Купих си Пасат с темпомат и не знам как се работи с него

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Купих си Пасат с темпомат и не знам как се работи с него

Мнениеот bobitur » Съб 02 юни 2007 17:49

Някои може ли да ми помогне как се работи с тоя темпомат? Да не би да е прецакан нещо. Ако някои има същия модел пасат да постне нещо тук, хич не ми е ясно нищо за това устроиство.
Има на лосчето с мигачите едно копче Set и On /OFF . Опитах като натискам set ама нищо не става. Пасата е 1.9 TDI 90к.с.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 02 юни 2007 18:02

Първо :welcome_to_group
Второ: Трябва да караш минимум с 50 мисля, че беше (може и да бъркам), на някаква предавка разбира се. Натискаш копчето СЕТ и пускаш педалите - зададената скорост се поддържа. Натискаш спирачка и темпомата автоматично се изключва. Това лостче с Он и Офф позиции е за следното: Когато поддържаш дадена скорост издърпваш лостчето не към таблото, а навън - по този начин зададената скорост се увеличава докато го държиш дръпнато. Пускаш и си държи вече новата скорост. При включен темпомат ако подадеш газ от педала да речем за моментно ускорение (изпреварване и т.н.) и след това го пуснеш зададената скорост се възтановява до първоначалната - демек колата си намал!
Мисля, че общо взето е това! Ако има нещо питай!

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Най- малката скорост е 30 км/ч

Мнениеот krraynov » Съб 02 юни 2007 21:18

Коя година е Пасата - може би около 1998-9? Най- малката скорост е 30 км/ч - проверено!

Последна промяна от krraynov на Съб 02 юни 2007 21:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Съб 02 юни 2007 21:25

1. Ако натиснеш - който и да е педал - Темпомата излиза от действие!
2. Въвеждането му наистина става с бутона Set-
3. Увеличаването на скоростта става със Set+ (всяко натискане =+10км/ч)
4. А с бутона Set- можеш да намаляваш заданието - пак със стъпка от 10км/ч.
5. Ако натиснеш газта - темпомата излиза от действие! - Не е вярно че после се връща на заданието! Както по-горе ти са писали!
6. Ако искаш за запомниш новата скорост с която се движи в момента автомобила -сатискаш за кратно пак Set-, или със Set+ също става, но се усеща леко придърпване, ако го задържиш малко повече (компютъра ще ти го хване - задание, и после +10km/ч)

Добавям, че това е за Автомобил с ръчни скорости!

Последна промяна от krraynov на Пон 04 юни 2007 6:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 03 юни 2007 6:15

krraynov написа:1. Ако натиснеш - който и да е педал - Темпомата излиза от действие!
5. Ако натиснеш газта - темпомата излиза от действие! - Не е вярно че после се връща на заданието! Както по-горе ти са писали!
6. Ако искаш за запомниш новата скорост с която се движи в момента автомобила -сатискаш за кратно пак Set-, или със Set+ също става, но се усеща леко придърпване, ако го задържиш малко повече (компютъра ще ти го хване - задание, и после +10km/ч)

Колега при теб може и да е така, но при мен е точно както го бях написал - става дума за натискането на газта! За минималната скорост казах, че не съм сигурен. А щом на колегата Пасата е 90к.с. най-вероятно е до 2000г.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Нед 03 юни 2007 9:51

Значи натисках set ама нищо не ставаше, трябва ли да се задържи копчето set . А лоста с мигачите натиска ли се напред или назад докато се пуска в действие темпомата. Или нещо е прецакан, или аз не мога да го пусна в действие. А някой да ми даде съвет къде в Пловдив мога да закарам колата на сервиз да погледнат дали работи тази глезотийка. Все пак много ми помогнахте с това, че постнахте тук, пасата е 96 година и не знам дали е слаган допълнително темпомата или е фабрично, така го закупих от Германия.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Нед 03 юни 2007 11:23

krraynov написа:1. Ако натиснеш - който и да е педал - Темпомата излиза от действие!

Зависи дали е автоматик или не.
При мен само спирачката изключва темпомата, иначе с газ си изпреварвам и после си се връща на зададената скорост. Или пак натискам СЕТ и запзвам новата скорост.
С + и - няма стъпка 10км/ч. При мен е плавно. Задържам към плюс и започва да покачва плавно скороста докато не пусна.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 04 юни 2007 0:26

аз въобще не ползвам сет,а направо задържам плюса за увели4аване на скоростта и темпомата ми се вклю4ва и едиствено от спира4ката се изклю4ва;а с плюса или минуса увели4авам и намалям скоросттта

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Пон 04 юни 2007 9:06

bobitur написа:Значи натисках set ама нищо не ставаше, трябва ли да се задържи копчето set . А лоста с мигачите натиска ли се напред или назад докато се пуска в действие темпомата. Или нещо е прецакан, или аз не мога да го пусна в действие. А някой да ми даде съвет къде в Пловдив мога да закарам колата на сервиз да погледнат дали работи тази глезотийка. Все пак много ми помогнахте с това, че постнахте тук, пасата е 96 година и не знам дали е слаган допълнително темпомата или е фабрично, така го закупих от Германия.

И аз имам същия проблем :-(
Колата ми също е B4.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 04 юни 2007 9:47

Не - копчето не трябва да се задържа нито пък лостчето да се бута напред или назд! При еднократно натискане на бутона, ако всичко е ОК трябва да се включи темпомата! Явно нещо с вашите темпомати не е наред :( Дано ги оправите, защото е голям кеф това темпомата!
Успех!

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Пон 04 юни 2007 9:54

Ще ги оправим само да разберем кои ги прави.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Сря 06 юни 2007 11:09

Сигурно в оторизирания сервиз на VW ще са наясно с повреда по темпомата и ще могат да го оправят.

Върни се в “Passat”