'Моята България'

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 27 май 2005 13:17

Toledo написа:Аз пък съм ВЪРЛ ПРИВЪРЖЕНИК на влизането ни в ЕС . ASAP.

Сигурно си от хора които ще "лапнат" дял (или поне трохички) от предприсъединителните фондове :wink:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 27 май 2005 14:08

Кви трохи, ше ми правят 5000 Euro заплатата и ше щракам с пръсти някъде из Хауай-те :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 27 май 2005 16:10

Toledo написа:Кви трохи, ше ми правят 5000 Euro заплатата и ше щракам с пръсти някъде из Хауай-те :wink:

И за мойта заплата така споменаха... гаранция

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 27 май 2005 17:21

Шегата настрана, едва ли има нужда да обяснявам защо искам да станем част от ЕС възможно най-бързо :)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 27 май 2005 17:34

Такъв ше ни го вкарат с тоя ЕС че не е истина... :?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 27 май 2005 21:00

Toledo написа:Шегата настрана, едва ли има нужда да обяснявам защо искам да станем част от ЕС възможно най-бързо :)

Шегата настрана обясни ни,защо искаш България да станем член на EU!
Дай примерно 5 смислени и аргументирани причини :?:

Защо ли имам дежаву - "президент Жак Ширак агитира на предстоящия в неделя вот за евроконституция гражданите да гласуват "ЗА". А според статистиците 55% твърдо са против..."

Пак станахме по-вярващи от Папата!
Французите основателите наОбщия пазар вече са недоволни от EU

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 27 май 2005 21:29

Искате 5 причини ? Те са много повече, но не ми се пише много. Все пак ще драсна нещо. Първото, което ми хрумва - днес отново ми се обади един митничар, който винаги знае каква е цената на стоките ми във фактурите, и ми каза, че ми изпраща негов приятел да си купи нещо и да му дам възможно най-ниската цена. Докога в България митничарите ще са едни от най-богатите хора ? Къде в ЕС го има това ? И още нещо за тях - пътувайки до Италия с кола, минавам няколко граници за по-малко време, отколкото българската. Ако искате нещо по-близко до вас - кога в нашия НПК / или където и да е там в законите / ще се появи понятието "кражба на автомобил" ? Къде в ЕС някой "противозаконно ти отнема МПС-то", за да се скрие от дъжда например ? Или ще хванат някой с 600 кг хапчета и ще го пуснат, щото били за лично ползване, а тук всеки ден някой ще псува наркоманчетата за поредният задигнат касетофон/халоген/лайсна и т.н. Икономическите ползи са очевадни , но не ми се пише вече. Чакам и аз поне две причини за да не влизам в ЕС. :wink:
По въпроса за Франция - ако на теб някой ти каже, че трябва да работиш още повече, щото ще ти дойдат едни нови гости и трябват още пари за тях, и твоята реакция ще е такава. Ако това ви се струва несериозно - може би ще трябва да се задълбочим във вековната борба на великите сили в Европа за надмощие и влияние, но това май е прекалено сериозно :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 27 май 2005 22:41

Toledo всичко което написа е истина!
Но мога да ти изброя доста държави които не са членове на EU и въпреки това митничарите не са най-богатите,престъплението "кражба на автомобил" се наказва доста строго и ака те хванат с 600г (не 600 кг !!!) отнасяш десет години затвор а даже в една доста развита азиатска държава за над 500г. дават смъртна присъда чрез обесване :!:
Примера който даде с Франция е много точен но това нас-българите изобщо не ни "топли" Това ,че подобен федерационен принцип работив USA не значи че в Европа ще проработи.Тепърва предстоят големите проблеми и сътресения в EU.Само анализирайте фактите - покрай войната в Ирак всичко си излезе наяве.Замисля ли сте се защо UK не прие Еврото да замени Лирата? Защо UK ползва от EU само това което и изнася (например визовият режим който нас ни засегна) и има политика по близко до USA отколкото до EU.Ами Дания и Швеция защоне не приеха Еврото? Защото това ще засили интеграцията им с EU, смятан за твърде бюрократичен, корумпиран и неефикасен.Доказателства за това дал господ...
Приемането на обща валута колкото и да е изгодно толкова и не е - просто държавата губи част от суверенитета си.

Последна промяна от tyo на Пет 27 май 2005 22:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 27 май 2005 22:57

Ние пък кога ли сме имали суверенитет? Доколкото си спомням, все идват някакви мустакати чичковци и все казват какво да се прави... Нашите холитици са гъзоблизци. Имаше някакъв спор преди време за някаква градинка, дали да построят гаражи на столична община или не... и една година спорели съветниците по този въпрос, накрая американският посланник минал от там, видял суматохата в градинката и разкопаните работи, не му харесало, звъннал тук, там и веднага за един ден приели решение, с което да се възстанови хубавата градинка... има и много,много други такива случаи, ама сега не мога да се сетя канкретно...

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 28 май 2005 8:39

tyo написа:...

Гледай сега - цитираните държави са си добре сега и са прави да се опасяват, че някой друг може да ги повлече надолу. "Моята България" е съвсем друго нещо. Ние още от 13-14век сме доказали, че сами не можем нищо да направим - имам предвид за държавата си, а не някой властимащ за себе си. Така че едни ясни правила отвън според мен ще имат само положителен ефект. За суверенитета - ние сме прекалено малка икономика, за да се притесняваме от някакъв срив на някаква валута. Тук едно леко земетресение и държавата е фалирала отвсякъде. Жалко, но е факт. :)
Още си чакам двете причини да се страхувам от ЕС :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 30 май 2005 0:04

Toledo написа:.....Още си чакам двете причини да се страхувам от ЕС :wink:

Toledo изчаках до днес (29.05.2005) за да ти дам отговор.
Запомни днешния ден,той е исторически! Днес беше закован първият пирон в ковчега на EU
www.euronews.com --> Breaking News--> Referendum in France - European Union's constitution latest estimations 44 % yes, 56 % no

Отговорът на въпросът ти е: Аз се страхувам (а би трябвало всички ОБИКНОВЕНИ хора) от същите причини от които се страхуват 22.4 милона французи.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 30 май 2005 0:13

tyo написа:
Toledo написа:.....Още си чакам двете причини да се страхувам от ЕС :wink:

Toledo изчаках до днес (29.05.2005) за да ти дам отговор.
Запомни днешния ден,той е исторически! Днес беше закован първият пирон в ковчега на EU
www.euronews.com --> Breaking News--> Referendum in France - European Union's constitution latest estimations 44 % yes, 56 % no

Отговорът на въпросът ти е: Аз се страхувам (а би трябвало всички ОБИКНОВЕНИ хора) от същите причини от които се страхуват 22.4 милона французи.

Tо на франСузите им е сбъркана работата и имат грешно разбрани представи за национализъм ........??????

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 30 май 2005 7:16

определено
че те французите го измислят този съюз ?!?
ходи ги разбери...
а и германци французи и т.н. ги е страх от съвсем други работи
ние не се боим от наплив на евтина работна ръка ама те се страхуват най-вече от това и че ще ни дават парици :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 30 май 2005 7:49

WDW,DragoCL не сте гледали TV май :D
Този референдум не е за разширяване на съюза!!!
Той е за нова конституция (European Union's constitution) така че с този вот се отхвърля самото същество на EU :wink:
Това все едно е въпрос "Доволни ли сте от EU" и френският народ казал "НЕ"
Ха пък нашите политици защо ли ни казват че е добре за България да е член на EU,при положение че на основателите не им харесва :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Emil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Страх ме е...

Мнениеот Emil » Пет 03 юни 2005 13:07

Страх ме е, 4е ако влезем в ЕС и вси4ки 6те се изнесат... съвсем никой няма да остане в България, освен двама/трима пенсионери, които не са успели да си намерят подходя6та работа 'по 4ужбината'... ейй ама това зву4и много гадно... пък и без това никой не ни иска.. достатъ4но други 4ужденци си имат, албанци, румънци, араби и всякакви други такива...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”