Бележка удостоверяваща мощността на автомобил
да тва го има , при положение ,че си с катализатор
мен за съжаление не ме огря щото съм над 100коня , макар да съм с два катализатора
общо взето в даначното нищо не разбират преди 4 години като си записвах мотора и гъската не го намери в компа го записа като друга модификация която е доста по слаба и в продължениена 3г си плащах по 9лв на година ,а не по нормалните за модела 128лв + тва в бг всички мотори 4т до 100 коня се водят с катализатри според собствениците им , щот данака пада на половина
.
подобен беше и случая с една алфа 94-та година дето пак я намаше в регистрите тогава и тая на гишето вика а тея коли са много мощни , а ние аде не се излагай кола 1.4 колко да е мощна 65 коня е и така си се водеше докато не я продадохме
мен за съжаление не ме огря щото съм над 100коня , макар да съм с два катализатора

общо взето в даначното нищо не разбират преди 4 години като си записвах мотора и гъската не го намери в компа го записа като друга модификация която е доста по слаба и в продължениена 3г си плащах по 9лв на година ,а не по нормалните за модела 128лв + тва в бг всички мотори 4т до 100 коня се водят с катализатри според собствениците им , щот данака пада на половина

подобен беше и случая с една алфа 94-та година дето пак я намаше в регистрите тогава и тая на гишето вика а тея коли са много мощни , а ние аде не се излагай кола 1.4 колко да е мощна 65 коня е и така си се водеше докато не я продадохме
сигурни ли сте,че този калколатор http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD. ... ge=1&ks=55 е верен щото по него трябва да плаштам 26,40лв. пак аз преди 2 дена ходих да го плащам и ми взеха 9,96 лв.
Колата е 99год. 44KW

Flatmo написа:Става въпрос за Голф 2 1,6 бензин - 75 коня
Аз съм си безкатализаторен по принцип... който има катализатор и е до 74KW получава 50% отстъпка. Аз просто се боря да плащам 22лв. вместо сегашните 30,24лв. http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD. ... ge=1&ks=55
Smeagol, ти също трябва да дължиш 22лв. В калкулатора нищо не се споменава за бензин/дизел факторите определящи данъка са възраст, мощност, наличие на катализатор
Аз плащам 16 лева за 90 коня двигател. В данъчното записах че има катализатор , а дали има и да ли работи - никой не проверява
- МОРСКИЯ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам човек !?!
То това трява да се направи още като пускаш заявлението в данъчното . Аз все още се чудя как си със стария талон
Пробвай да я отчислиш от данъчното и след няколко дена мини я зачисли наново и там я пиши вече както трябва . То никой не гледа дали си вписал правилно данните
Мойта кола е 112 к.с / 82 kW без катализатор . Писах я 90 к.с. / 66kW с катализатор и никой вобще не се е интересувал и не си е направил труда да ме проверява пък и вобще няма такива които да следят това
То това трява да се направи още като пускаш заявлението в данъчното . Аз все още се чудя как си със стария талон
Пробвай да я отчислиш от данъчното и след няколко дена мини я зачисли наново и там я пиши вече както трябва . То никой не гледа дали си вписал правилно данните
Мойта кола е 112 к.с / 82 kW без катализатор . Писах я 90 к.с. / 66kW с катализатор и никой вобще не се е интересувал и не си е направил труда да ме проверява пък и вобще няма такива които да следят това
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
МОРСКИЯ написа:Мойта кола е 112 к.с / 82 kW без катализатор . Писах я 90 к.с. / 66kW с катализатор и никой вобще не се е интересувал и не си е направил труда да ме проверява пък и вобще няма такива които да следят това
е то тва е масова практика.....половината VW-та в BG са писани 90 коня и по-малко

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”