Непрекъснато нещо потраква и потропва и поскръцва отнякъде вътре по пластмасите по купето.Проявява се само по павета (донякъде е нормално де) и много ме дразни.Ясно е че пластмасата си е на години вече ама има ли какво да се направи по въпроса?
Благодаря!
Тракат ми корите по вратите и т.н. - някакво решение?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Хахаха...съвсем не ме успокоява и вече го забелязвам че се засилва (с всеки изминал ден по паветата става по-зле).Засега мисля да реша проблема с по-стабилно кар аудио (радиото има възможност за развитие и остава по-яки говорители) така че явно това ще е окончателния вариант.
Аз пробвах да притегна всички болтове,да натисна всички щипки да си щракнат добре ама.....спасение няма.....отзад водачите на щората ги натегнах много стабилно ама сега не скърца водача към основата а самата основа към купето и няма оправия.....
дразни ама все пак слизам от фиат и ще свикна и с тази кола рано или късно (психическата подготовка си я имам от италианката още).
Благодаря!
Аз пробвах да притегна всички болтове,да натисна всички щипки да си щракнат добре ама.....спасение няма.....отзад водачите на щората ги натегнах много стабилно ама сега не скърца водача към основата а самата основа към купето и няма оправия.....
дразни ама все пак слизам от фиат и ще свикна и с тази кола рано или късно (психическата подготовка си я имам от италианката още).
Благодаря!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Я виж http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=697& ... 0%F6%E8%FF
все нещо ще ти свърши работа. Там съм писал и за изолация с полиуретанова пяна и вата на една Киа, оня ден я видях, още не е изгнила
все нещо ще ти свърши работа. Там съм писал и за изолация с полиуретанова пяна и вата на една Киа, оня ден я видях, още не е изгнила

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:Я виж http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=697& ... 0%F6%E8%FF
Ам благодаря ама те хората общо взето подкрепят мнението че не става.Като цяло аз съм разглобявал едната от вратите и счупено няма нищо (щипки и т.н.) и всичко е много добре стегнато ама проблема е че тракат останалите пластмаси (отпред джоба на вратата,двете пластмаси от които е кората една към друга и т.н.).По-лошото е че отзад при багажника тракат доста а там всичко е почти неразглобяемо и разчита на влизането на една пластмаса в друга и оттам идва пукането и скърцането.
Ще трява да се примиря явно.
А да попитма още нещо - един основен източник на пукане ми е духалката отдясно за парното (до жабката която е) понеже отпред са счупени вертикалните пластмаски (те са декоративни точно преди витлата за насочване на струята).Всичките са си на място ама са пукнати по дължина и тракат жестоко.Има ли как да се ремонтира (лепи някак и т.н.) или евентуално къде да търся ново такова? (втора ръка няма понеже темата ми си седи непокътната в Купува)
Благодаря!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
ето ти малко телефони на морги:
с. Първомайци, общ. Г. Оряховица - 0888959469
Анкол, гр. София - 0888533311
Другите са ми във визитника на работа. Утре ми пиши едно л.с ще ти дам още номера. Тези двете са много големи и имат всякакви неща. Доставка с куриер.
Другите са ми във визитника на работа. Утре ми пиши едно л.с ще ти дам още номера. Тези двете са много големи и имат всякакви неща. Доставка с куриер.
Последна промяна от The Red Guy на Чет 31 май 2007 22:16, променено общо 1 път.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Re: Тракат ми корите по вратите и т.н. - някакво решение?
zfa159 написа:Непрекъснато нещо потраква и потропва и поскръцва отнякъде вътре по пластмасите по купето.Проявява се само по павета (донякъде е нормално де) и много ме дразни.Ясно е че пластмасата си е на години вече ама има ли какво да се направи по въпроса?
Благодаря!
Може би всички с комбита имат подобни проблеми, но аз лека полека взех да се справям с тях.
Скърцанията основно се появяват там където се трие пласмаса в пласмаса , както и ти си забелязал,и затова особенно в задната част, където наи много се чуват тези скърцания, съм налепил от тея лентички дунапренените дето са за прозорци. Налепил съм ги като подложки по дължина основно където пласмасов детаил ляга към пласмасова основа например:
- под релсите на щората;
- около задните говорители, там където се срещата (залягат) двете пласт маси;
- почти всички пласмаси отзад , където се застъпват с други такива, покраи пласмасовите капачета за задните колани;
- по вътрешната повърхност на пласмасовата кора на петата врата, където контактува с металната повърхност на самата врата;
- по краищата на онези пласмасови какпачета , дето се махат за да се сменят крушките на стоповете;
- отпред по периферията на духалките за парното, но така от вътрешната страна за да не се вижда;
- и разбира се там където има счупени крачета или щипки по пласмасите съм се стремил да ги модифицирам по някакъв начин и разбира се да не се забелязва много, и съм ги прехванал с види;
- Под пласмасите около задните говорители, съм наслагал тънки парчета дунапрен;
- Също така е добре да се регулира (предърпа) ключалката на петата врата за да не вибрира много (но още не съм го правил).
Всичко това си е пипкава работа , и отнема време, но си струва и наистина ефекта е доста добър! Сега голяма част от поскръцванията изчезнаха:) Успех!
Последна промяна от mafiota на Пет 01 юни 2007 8:31, променено общо 1 път.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
The Red Guy написа:ето ти малко телефони на морги:
А тая горе, дето е по пътя за Щръклево, краи бившия полигон?