Рядко набивам спирачки и не съм карал до сега автомобил с АБС.
Като натисна рязко, се чува едно притракване отпред, отзад не се чува нищо, колата спира на малки подскоци без да се унася...така ли трябва да бъде?
Наред ли ми е АБС?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Наред ли ми е АБС?
K22 написа:Рядко набивам спирачки и не съм карал до сега автомобил с АБС.
Като натисна рязко, се чува едно притракване отпред, отзад не се чува нищо, колата спира на малки подскоци без да се унася...така ли трябва да бъде?
A педала на спирачките случайно да ти рита?
Лошо! Много лошо!
Набивай по-често спирачки!

Спокич, идеален си!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
dimitar iv написа:Какво имаш в предивид че има ABS само отпред !?!?! Май не точно така. ABS си управлява всички колела. Просто клапаните и помпата за компенсиране на налягането е при мотора. Затова се чува от там.

Дори и задните спирачки да са ти барабанни Калояне и на тях имаш АВS. Ако свалиш заден барабан ще видиш, че от вътрешната срана по отвора, където е лагера има пръстен, приличащ на слъце/маргарита, по който чете датчика, намиращ се до спирачния цилиндър.
От това което си описал е явно, че всичко по АВS на колата ти е ОК.

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
dimitar iv написа:Какво имаш в предивид че има ABS само отпред !?!?! Май не точно така. ABS си управлява всички колела. Просто клапаните и помпата за компенсиране на налягането е при мотора. Затова се чува от там.
Това май е най-вярно. Щото преди време бях разкачил един куплунг под задната седалка и мастора почна да разглобява задно ляво колело...Сега си правих експерименти 2-3 пъти, но когото го очакваш, не е стряскащо.
Айде някой мод да се изяви с катинара