става по-ниска съответно по-стабилна (за виси и от гумата) и съответно от по-голямата контактна площ почти незабележимо с някаква идея се увеличава разхода на гориво.
Не зная какво влияние ще оказва тежестта на купето.
Но съм повече на мнение че в случая (като нормално каране за пасат) поведението на автомобила се определиа от типа на гумата смеска/шарка/суха,мокра от колкото от нейната големина или размер.
Но ако както казват колегите си се натъпкал с багаж може и да почне да стърже. Ама при нормално каране едва ли би трябвало да създава кой знае какви проблеми.
Специалистите твърдят че е добре 4-те гуми да са винаги еднакви отвсякъде освен откъм налягане на предни и задни, ама ако гъзарията ще те топли ...

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за гумите