При последните дъждове ми се напълни Vento-то с вода от люка и ми се намокри тавана.Проблема го разреших засега със запечатване на люка със силикон,ама останаха едни грозни жълти петна по тавана,там където е бил намокрен абе грозна картинка.
Та въпроса ми е следния:
Някой може ли да ми препоръча и евентуално да ми каже къде в Пловдив мога да си купя ефикасен препарат ,с който да почистя тапицерията на тавана и да стане пак както беше?
Гледам ,че в магазина на Metro продават всякакви препарати за почистване на тапицерия,кожа,табла,пластмаса и т.н.
Някой ползвал ли е такива препарати-да ми препоръча такъв,ако може,като идеята е да се почисти тапациреята без да се мокри същата обилно с вода ,защото като се намокри тавана има опасност след това да провисне и тогава става още по-грозна картинка
Тапицерия на тавана - почистване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има препарати само за тапицерия - 5-6-15 лева,каквото искаш.
Ако искаш да минеш евтино след ми мисълта:
Взимаш едно шише от препарат за чинии,пълниш го до 1/3 със вода,слагаш препарат за чинии,затваряш му капачката,друсаш,става пяна.После с изправено шише пръскаш пяната към тавана (нали тя стои над водата
) и така повтаряш и бършеш с кърпа тавана.Това е,ефикасно е,пробвал съм го,безплатно е.
Също така може да с еползва малко препарат от този,който използват по автомивките за безконтактно почистване.
Ако искаш да минеш евтино след ми мисълта:
Взимаш едно шише от препарат за чинии,пълниш го до 1/3 със вода,слагаш препарат за чинии,затваряш му капачката,друсаш,става пяна.После с изправено шише пръскаш пяната към тавана (нали тя стои над водата

Също така може да с еползва малко препарат от този,който използват по автомивките за безконтактно почистване.
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
На брат ми колата май се бяха опитвали да му мият тавана и се беше разлепил (пти опитите да я залепят имаше доста мазни петна по него)... Съответно я претапицира
Колата е без люк и цената беше 80 лева (с люк е др. цената)
Претапицираха му и гредичките (2 отпре и 2 отзад покрай стъклата) и тях за 20лв общо 100 ама стана като ново
Ако не се справиш с препарата пиши - ще ти кажа къде ходи той в Пловдив.. много добре работят и е със записване .. чакаш около 1 седмица после я правят за 6-7 часа
(и аз се учидих как може да има толкова много коли да претапицират)
П.С. Мислихме сами да я правим ама добре че не пробвахме че само щяхме да изхабим време и пари и нямаше да стане колкова хубава

Колата е без люк и цената беше 80 лева (с люк е др. цената)
Претапицираха му и гредичките (2 отпре и 2 отзад покрай стъклата) и тях за 20лв общо 100 ама стана като ново

Ако не се справиш с препарата пиши - ще ти кажа къде ходи той в Пловдив.. много добре работят и е със записване .. чакаш около 1 седмица после я правят за 6-7 часа

П.С. Мислихме сами да я правим ама добре че не пробвахме че само щяхме да изхабим време и пари и нямаше да стане колкова хубава

- hop
- Автомобил: VW Touran 2005
- Двигател:
Аз пък пробвах с Vanish 3 в 1 - препарат (шампоан) за отстраняване на петна от килими. Продава се и в Била и в Метро и ... май във всички магазини за перилни препарати.
Сипвам на една хавлиена кърпа, така че да се напои, но да не тече, като я стисна и започвам да търкам тапицерията на тавана. Образува се пяна по повърхноста на тапицерията. Оставям я 1-2 минути да поседи, след което я забърсвам с чиста и суха кърпа.
Е, вярно, това упражнение го правих на свалена от тавана тапицерия, че ми писна да ми подлива водица от люка, който всъщност си работи ОК. А тапицериата си я свалих, за да го уплътня (люка) отдолу и прочистя каналите за оттичане.
Сега си е 6 - и люка и тавана!
Сипвам на една хавлиена кърпа, така че да се напои, но да не тече, като я стисна и започвам да търкам тапицерията на тавана. Образува се пяна по повърхноста на тапицерията. Оставям я 1-2 минути да поседи, след което я забърсвам с чиста и суха кърпа.
Е, вярно, това упражнение го правих на свалена от тавана тапицерия, че ми писна да ми подлива водица от люка, който всъщност си работи ОК. А тапицериата си я свалих, за да го уплътня (люка) отдолу и прочистя каналите за оттичане.
Сега си е 6 - и люка и тавана!
Последна промяна от hop на Вто 05 юни 2007 19:47, променено общо 1 път.
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
колега ,мен ако ме слушаш не се занимавай да го чистиш ,че след чиската идва един ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ -РАЗЛЕПВАНЕТО НА ТАВАНА.за да си го оправиш после е доста разправия(сваляне ,лепене ,монтаж) и са мн нерви и при повечето колеги се чупи.мой съвет е да не го чистиш за да можеш да избегнеш скорошно лепене на тавана.а ако си решил го изчисти с обезмаслител меглио -добър препарат за такава дейност
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”