Спешно ми трябва помощ за клеморед на VW Pasat 1.8 CL, комби-1991 г.
Предварително Ви благодаря....
Спешно ми трябва помощ за клеморед на VW Pasat 1.8 CL, ком
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СПЕШНО ЗА ПОМОЩ. ВЯРНО Е, ЧЕ НЕ СЪМ ДАЛ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ, НО СЕГА ЩЕ ГО НАПРАВЯ.
КЛЕМОРЕДА Е НА КЛЮЧА НА КОРМИЛНАТА КОРОНКА. СВАЛИЛ СЪМ ДАЖЕ И ВОЛАНА, КЛЮЧОВЕТЕ КОИТО СА ЗА СВЕТЛИНИТЕ И ЧИСТАЧКИТЕ /КОМПЛЕКТ/, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЗА ДА СВАЛЯ КЛЕМОРЕДА ТРЯБВА ДА СВАЛЯ ЦЯЛИЯ МЕТАЛЕН НОСАЧ НА КЛЮЧА, А НЯКЬДЕ БЯХ ЧЕЛ, ЧЕ СЕ СВАЛЯЛА САМО НЯКАКВА ЗЕГЕРКА.
КУПИЛ СЪМ КЛЕМОРЕД, КОИТО МИ КАЗАХА ,ЧЕ Е ЗА МОЯ МОДЕЛ - ОКОЛО 12 ЛВ, НО ТОЙ Е С ВИНТЧЕ ОТСТРАНИ, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПАДА ОТ КЪМ КОЛОНАТА НА ВОЛАНА.
ОСВЕН ТОВА НА НА ОРИГИНАЛНИЯ КЛЕМОРЕД НЕ ВИДЯХ МЯСТО ОТ КЪДЕТО ДА МОЖЕ ДА СЕ ОТВИЕ АКО ИМА /КАКТО МИ ОБЯСНИХА С ТЪНКА ОТВЕРКА/ ВИНТЧЕТО.
АКО ТРЯБВА ЩЕ ГО СНИМАМ И ЩЕ ВИ ГО ИЗПРАТЯ, НО ВИЕ СИГУРНО ИМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
КЛЕМОРЕДА Е НА КЛЮЧА НА КОРМИЛНАТА КОРОНКА. СВАЛИЛ СЪМ ДАЖЕ И ВОЛАНА, КЛЮЧОВЕТЕ КОИТО СА ЗА СВЕТЛИНИТЕ И ЧИСТАЧКИТЕ /КОМПЛЕКТ/, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЗА ДА СВАЛЯ КЛЕМОРЕДА ТРЯБВА ДА СВАЛЯ ЦЯЛИЯ МЕТАЛЕН НОСАЧ НА КЛЮЧА, А НЯКЬДЕ БЯХ ЧЕЛ, ЧЕ СЕ СВАЛЯЛА САМО НЯКАКВА ЗЕГЕРКА.
КУПИЛ СЪМ КЛЕМОРЕД, КОИТО МИ КАЗАХА ,ЧЕ Е ЗА МОЯ МОДЕЛ - ОКОЛО 12 ЛВ, НО ТОЙ Е С ВИНТЧЕ ОТСТРАНИ, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПАДА ОТ КЪМ КОЛОНАТА НА ВОЛАНА.
ОСВЕН ТОВА НА НА ОРИГИНАЛНИЯ КЛЕМОРЕД НЕ ВИДЯХ МЯСТО ОТ КЪДЕТО ДА МОЖЕ ДА СЕ ОТВИЕ АКО ИМА /КАКТО МИ ОБЯСНИХА С ТЪНКА ОТВЕРКА/ ВИНТЧЕТО.
АКО ТРЯБВА ЩЕ ГО СНИМАМ И ЩЕ ВИ ГО ИЗПРАТЯ, НО ВИЕ СИГУРНО ИМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
akselfouli написа:...
Металната стойка на клемореда се сваля със специална скоба.
След това на едно определено място се разпробива една малка дупка, за да се натисне едно палче, което застопорява клемореда, за да излезе.
Нататък процедурата е в обратния ред.
Ваското1 има таква скоба и може да ти помогне, телефона му го има в Сервизи, най-добре е да го посетиш в гаража му.
- jasenski
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да започнеш да го избиваш със скобата погледни отдолу! Има един болт за развиване, който минава през шина заварена надълго за кормилната колонка.Тя пък влиза в процепа на тая конзола дето ще я избиваш. Клеморедите са два вида! Като го свалиш - с него в магазина.
Азсъм си ги сменял и на стария В3-1991-ААМ и на сегашния ми( и то наскоро) В4-1994-АВS. Имат разлика , а и на В4-ката ми му се регулира волана по височина.
Азсъм си ги сменял и на стария В3-1991-ААМ и на сегашния ми( и то наскоро) В4-1994-АВS. Имат разлика , а и на В4-ката ми му се регулира волана по височина.