Спиране на пешеходна пътека

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 06 юни 2007 11:35

Stefan написа:
hooligans написа:ако няма никой зад тебе няма смисъл да спираш бре колега :lol:

Спирам на тия пред мен, които пресичат бре колега :wink:

то тва ясно , ама при положение че си последна кола от колоната например няма смисъл да спираш дали ще минат пред теб или зад тееб е въпрос на 1-2 секунди :wink:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 06 юни 2007 11:43

Къде прочете, че съм последна кола в колоната :lupe и къде видя колона

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 06 юни 2007 11:56

Stefan написа:Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата mhihi

за колоната ок , ама не си противоречи поне

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 06 юни 2007 12:00

hooligans написа:
Stefan написа:Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата mhihi

mhihi mhihi mhihi Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата. Това означава, че или съм първа кола или съм единствена. Помосли малко преди да изказваш мнение :deal

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Сря 06 юни 2007 12:01

Ако не да спрем поне трябва да намалим... сумати и пишлемета има дето не гледат идват ли коли или не и не си заслужава за едно такова дете да ти тежи цял живот на съвеста. Има някой простаци дето пък като видях пешеходец и газ.. да го стреснат, един с едно старо раздрънкано БМВ тей се беше засилил към мен преди година и огледалото му ме удари по раницата.. тя както беше пълна с 10кг учебници, маратонки и дрехи за тренировка .. тей се счупи огледалото. Пък ако съм едно ченге такива книжка няма да им дам повече... А и ако не бързаме какво пречи да правим като в чужбина.. има ли пешеходец, да го пуснем да мине.. Случвало ми се е да си вървя по тротоара(не в БГ) и да спрат колите до мен да ме чакат да мина (явно вървях много в края до пътя)..е и минах от неудобство :lol:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 06 юни 2007 12:19

Stefan написа:
hooligans написа:

mhihi mhihi mhihi Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата. Това означава, че или съм първа кола или съм единствена. Помосли малко преди да изказваш мнение :deal

пффф както и да е, може и ти да помислиш също

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Сря 06 юни 2007 19:59

Не е въпроса само дали спираш или не спираш. Щом виждаш, че някой упорито пресича няма как да го блъснеш нали. Идеята ми е, че хем виждат, че ще трябва да се спира, хем не намаляват до последния момент. Ама аз като съм пешеходец не мога да разчитам на сульо и пульо дето си мислят "оо няма страшно, аз мога да спра по всяко време" щото от такива сума народ става жертват докато пресичат.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 06 юни 2007 20:05

Nadya_ написа:На скоро докато пресичах Раковска на човека, който спря на пешеходната пътека, за да ме пусне да мина му влязоха в багажника (а беше сухо даже).. :oops: :evil:
.. видях я шматката, зад него, че блее и даже не пресякох, за да не стане белята, но късно.. :?
Така че винаги, преди да спра първо поглеждам назад... предвид културата ни по пътищата... :sly

E то на тебе много ясно че ти спират :lol: , ама сега говорим за нормалния случей.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 06 юни 2007 20:23

Ние тука не сме като в останалия свят.
В Германия застанах на едно кръстовище за да се огледам и хората спряха, аз седя и се чудя кво става. :shock
Друга случка-(много се смях ама не е смешно)- пешеходната пътека на края на централната алея в Сл.Бряг.
Немски туристи (както в Германия) без да се оглеждат тръгват по зебрата, клаксони, спирачки , майни... ония не могат да сварят да бягат до другия тротоар- Welcome to Bulgaria!
Даже и в Румъния дето им викаме мамалигари и мангали винаги се спира на зебра!!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 06 юни 2007 21:26

онзи ден заради една пешеходка ми написаха акт :twisted: :twisted: :twisted: ситуацията беше направо смешна аз завивам на дясно движа се по път с четири ленти за движение и си завивам спокойно и в следващия момент ме спират и полицая ми казва защо отнехте предимството на пешеходеца а същия пренебрегнат от мен участник в движението се намира през три ленти от мен!започват едни спорове с ченгето гадно и накрая акт :evil: той каза тежката си дума стъпил ли е на зебрата стъпил е виновен си :roll: според мен това е едно недуразомение в правилника за движение по пътищата сега мога да се съдим с ченгето че пешеходката не е била стъпила и ще спечеля със сигурност но нямам свободно време и излишни нерви така че ще си карам с акта един месец ще си псувам като видя ченге и ще си питам х.. :!:

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Сря 06 юни 2007 21:44

Аз като видя, че някой има намерение да пресича, а не блее на някъде, спирам. Въпросният човек тръгва да си пресича, но друг до него или на отсрещния тротоар стои и се почесва и се сеща да мине чак когато първия вече е пресякъл. Общо взето и пешеходците нямат усет как да се движат.

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 06 юни 2007 23:23

Rabbit_TDI написа:
Nadya_ написа:....

E то на тебе много ясно че ти спират :lol:

пешеходците ли? :lol:
..ще спират!... имат ли избор... mhihi mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 06 юни 2007 23:28

Nadya_ написа:
Rabbit_TDI написа:

Що бе мойте не спират аз си ги воза на капака :lol: - днеска три баби/барабар с торбите с шишета/ ги разкарах до Горна баня за минерална вода да си налеят :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 06 юни 2007 23:32

аз знам едно ,4е всеки които е карал кола извън Бг не само спира на пешеходна пътека ами даже и мига4и подава-но защо е само за малко и в Бг е пак даваи нашшшшите-аз съм с предимство за вси4ко :?:
п.с.а всеки претендира за нещо......

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 06 юни 2007 23:41

Rabbit_TDI написа:
Nadya_ написа:
Rabbit_TDI написа:

Що бе мойте не спират аз си ги воза на капака :lol: - днеска три баби/барабар с торбите с шишета/ ги разкарах до Горна баня за минерална вода да си налеят :lol:

а така!
и услуги им правиш и пак недоволни! :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”