помагайте за поставяне на клима
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
помагайте за поставяне на клима
поставих си сам климатик на голфа но няма от къде да взема информация за свързването на датчика който е на дихидратора и е с 4 пина.трябва ли клапана за цирцулациата на въздуха в купето да минава през реле?ще съм плагодарен на всяка схема по свързването понеже в Бургас майсторите са много ,,заети" и няма кой да ми обърне внимание
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Точно по електрото по-добре не ходи на майстор че само ще си скубеш косите после като окъси някой кабел (пуснат некадърно отнякъде без изолация или някакъв шлаух).По повод климата не мога да ти дам никаква идея (имам книга само за Пасат ама тамз тази част почти не е засгната откъм ел схема) ама личния ми съвет е да си действаш сам с кабелите.И да не ти каже никой тук си питай заетите майстори ама не ги оставяй да ти го правят те (освен ако не е някой доверен).
Успех!
Успех!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Ако климатика ти е зареден с фреон както трябва мериш с мултицета кои два пина ти дават пълно късо.Тези пинове "пускат" компресора.Играе ролята на прекъсвач.Ако няма фреон в системата няма тръгване на комппресора.Другите два са ти за високо налягане и те ти пускат вентилатора на кондезатора ( радиатора на климатика - до водния радиатор )