каква паста да си купя?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Re: каква паста да си купя?

Мнениеот maistora_1 » Пон 04 юни 2007 17:23

веселин написа:
maistora_1 написа:аре събирам компания тия дни да полираме колите

На асфалтовата площадка до ВЕЦ Панчарево - ма трябва да ладим бирата в реката :wink:

аз имам терен в горубляне и дълбок бунар за бирите.
само, че машинката и материали трябва да ги набавим

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Пон 04 юни 2007 19:19

Rabbit_TDI написа:
maistora_1 написа:
Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/

аре събирам компания тия дни да полираме колите

Никви проблеми в Карлово съм ще ви взема само по 45 на кола с материала от мен :D .Ако се съберете 3ма и машинка ще купя.

Ти пастира ли си друг път и знаеш ли какви материали да си купиш?!?!.........и дали с машинка от 45 лв ще постигнеш същия резултат като мен , при условие че моята е от 700 лв........и черните коли като ги направиш на витки и на слънце ще викаш"копеле кво стана ,алеле ква стана?"

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 19:27

Да мойта кола-ръчно и бая пъти.Паста ползвам 3М с номер 1 и 3 когато махам деруги/веднъж се случи/ и 4 и 5/повече втората/ като полирам.Също така съм виждал как хора занимаващи се с постиране и боядисване професионално пастират с "ThurtleWax" от най-обикновенния.
P.S.Колега не се обиждай ама смятам за ненормално 10 пастирания да ти излизат на цената на цялостно пребоядисване - демек за 5 години си купуваш цялата боя на колата.От тук нататък ми е все едно кво прави твойта 700 левова машинка при условие ,че всяко "истинско" пастиране си изтънява боята.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 04 юни 2007 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 04 юни 2007 19:30

BORA написа:и черните коли като ги направиш на витки и на слънце ще викаш"копеле кво стана ,алеле ква стана?"

Явно слушаш "Ъпсурт" :lol:

п.п между другото си доста компетентен относно боядисване и външна подръжка на автомобили :roll: Сигурно с това се занимаваш :roll:

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Пон 04 юни 2007 19:45

Rabbit_TDI написа:Да мойта кола-ръчно и бая пъти.Паста ползвам 3М с номер 1 и 3 когато махам деруги/веднъж се случи/ и 4 и 5/повече втората/ като полирам.Също така съм виждал как хора занимаващи се с постиране и боядисване професионално пастират с "ThurtleWax" от най-обикновенния.
P.S.Колега не се обиждай ама смятам за ненормално 10 пастирания да ти излизат на цената на цялостно пребоядисване - демек за 5 години си купуваш цялата боя на колата.От тук нататък ми е все едно кво прави твойта 700 левова машинка при условие ,че всяко "истинско" пастиране си изтънява боята.

ОК , колега,търкай се ръчно щом ти харесва и то "бая пъти", щом мислиш ,че достигаш машинния ефект :lol: !!!.......В крайна сметка всеки си намира начин :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 20:01

BORA написа:
Rabbit_TDI написа:Да мойта кола-ръчно и бая пъти.Паста ползвам 3М с номер 1 и 3 когато махам деруги/веднъж се случи/ и 4 и 5/повече втората/ като полирам.Също така съм виждал как хора занимаващи се с постиране и боядисване професионално пастират с "ThurtleWax" от най-обикновенния.

ОК , колега,търкай се ръчно щом ти харесва и то "бая пъти", щом мислиш ,че достигаш машинния ефект :lol: !!!.......В крайна сметка всеки си намира начин :wink:

:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”