Убиха дете на рали Стари столици
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Убиха дете на рали Стари столици
Струва ми се че ралитата в БГ се превърнаха в панаир.Защо сме такива селяни не мога да си обясня!Рали не се гледа на средата на завоя с шише ракйка.Имаше толкова хора които си го търсеха а го отнесе 14 годишно дете.Което ако трябва да сме обективни е било абсолютно виновно защото скоростта на тоя очастък е в порядъка на 160-180км.Не може да снимаш точно срещу колта просто не става!
Аз също преживях сблъсък точно на 2-3метра от мен за щастие кибиците се разбягаха на косъм от връхлитащата C2.
Моля ви се хора не си мислете, че тея коли винаги завиват, казвам
ви не е така а те карат бързо наистина бързо!!!
Аз също преживях сблъсък точно на 2-3метра от мен за щастие кибиците се разбягаха на косъм от връхлитащата C2.
Моля ви се хора не си мислете, че тея коли винаги завиват, казвам
ви не е така а те карат бързо наистина бързо!!!
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
saiman написа:Снимки на авторали погубиха момче
03 юни 2007 / News.dir. bg
14-годишно дете загина след удар от колата на един от състезателите на авторалито "Стари столици" край Новосел Шуменско. Трагедията стана към 11.10 часа.
Детето е стояло пред мантинелата на моста за село Новосел и е снимало състезателните автомобили, когато е било блъснато от състезателя Радослав Козлеков. Детето е син на Емил Меланезе, мениджър на един от най-добрите български състезатели Крум Дончев, който също участва в ралито. На пресконференция директорът на ралито Савко Панайотов обяви,че 35-годишният състезател Козлеков няма вина за смъртта на момчето, предаде БГНЕС. При ляв завой на 2 км след старта на отсечката пилотът не успял да удържи автомобила си Мицубиши и се забил с около 170 км/ч. в мантинелата. Пред нея в този момент се намирало момчето, което правело снимки. От удара Емил изхвърчал на десетина метра надолу в дерето и загинал на място. На около 200 м от там бил баща му, който също се казва Емил Миланезе, и журналиста Ричард Груев. Козлеков едва не помел и намиращ се наблизо шуменски фоторепортер. Според свидетели Радослав Козлеков се движел изключително бързо в отсечката в борба за второто място. В предния етап той изоставал само на 0,3 сек. от Ясен Попов. Според показанията на временната контрола точно Козлеков е успял да измине 2-та километра преди мястото на инцидента с 2 секунди по-бързо от Попов. Преди 7 години в друг етап на същото рали Радослав Козлеков катастрофира и загинаха двама зрители. Те бяха премазани от друг автомобил докато се опитваха да изтеглят колата му. Според запознати бащата на загиналото днес дете Емил Миланезе е добър приятел на Радослав Козлеков. Пилотът, печелил два пъти рали “Стари столици,” е в шок от случилото се нещастие. “Зрителите трябва да разберат, че автомобилизма е изключително опасен спорт и да не застават на неподходящи места”, каза Савко Панайотов. След трагедията организаторите на ралито взеха решение да го прекратят. Отменена бе и церемонията по награждаването, но състезателите ще получат точки. Първи е Димитър Илиев, втори е Ясен Попов, и трети Крум Дончев.
Vlad777 написа:И аз бях на ралито.
Много неприятен инцидент.Това момче дори го зная кое е, защото съм го виждал и на ралито в Турция, където участваше Крум.
На никого не пожелавам да се случва подобно нещо.
Лека му пръст.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Kahn_Fan написа:Лоша работа са тея инциденти по ралитата. Явно трябва да се засили охраната на пистата, и по начесто да се слагат полицаи!
Рали Шумен има 100 състезателни километра... колко полицая според теб трябва да има?
По един на 10 метра? тжа прави 100 000!
Не е до полицаи, а до разбиране! И най-трагичното, е че това не е случайно дете, а дете на човек, който е много навътре в автомобилния спорт

- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
don hose написа:Точно така хората са виновни но и полицията беше изключително слаба.
Имаше ключови места по трасето, където се събират много зрители. Там наистина имаше недостатъчно полицаи. Дори пилотите днес се оплакваха, че ги е било страх от публиката.
Но конкретният случай не е бил точно такъв. Просто малшанс, който коства един човешки живот на 14 годишно момче...
-
- Двигател:
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Kahn_Fan написа:На клчовите места, полицията трябваше да е повече, и през колко си искат да се нареждат, важното е да не се стига до инциденти.
И момчето е имало вина, но къде е била полицията в този момент?
![]()
В Стара Загора на ралито, полицаите не дават да се припари на 10 че и повече метра до пистата.
ако полицаят застане пред него ? ще отнесе и полицаят и детето
трябва да се внимава.. полицията слънце да е неможе да огрее навсякъде
-
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Kahn_Fan написа:В Стара Загора на ралито, полицаите не дават да се припари на 10 че и повече метра до пистата.
Това е кръг от пистов шампионат, където трасето е късо и сравнително лесно може да се охранява.
В Шумен е кръг от рали шампионата, където е съвсем различно. Едно е да пазиш писта 2-3 км, а друго е да пазиш няколко отсечки в гората от по 10+ километра едновременно...
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Kahn_Fan написа:Нямах предвид полицая да застане пред него, просто трябва публиката да се държи на разтояние от пистата, а не да ги дели една мантинела. И все пак полицаите можеха да направят така, че никой да не припари до пистата! И в крайна сметка, имаше ли полиция изобщо в този злощастен район?
ако искам да припаря до пистата никаква полиция няма да ме спре и ти много добре го знаеш.. те не са виновни .. вина не трябва да се търси за такъв инцидент! немогат.. може да пазят цялата публика ... и да не опазят 1 човек.. така че..
-
- Двигател:
Vizor написа:ако искам да припаря до пистата никаква полиция няма да ме спре и ти много добре го знаеш.
Колега официално те каня на рали Стара Загора! Опитай да приближиш до пистата да видим дали никой нищо няма да ти каже.
Миналата година като ходих имаше полицаи през 20-30 метра, а там където имаше публика бяха доста повече. Но както и да е. Прав си не трябва да търсим вина в този инцидент!
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Kahn_Fan написа:Vizor написа:ако искам да припаря до пистата никаква полиция няма да ме спре и ти много добре го знаеш.
Колега официално те каня на рали Стара Загора! Опитай да приближиш до пистата да видим дали никой нищо няма да ти каже.
Миналата година като ходих имаше полицаи през 20-30 метра, а там където имаше публика бяха доста повече. Но както и да е. Прав си не трябва да търсим вина в този инцидент!
Добре.. ще дойда с най-голямо удоволствие стига да не съм на работа..

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Kahn_Fan написа:Vizor написа:ако искам да припаря до пистата никаква полиция няма да ме спре и ти много добре го знаеш.
Добре.. ще дойда с най-голямо удоволствие стига да не съм на работа..и ще ти покажа лично как ще мина през полицайте и ще застана точно там където искам да гледам
ххихи успех и все пак това дали ще има полиция или няма да има не е много от полза.....тия коли с тази скорост при най-малката крива маневра литват като лист хартия.....освен и полицията да отнесе друго не виждам какво ще помогне.....П.С.Лека му пръст

Последна промяна от ChernoGTI на Нед 03 юни 2007 20:54, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Kahn_Fan написа:Колега официално те каня на рали Стара Загора!
Само да добавя още веднъж, че в Стара Загора няма рали, а писта... Има съществена разлика

-------------
А относно инцидента: дори бащата на момчето е бил с него и не на 200 м. ами по-близо... и не го е видял, че е прескочил мантинелата.. Ричард Груев също е бил там с бащата. Също човек с голям опит в рали спорта.
Трагедия. Виновни или невинни, момчето го няма вече!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”