Убиха дете на рали Стари столици

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 03 юни 2007 20:54

Лека му пръст на детето... не го познавам ... но семейството му са познати на мойте родители както и на братовчедите ми ( единия участва в ралито дори ) .. просто.. пф небива така да загиват хора.. особедно деца :( ... пфф лошо... и много тъжно :cry: :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 03 юни 2007 20:54

Незнам защо коментирате случая като нищо няма да постигнете с това!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 03 юни 2007 20:55

Даскала™ написа:Незнам защо коментирате случая като нищо няма да постигнете с това!

тебе кой те пита бе?!?

На всяка манджа меродия!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 03 юни 2007 20:56

Даскала™ написа:Незнам защо коментирате случая като нищо няма да постигнете с това!

а Даскале защо коментираме някакви катастрофи.......нищо няма да постигнем с това....
Напротив!Може (малко вероятно но да) някой да си вземе поука и да не бърза толкова.....няма да върнеш тези които вече не са сред нас :idea: и в случая някой може да си земе поука

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 03 юни 2007 21:19

ChernoGTI написа:

а Даскале защо коментираме някакви катастрофи.......нищо няма да постигнем с това....
Напротив!Може (малко вероятно но да) някой да си вземе поука и да не бърза толкова.....няма да върнеш тези които вече не са сред нас :idea: и в случая някой може да си земе поука

Добре се обоснова,удовлетворен съм от отговора,прав си :wink:

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 21:20

Карайки се нито ще върнете момчето нито ще се извлече поука, няма смисъл от кавги. Мене ме е блъскала кола почти ме уби като малък , не съм внимавал и толкова. Тези неща се случват. Ужасно е но се случват. мн трагична случка дано не се повтаря, но просто няма какво да направим.

Карайки се нищо позтивно няма да постигнеме

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 03 юни 2007 21:51

Grizzlito написа: но просто няма какво да направим.

Има! Следващият път като отидеш да гледаш рали си спомни за тази случка и помисли къде ще застанеш! Опасността е съвсем реална!

Трябва всички да си вземат поука.

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 22:04

тук си прав но по опасно е на улицата в ежедневието смърта е трагична но се случва веднъж на няколко години по ралита, по скоро трябва да се направи нещо за трагедиите които стават всеки ден по пътущатата защотот там опастността е не по малка. но съм съгласен с теб за това че трябва да се внимава и дая се взима поука

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Нед 03 юни 2007 22:18

Винаги стоите от вътрешната страна на завоя, шанса там да излети някой е много по-малък, най-добре е да сте на място поне с метър по високо от колкото пътя.
Най-важното ако снимате е да не гледате само визьора или дисплея на камерата или фотоапарата, там обектите изглеждат по-далеч отколкото са реално при малко фокусно разстояние.
Така един мой колега щеше да загине на рали Златни, гледа през визьора и застана почти пред идващата кола, за късмет един от съдиите го видя и го дръпна назад. Ама след случката и аз имам копие от супер снимката му- форд ескорт от много близо. :wink:

Лека пръст на момчето и много лошо за баща му и пилота, това тежи за цял живот.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пон 04 юни 2007 0:18

Никаква култура нямаме.. :? На скоро бях на BMW събора .. там като се развъртят колите всички стават и бягат към колата като невиждали.. бутане да мине отпред да види кой знае какво. Хората които отговаряха за пистата немогат да ги удържат .. ужас!
По едно врме не знам нарочно ли или просто изпусна колата ... един се засили с БМВ-то срещу хората и всички естествено в непосредствена близост едвам избягаха... (БМВ-то изора полянката за да не удари хората които бяха запречили пътя му)
На ралитата е същото.. всеки гледа да види и да снима нещичко.. и накрая ... :( :( :(
Призовавам и на VW събора много да внимавате!!!

Последна промяна от zexer на Пон 04 юни 2007 0:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Пон 04 юни 2007 0:25

Не мисля, че е само българско явление това. И в други държави зрителите на такива ралита са доста непредпазливи доколкото съм попадал на разни клипове.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 04 юни 2007 2:33

Най-ужасното е, че имам достоверна информация (от Жоро Танев), че семейството на Радослав Козлеков е приятелско семейство с това на на горкото дете. :( И загиналото момче е отишло специално за да снима само него (Радослав Козлеков)...просто ужасно стечение на обстоятелствата и за двамата, най-вече за момчето. И все пак имайте си едно предвит, че да застанеш ПРЕД мантинелата (което си е реално НА ПЪТЯ)... от ВЪНШНАТА страна на завоя ПРЕД автомобил летящ със 160-180км/ч си е ЧИСТО САМОУБИЙСТВО!!!!!!!!!!!!!! :? И до голяма степен БЕЗОТГОВОРИЕ имат хората, които са били наоколо и са го видяли, че е там, но явно не са му направили забележка. Ама нищо ново под слънцето, какви ли не ИДИОТИ съм виждал да ходят да гледат...най-елементарна представа си нямат какво става, ако (когато) колата стане неконтролируема, а те стоят от ВЪНШНАТА страна на завоя... :? :? Тъпа работа, всеки си пати от акъла...ако може :!: :idea: Мир на прахта му на горкото момче.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 04 юни 2007 7:54

Всички сте прави, но факта е налице. Дано тези които четат и ходят по ралита (и не само) си вземат поука! Виждал съм хора да седят по какви ли не невъзможни места по ралитата.
P.S. М/у другото по времето на автомобилите от група Б зрителите са заставали дори директно на пътя пред колите (както идиотите в Испания дето тичат пред биковете) и когато идват автомобилите тичат в страни! На въпрос към пилот как вижда пътя от зрителите, той е отговорил, че кара където тълпата се разделя, така че.......... :shock

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пон 04 юни 2007 8:03

Не съм бил там но чух че баща му бил на няколко метра зад него,Лека му пръст на детето ,но всичко е до възпитание!!! Не можеш да оставиш малко дете на мантинелата и то на този очастък.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 04 юни 2007 8:47

Даскала™ написа:
ChernoGTI написа:

Добре се обоснова,удовлетворен съм от отговора,прав си :wink:

Даскала бе усмирен :woooow: :036:
Не мога да повярвам ......и все пак лека му пръст

Последна промяна от ChernoGTI на Пон 04 юни 2007 12:21, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”