Семеринг на колянов вал?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 18 май 2005 9:03

семерингите на разпределителния и коляновия са еднакви както и на паразитния.
марка- :dontknow: идея си нямам.

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Сря 18 май 2005 9:08

Аз съм слагал много често едни италянски кортеко се казват около 5-7лв на бройка не създават ядове(не текат) от Евро 07 ги взимам и в Софето трябва да имат магазин. Отиваш и казваш за къде ти трябва семеринг и те ти дават , знаят размера искам да кажа де.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 18 май 2005 9:08

vaskoto1 написа:семерингите на разпределителния и коляновия са еднакви както и на паразитния.
марка- :dontknow: идея си нямам.

Аз на Пасат-а ги сменях,марката беше "Elring" уж немски ги дават :roll:А и в Ауто + също са немски,само че забравих марката :banghead: Но засега държат и не хвърля вече масло :wink:

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Сря 18 май 2005 10:03

Абе незнам ама мен като ми сменяха съеденителя ми смениха и някъв семеринг май на разпределителния вал не съм сигурен този дето е м/у скоростната кутия и двигателя и за него ме друснаха към 25 лв. и 5 лв. за смяната. Ама незнам марка.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 18 май 2005 11:29

Jerom написа:Братле по-добре ходи в някой сервиз...

И аз съм за сревиз, защото сменях моите две семеринги и нема те плаша ама като гледах оня как се мъчи с гайковерт и
кво ли още не и не може да отвие болта направо ми стана жал. :wink:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 май 2005 12:44

kentawar написа:...този дето е м/у скоростната кутия и двигателя...
на коляновия вал е

Потребителски аватар
KRIS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRIS » Сря 18 май 2005 13:13

Говорих с човек от сервиз, който ми каза че не е толкова зор отвиването на тоя болт... каза че в сравнение с Опел си е направо песен :wink:

Потребителски аватар
KRIS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRIS » Вто 31 май 2005 16:14

Да финализирам темата. Значи, падна борба! Сваля се (поне при мен) шайбата на пистовиа ремък (4 болта), после се оказа че трябва да се свали и шайбата на водната помпа (тук беше трудното- предния майстор-талянец ми беше оставил само 1 болт със здрава глава малко секаче малко спрейче и полека полека я свалих и 3 нови болта после) Тъй като съм твърдоглав и не послушах колегите за болта на коляновия вал така и не можах да го развия :? то не бе опъване то не бе чукане то не бе пръскане. За мое щастие проблемната семеринга беше тази на междинния вал - направо се беше извадила! :shock: Сменихме я и засега да чукна на дърво всичко е ОК. И между другото си смених и задните амортесьори - за 15 мин. мноо е лесно!
Извода е! Слушайте колегите и нема да сбъркате! :wink:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 31 май 2005 16:25

KRIS написа:...Извода е! Слушайте колегите и нема да сбъркате! :wink:
Страшно си прав :wink:

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 31 май 2005 16:49

И при мене беше излезнал целия семеринг на разпределителниа вал(по-скоро беше пропаднал)та понеже бащата си е монтьорче(самоук но пък съвестен) :wink: започна разглабяне вдигане на крик от дясно сваляне на ролки на водни помпи,ремъци,въздушен филтър,капак на главата и повдигнахме вала от едната страна за да извадиме въпросния семеринг от там беж до Ауто+ за гарнитура и семеринг към 15кинта дотук добре,но имахме проблем с белезите на ремъка и превъртяхме разпределителния вал с един зъб.Зглобяваме всичко аз свалям от крика и отивам на пробно кръгче из кварталните преки но голфетката няма душа във високите се пооправя но не е това което трябва да бъде,обратно в бокса следва вдигане на крик разглобяване изместване с едно зъбче(е да но в коя посока)както и да е след 4 разглабяния вала беше на точната позиция и аз бях много щастлив та ремонта протече от 17часа та до 23:30 :D :D :D :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 31 май 2005 18:29

като имаш проблеми с белезите-па има телефони бре!!!
ейййй аман начи-хак ви е като се стискате за някви стотинки-висете под колите до среди нощите!!! :evil:

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 31 май 2005 18:46

То ясно,че има белези нали се гледаха на три места на маховика ок на коляновия ок ама на разпределителния нещо не пасваше имам и друг проблем в никой сервиз немогат да ми направат центровка на запалването казват,че не се виждали белезите нали светат с някаква лампа вече 2 пъти и не съм доволен Ваското ти правиш ли я таз екстра?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 31 май 2005 18:56

"само" 300 лева ме делят още от тази екстра... :( засега не мога -но мога да ти покажа кое къде е ако дойдеш някой ден да се видиме... :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”