голфчето ми гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Пет 01 юни 2007 15:40

На старата ми количка(каручка) го правеше от имобилаизера този номер, или по - точно от алармата, подавала грешен сигнал или нещо такова и имобито прекъсвало, докато не върна ключа.

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Пет 01 юни 2007 15:55

а ве тая моита аларма некфа много сложна има имобилаизер ма не е варзан некфи такива ми говориха проблема си остава за сега утре пак ше званя на маистора да питам до каде е стигнал

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Пет 01 юни 2007 16:02

за мое голямо сажаление са гадните помпи ше трябва и двете да се сменат диагнозата е 400 лв :cry:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 01 юни 2007 16:37

kaloqn_bachev написа:за мое голямо сажаление са гадните помпи ше трябва и двете да се сменат диагнозата е 400 лв :cry:

Оппаааааа-внимавай!!!Мирише ми на далавера!!!!!
Я иди при някой друг...и защо не стоя на главата му бе човек!!!!!
Май ще ти ошушка бадева джобчето този майстор!!!!
Бий му шута и ходи при някой препоръчан човек......мисля,че във форума има такива......VASKOTO 1,VIT_AUTOSOFIA,NIKSI....ама те четат и мълчат!

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Пет 01 юни 2007 16:49

маистора е семеен приател от 20 години и баща ми ме прети при него а и лично познавам много добре човека няма да ме излаже сичко е проверил и там некфо каде мери налягането е качвал карал я е така и каза че са помпите 100 % парво ше смениме малката и ако не се оправи и големата ако не по натам ше сменям голямата

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 01 юни 2007 17:20

kaloqn_bachev написа:маистора е семеен приател от 20 години и баща ми ме прети при него а и лично познавам много добре човека няма да ме излаже сичко е проверил и там некфо каде мери налягането е качвал карал я е така и каза че са помпите 100 % парво ше смениме малката и ако не се оправи и големата :shock ако не по натам ше сменям голямата

Калояне аз като по-стар човек нека ти кажа...това,че някой ти е приятел може да е гаранция,че няма да те излъже умишлено!Но ако той не разбира и приятел да ти е ...не може да ти помогне..веднага правя аналогия с нас лекарите.....ако е незнаещ,даже и да ти е приятел просто не става и освен да те осакати друго не може и да иска да направи....
А кажи като е толкоз сигурен защо използва методиката на незнаещите майстори..а тя гласи:сменяй подред докато се оправи..а още по-големите наглеци модифицират тази методика така...смени всичко и ще се оправи...
Така и баба знае....Диагностиката му е майката.Ето това е изкуството да си наясно ,че сменяш дефектна част(както и в медицината...медицината е 90% диагностика и само 10% лечение!)
Пак ти казвам провери я и при друг майстор преди да почваш каквото и да е ..и то задължително на Елкон с декодер........

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Пет 01 юни 2007 19:20

приателиу каква диагностика като тоя гоУф нема диагностична букса

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 7:31

kaloqn_bachev написа:приателиу каква диагностика като тоя гоУф нема диагностична букса

искаш да кажеш,че си без компютър????
А и диагносика се прави не само с букса......

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Съб 02 юни 2007 12:28

ше се сменява парво малката помпа по натам големата че нема пара някои да каже има ли смисал изобщо

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 02 юни 2007 12:46

Не скачай веднага да сменяш наред, писал съм ти - вижте налягането, може да се наложи почистване с ултразвук на помпа/и и/или дюзи, но все си мисля, че е нещо по запалването, също съм ти писал - датчик на хол, бобина и комутатор, при условие, че свещи, кабели ВН и НН, капачка, палец са наред, може да е окислен/прекъсващ кабел/куплунг, реле, захранване /и на бенз. помпа!/, отиди и на елкон, може да покаже темп. датчик, ламбда... Филтрите /бенз., възд./ сменени ли са? Огледай и акумулатора, и кабелите, откачи го за 10-15 мин., разменяйте с някой колега с такава кола части по запалването /и бобина с комутатор/, смени датчика на хол, ако пробваш друг комп. и имаш имобилайзер идете при майстор, който го е правил - виж в "Сервизи", закарай колата да я види някой от клубните майстори... Може да ти е от пакетния ключ, от алармата/имобилайзера - там не са ти изчистени нещата...

П.П. Ето така тръгва приказка за някоя кола, че не струвала...

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Съб 02 юни 2007 15:31

аиде и големата ше сменяме тоя шибан бензин човека каза че много хора са пребвали сас него пак казвам не сипваите от шел

Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn_bachev » Съб 02 юни 2007 15:33

kokovanev написа:Не скачай веднага да сменяш наред, писал съм ти - вижте налягането, може да се наложи почистване с ултразвук на помпа/и и/или дюзи, но все си мисля, че е нещо по запалването, също съм ти писал - датчик на хол, бобина и комутатор, при условие, че свещи, кабели ВН и НН, капачка, палец са наред, може да е окислен/прекъсващ кабел/куплунг, реле, захранване /и на бенз. помпа!/, отиди и на елкон, може да покаже темп. датчик, ламбда... Филтрите /бенз., възд./ сменени ли са? Огледай и акумулатора, и кабелите, откачи го за 10-15 мин., разменяйте с някой колега с такава кола части по запалването /и бобина с комутатор/, смени датчика на хол, ако пробваш друг комп. и имаш имобилайзер идете при майстор, който го е правил - виж в "Сервизи", закарай колата да я види някой от клубните майстори... Може да ти е от пакетния ключ, от алармата/имобилайзера - там не са ти изчистени нещата...

налягането е премерено изведнаж от 3 бара пада на 1 сичко по токовете е проверено

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Съб 02 юни 2007 16:08

joker написа:искаш да кажеш,че си без компютър????
А и диагносика се прави не само с букса......

Има компютър този мотор (щото е като моя и знам), но няма диагностична букса. Цяла тема подхванах търсейки я - но НЕЙСЕ! :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 16:31

kokovanev написа:Не скачай веднага да сменяш наред, писал съм ти - вижте налягането, може да се наложи почистване с ултразвук на помпа/и и/или дюзи, но все си мисля, че е нещо по запалването, също съм ти писал - датчик на хол, бобина и комутатор, при условие, че свещи, кабели ВН и НН, капачка, палец са наред, може да е окислен/прекъсващ кабел/куплунг, реле, захранване /и на бенз. помпа!/, отиди и на елкон, може да покаже темп. датчик, ламбда... Филтрите /бенз., възд./ сменени ли са? Огледай и акумулатора, и кабелите, откачи го за 10-15 мин., разменяйте с някой колега с такава кола части по запалването /и бобина с комутатор/, смени датчика на хол, ако пробваш друг комп. и имаш имобилайзер идете при майстор, който го е правил - виж в "Сервизи", закарай колата да я види някой от клубните майстори... Може да ти е от пакетния ключ, от алармата/имобилайзера - там не са ти изчистени нещата...

Абе казвам му аз,че този майстор освен да си пият ракията задено за друго не става ама кой да слуша!!!!?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 04 юни 2007 8:21

Повтарям се /реално се потретвам :) /, но защо не опитате след почистване на ултразвук как ще се държи колата и пак да видите налягането? Гадното е, че накрая пак може да се наложи смяна, но пък ако стане само с почистване?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”