Alpine CDE-9848RB

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Alpine CDE-9848RB

Мнениеот HuKouCu » Нед 03 юни 2007 19:29

Здравейте, реших да си купя плеърче за колата и се спрях на Alpine CDE-9848RB на цена от 349лв. / Магазин Авител /. Какво ще кажете за конкретния модел и дали можете да предложите нещо друго НОВО за тези пари :roll: Въпреки, че съм доста голям привърженик на алпин... ако знаете някой магазин за по стари модели ще съм много благодарен...

Инфо :arrow: http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1902

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Нед 03 юни 2007 19:34

колега според мен избора ти е много добър :да:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Нед 03 юни 2007 20:01

Ще останеш доволен аз съм с 9871R и не съжалявам. Купувай смело!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 03 юни 2007 20:02

Огледай Пионер-че 6-та серия,също и 5-та.Знам,че са за повече пари,но особено 6-така много ми харесва.Това,което и двата имат в повече от Алпайна е HPF,LPF,повече изходи,5-та серия 2,6-тата 3,което си е важно за сериозна система.6-тата серия има 7 лентов графичен еквалайзер.
И на мен много ми харесват Алпайните,но за това което предлагат са по-скъпи от Пионерчетата.Въпрос на вкус и предпочитания.
Това Алпинче,което си харесал е хубаво,но не предлага кой знае какво за парите си.Ако ще свири само на колони и няма да има повече от един усилвател и т.н. си струва.

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Нед 03 юни 2007 20:20

Принципно имам пищялки на таблото от горе / за смяна / както и говорители във вратите, и мисля да си купя след това някакви елипси за кората. За сега няма да слагам туби и т.н. в последствие е възможно и да сложа нищо не се знае... :)
Алпина някакси много повече ми харесва, дали защото марката ми е слабост нз.... Пайнерчетата са много комерсялни пък и от към дизайн не ме привличат...

п.п. Някой знаели от каде мога да си купя по-стар модел алпин, от тези дето им се мести панела нагоре на доло и няма дупка за диск-а - дано сте ме разбрали
:roll:

Благодаря.

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 04 юни 2007 0:06

andro_ написа:Огледай Пионер-че 6-та серия,също и 5-та.Знам,че са за повече пари,но особено 6-така много ми харесва.Това,което и двата имат в повече от Алпайна е HPF,LPF,повече изходи,5-та серия 2,6-тата 3,което си е важно за сериозна система.6-тата серия има 7 лентов графичен еквалайзер.
И на мен много ми харесват Алпайните,но за това което предлагат са по-скъпи от Пионерчетата.Въпрос на вкус и предпочитания.
Това Алпинче,което си харесал е хубаво,но не предлага кой знае какво за парите си.Ако ще свири само на колони и няма да има повече от един усилвател и т.н. си струва.

Колега алпинката за която става въпрос има два оута и също има хайпас!
Плюс тва пайнера е с дизайн на дискотека и е наистина яко комерс.Алпайна е по-изчистен и издържан на външен вид.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 04 юни 2007 7:14

В техническите характеристики от линка видях само 1 изход.Може нещо да е объркано.
А относно Пионерците - просто предложих алтернатива.Комерсиални са,наистина е дразнещо.И аз много харесвам Alpine,особено висшите класове.
А относно качеството смятам,че плеърите са близки в това отношение,имам предвид Pioneer/Alpine,но от една и съща година и един и същ клас/цена.
Има и по-качествени неща,но трудно можем да си ги позволим тук,в БГ (поне аз).

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 04 юни 2007 12:16

Така е.Аз съдя по моя защото е с два оута а този е следващия модел.В каталога на алпайн поне пише че е с два...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 юни 2007 12:42

Pionera е пръчка според мен.
Радиото не е достатъчно чуствително и с две думи "не хваща"
Има шум когато пуснеш на ЦД.. при хубава музика този шум е доста сериозен и се чува много яко.. говорим за бял шум не за брумове.
По незнайни причини им гърми масата на РЦ изходите.
Не знам от паметта ли му е малко, но ако скочиш в сериозна дупка прескача.. или ако минаваш бързо през павета също.

Изходите са за предни и задни колони..

Не можеш да пуснеш ХПФ само на предните колони..
реже и задните.. ;)
още да говоря ли..

недоизкусурена китайска пръчка..
иначе може да свири.. има прилични настрройки.. ама всички тез бози кат за музика за почти 400 кинта са дразнещи.

говоря за 4800 закупен нов.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 04 юни 2007 13:03

wili98 написа:Pionera е пръчка според мен...
...Има шум когато пуснеш на ЦД.. ...но ако скочиш в сериозна дупка прескача...

:xaxaxa
Не съм съгласен с теб wili98. Alpine не са нещо повече от Pioneer в ниските класове, а струват повече пари :wink: Не съм запознат с този модел, но за тези пари (е, малко отгоре) може да сe вземе Pioneer DEH-P5900MP! Досега нито веднъж Pioneer-а не ми е прескочил песен! Ако толкова ти пречи, пускай само mp3!
Иначе по темата. За Alpine лошо не мога да кажа и ако си го купиш, няма да съжаляваш! Но цената според мен е твърде висока...

Потребителски аватар
LORD KilleR
Автомобил: VW Polo
Двигател: AAU 1993

Мнениеот LORD KilleR » Пон 04 юни 2007 13:59

Моят отговор е ALPINE CDE-9881R

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Вто 05 юни 2007 10:06

Хмм.. 8) Благодаря, скоро ще се похваля с новата ми придобивка :lol:

Още веднъж Благодаря на всички за коментарите .)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 06 юни 2007 10:47

Smeagol написа:Ако толкова ти пречи, пускай само mp3!

Баце нещата до там са загрубяли, че избягвам да слушам МП3.. просто се усеща разликата в качеството спрямо стандартно цД... ама много се усеща..
дан говорим как се замазват високите.. изглеждат едни таквиз модулирани, па да не спираме и факта, че всеки дупил честоти някакви на МП3 ката.. се чудил как да звучи на домашното радио...

просто МП3 се усеща яко липса на качество...

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Сря 06 юни 2007 20:27

wili98 написа:
Smeagol написа:Ако толкова ти пречи, пускай само mp3!

Баце нещата до там са загрубяли, че избягвам да слушам МП3.. просто се усеща разликата в качеството спрямо стандартно цД... ама много се усеща..
дан говорим как се замазват високите.. изглеждат едни таквиз модулирани, па да не спираме и факта, че всеки дупил честоти някакви на МП3 ката.. се чудил как да звучи на домашното радио...

просто МП3 се усеща яко липса на качество...

Прощавай колега ама ти тея стандартни дискове не ги ли правиш така или иначе от мп3?Не вярвам да си записваш аудио диск от мастър на магнетофон Revox ?
И аз попринцип съм против мп3, но аналоговата техника вече никой не я ебава.Че аналоговото си вади най-добрия звук спор няма.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 07 юни 2007 17:01

Bate Viktor написа:Прощавай колега ама ти тея стандартни дискове не ги ли правиш така или иначе от мп3?Не вярвам да си записваш аудио диск от мастър на магнетофон Revox ?
И аз попринцип съм против мп3, но аналоговата техника вече никой не я ебава.Че аналоговото си вади най-добрия звук спор няма.

Не колега.. купувам си ги не си ги правя...
и да си чувал за FLAC?
както и да е разпростряхме се в други разговори.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”