Професионалните просяци в София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Професионалните просяци в София

Мнениеот emdless4 » Съб 02 юни 2007 9:53

Говоря за тези, които е ясно че са "професионални", т.е. забелязали сте как на всеки светофар си седи един и същи работник даже с години. Преди работех около НДК и на светофара до Макдоналдса ги знаех едни и същи, отчитаха се пък на един албинос - мледеж на неустановена възраст, по детски бяла кожа, бяла леко дълга коса бели вежди и прочее.... - виждал съм ги отстрани пред бившата Валенсиана как седи и чака да му носят оборота.
Сега пък минавам често през Сточна Гара - от Орландовци излизам на светофара на сточна гара - там седи един без крак с патерица, цяла пролет го гледам, и вечно е с една и съща реплика - "Бог да ти помага на тебе!" (отбелязвам второто "е" в "тебе") Много нахален, дадох му некви стинки веднъж да ми се маха от главата но обикновено тия "професионалните" не им обръщам внимание. Друг път пък чука на дясното стъкло - "Бог да ти помага на тебе!" и след като не му обърнах внимание - "Бог да ти помага на тебе беее!" Следващия път ще го питам кой му е казал тая реплика да ползва, не му ли омръзна, за кой работи и не некви такива работи. Едно време разправяха "Господ здраве да ти дава". Аман от такива. Иде ми да сляза да го пребия с патерицата му и да му я хвърля в реката некой път. Не мислете че съм жесток, но ми е омръзнало от професионалистите, замисляте ли се че шефовете им печелят повече от много от нас? Давам пари на просещи, но не и на професионалисти - една жена до пл. Македония миналата седмица - седи и се оглежда плахо и проси, вижда се че няма пари женицата а ако проси на по-представително място ще я погнат веднага професионалните. Как да не и дам някой лев, ама на тия дето ми тропат по джама на всеки светофар - аман!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 02 юни 2007 9:57

работа на полицията е да реши този смешен проблем...но те се отчитат и на тях така че няма управия....

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Съб 02 юни 2007 10:01

тея дето просят и им дават пари..ми много ясно че утре са пак там и то се превръща в професия..яко никои не има даваше пари и тях нямаше да ги има ..90% от тях могат да си намерят няква работа..ама нали по лесния начин е по яко - защо не!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 02 юни 2007 10:02

Всичко е навързано в тази държава :lupe

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Съб 02 юни 2007 15:02

Не съм съгласен че в това са намесени и ченгетата. Защо си мислиш че те са замесени??И какво могат да направят "тъпите ченчета"да ги преберат в РПУ-то и утре да ги пуснат . Просеците са органирирани както в Б-я така и в чужбина,над тях има хора който пребират парите.Обикновенно са от ромски произход които по този начин изхранват цялата рода като всеки се е специализирал в нещо,джебчийство гледане на карти ,проституция и др.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 02 юни 2007 16:56

Serg71 написа:.... Просеците са органирирани както в Б-я така и в чужбина,над тях има хора който пребират парите....

Колегата е много прав!
Макар че на баби които просят винаги давам пари-просто сърце не ми дава да ги отмина ей така! :(

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 02 юни 2007 20:33

Мафияяя..това са те просяците една организация за смучене на пари от обикновенния човек . :x Или пък тея които се правят на инвалиди или тези които висят по центъра с някакви рани ...абе безобразие :censored
Бях свидетелка на една случка...Миналата година си чаках трамвая на ЦУМ и едно циганче минаваше по колите да проси (ама меко казано досаждаше якоо) и стигна до едно ...ммм така новичко BMW,модел 2006 и един здравеняк му се провикна .."Ей мърльо,не ми пипай колата,че познавам шефа ти..ще му кажа да пребие и теб и вашите"...Малкия изчезна за секунди... :roll:

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Съб 02 юни 2007 22:33

Точно под моста на НДК полоцаичето седи в клетката рупа семки и чете в-к Кок да изкарам некои лев под него минават каруци с катун ждаги други ти мият ждама трети продават ароматизатори 4-ти вестници.Аже ба този тьртеи в краина сметка от нас получава пари за кьшея хляб както се казва.Аз сьм се зарекал някои ден ще ги снимам деба тех.... ма...... :Bulgaria :Bulgaria :Bulgaria

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 02 юни 2007 22:47

Аз никога не давам на такива (професионални - то си личи, кои са) и не мога да разбера хората, които им дават пари.

С много съм говорил, защо дават пари на просещите и съм се опитавал да ги разубедя, ама особено жените не приемат никакви съвети.

Ужас.

Имаше дори двама дето просеха на смени и използваха една и съща патерица (като единия дойде другия му остава патерицата и си тръгва), един друг пък го оставяха всяка сутрин на работното място в инваидната количка и вечерта си го прибираха.

Мамка им, не им давайте пари в никакъв случай.
Един приятел на една циганка дето просеше с малко дете и купи баничка, а мангалка я хвърли.

Няколко пъти ми се случвало да давам на бедни стари хора, единия път една баба стоеше пред една кебапчийница и и купих едно кебапче и хляб (на такива хора бих помогнал с храна и нещо друго, но пари не давам)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 02 юни 2007 22:53

Тези, които са на моята възраст над 40-те много добре помнят румънските филми за Комисаря Молдован с незабравимия румънски артист Серджо Николаеску. Там всичко е подробно разказано. Действието се развива някъде през 30-те години на миналия век. :roll: :oops: Доколкото си спомням някакво джудже събираше приходите (лептата). :twisted:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Нед 03 юни 2007 18:15

Най-доходната професия е това

Върни се в “ОФФ-Топик - други”