Здр, колеги,
Колата е Г2 Synchro 90г, 1P. Проблема е следния: Карам си и по едно време гледам нямам спирачки... педала потъва и светват 2те лампи за "паркинг" и "ABS". Спирам, гася и гледам спирачната течност се е качила с 2 пръста. Паля пак и с 300 зора се прибирам.
1 седмица по-късно тръгвам да я вода на лекар да я види и естествено на нея вече нищо и няма! Човека я погледна, и разбра че е АБСа. Проблема е в това, че колата трябва да се кара, докато спирачките пак откажат и тогава ще може да се каже точно къде е проблема. Ама как сега да карам, очквайки всеки момент да се окажа без спирачки?!
Някъв съвет?? Или да ме насочите къде в София могат да ми направат диагностика и да решат проблема?
Благодарности

Проблем с ABS
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
tiffi, и аз имам някакъв странен проблем с BS-а ми.
В големите жеги и яко задръстване по абитюрентските взе, че ми светна лампата за ABS-a и тази за ръчната (тя е и за нивото на спир. течност)
Абсолютно същото се случи и миналата година, при същите обстоятелства. Сега не ми се търси темата с въпроса ми....
Отдавам го на прегряване! Просто нищо друго не ми хрумва в момента. Мисля да защитя целия блок, дето е в двигателния отсек с някакъв термичен екран и да чакам да видя какво ще се случи.
Все пак тогава имах спирачки, де! Работиха си, но силно се вдърви педала. Ако имам някакво развитие, ще пиша.
В големите жеги и яко задръстване по абитюрентските взе, че ми светна лампата за ABS-a и тази за ръчната (тя е и за нивото на спир. течност)
Абсолютно същото се случи и миналата година, при същите обстоятелства. Сега не ми се търси темата с въпроса ми....
Отдавам го на прегряване! Просто нищо друго не ми хрумва в момента. Мисля да защитя целия блок, дето е в двигателния отсек с някакъв термичен екран и да чакам да видя какво ще се случи.
Все пак тогава имах спирачки, де! Работиха си, но силно се вдърви педала. Ако имам някакво развитие, ще пиша.
Изглежда със сигурност е ABSа. Момчето в сервиза, по някакъв начин, накара лампичката на ABSа да мига с различна честота и така получи кодовете 2 грешки, които после сравни с такива от интернет. Едната беше свързана с някакъв дадтчик, а другата с някаква клапа вътре в ABSа. Опита се той да ми обясни, ама аз съм малко далеко от тези работи и, общо взето, нищо не вдянах. Разбрах само, че сега трябва да си карам така, докато не даде пак грешка и тогава да видим... струва ми се доста безумно!
Дали някой от форума може да ме посъветва, къде да я закарам за второ мнение, все пак.
Мерси
Дали някой от форума може да ме посъветва, къде да я закарам за второ мнение, все пак.
Мерси
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”