GTi 8v 115 vs Gti 16v 150
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
1
Tomcat написа:колегата трябва да издаде точните размери на гумите, но джантите му са 17ки.
205/40/17

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
ABF - а е по-добрия избор!
Преди имах 2Е гореше ми повече от АBF - а вървеше доста по-малко. Като поддръжка /резервни части/ на 16V са малко по-скъпи, но не е нещо фрапиращо. Аз съжалявах доста, че преди не си купих направо ABF.
На ниски обороти ABF-a върви като обикновенна кола, но след 4000 об. идва несравнимия кеф от ускорението и двигателя е музика за ушите.
Преди имах 2Е гореше ми повече от АBF - а вървеше доста по-малко. Като поддръжка /резервни части/ на 16V са малко по-скъпи, но не е нещо фрапиращо. Аз съжалявах доста, че преди не си купих направо ABF.

На ниски обороти ABF-a върви като обикновенна кола, но след 4000 об. идва несравнимия кеф от ускорението и двигателя е музика за ушите.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
М/у другото скоро гледах някво предаване мисля че беше Топ Гиър ... та там се бяха заели точно с тестването на тези системи за среден и моментен разход! За пример ще дам само че нито на БМВ нито на Ауди, нито на Порше бяха верни! Да не говорим че тестваха с един Кайен при скорост от 250км/ч го въртяха по един овал и спряха .... при което МФА--то каза че е изгорил 31литра за изминатите 100км и като тръгнаха да го пълнят ..... доляха 80 литра! В момента го търся клипчето и ако го намеря ще го кача някаде! Та на даденото МФА не вярвайте .... има малка доза истина в моментните показаниа .... но и там си лъже!
До колкото за голфа на колегата ..... струва ми се нереално Двигател 2000къб.см с 16 клапана да гори 1л повече от 1400куб см 16 клапана и да е 50 коня отгоре! Но все пак изразявам мнение .... няма невазможни неща .... а и колегата може да е попаднал на бензиностанции на които вместо да ти сипват по-малко бензин, както правят с нас ... да му сипват повече!
До колкото за голфа на колегата ..... струва ми се нереално Двигател 2000къб.см с 16 клапана да гори 1л повече от 1400куб см 16 клапана и да е 50 коня отгоре! Но все пак изразявам мнение .... няма невазможни неща .... а и колегата може да е попаднал на бензиностанции на които вместо да ти сипват по-малко бензин, както правят с нас ... да му сипват повече!

- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
1
Koksan написа:М/у другото скоро гледах някво предаване мисля че беше Топ Гиър ... та там се бяха заели точно с тестването на тези системи за среден и моментен разход! За пример ще дам само че нито на БМВ нито на Ауди, нито на Порше бяха верни! Да не говорим че тестваха с един Кайен при скорост от 250км/ч го въртяха по един овал и спряха .... при което МФА--то каза че е изгорил 31литра за изминатите 100км и като тръгнаха да го пълнят ..... доляха 80 литра! В момента го търся клипчето и ако го намеря ще го кача някаде! Та на даденото МФА не вярвайте .... има малка доза истина в моментните показаниа .... но и там си лъже!
Винаги си сипвам самичак,зареждам единствено на Лукойл, 98-чка.
С 25 лв. изминавам 105-110 км.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1
The_King написа:Винаги си сипвам самичак,зареждам единствено на Лукойл, 98-чка.
С 25 лв. изминавам 105-110 км.
ладите бибиткат ли и да те задминават псувайки ?

майтапа на страна..12 литра се получава по мой сметки ? не е малко да ти кажа ...
- armario
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: GTi 8v 115 vs Gti 16v 150
Здравей, колега.аз имам 2е 115 кс.Доволен съм и като возия и като харчене, намират се части, е зависи откъде ги купуваш, но като цяло мотора е здрав и пъргав.Както каза колегата-зависи за какво ти трябва колата, така че -успех 

Re: GTi 8v 115 vs Gti 16v 150
armario написа:Здравей, колега.аз имам 2е 115 кс.Доволен съм и като возия и като харчене, намират се части, е зависи откъде ги купуваш, но като цяло мотора е здрав и пъргав.Както каза колегата-зависи за какво ти трябва колата, така че -успех
хехе и аз имам ... имах 2е и аз бях много доволен но уви ...
та въпроса ми е има ли явна разлика във вървенето м-у двете нещо фрапиращо и т.н. други разлики ... ?
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koksan написа:М/у другото скоро гледах някво предаване мисля че беше Топ Гиър ... та там се бяха заели точно с тестването на тези системи за среден и моментен разход! За пример ще дам само че нито на БМВ нито на Ауди, нито на Порше бяха верни! Да не говорим че тестваха с един Кайен при скорост от 250км/ч го въртяха по един овал и спряха .... при което МФА--то каза че е изгорил 31литра за изминатите 100км и като тръгнаха да го пълнят ..... доляха 80 литра! В момента го търся клипчето и ако го намеря ще го кача някаде! Та на даденото МФА не вярвайте .... има малка доза истина в моментните показаниа .... но и там си лъже!
Кайена срамежливо спря да показва на 29,9 литра,както го пишат в АУТО БИЛД ,А ПРИ ЗАРЕЖДАНЕТО С БЕНЗИН Е ПОКАЗАЛ РАЗХОД 67 литра.Но това е версията ТУРБО С с 520 коня.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”