Призив от Опел клуба (протест- високите цени на БЕНЗИНА)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Призив от Опел клуба (протест- високите цени на БЕНЗИНА)

Мнениеот 6opow » Нед 10 юни 2007 15:25

ека уговорим един ден в началото на юни, в който да не зареждаме бензин и нафта и да оставим колите. Ако това се случи масово ще притесни продавачите на горива (изключваме газта). Преди години това е правено в САЩ и крайният ефект е бил намаляване на цената за галон от 3,80 на 3 долара. Там мащабите са несъпоставими с нашите, но може да опитаме да им дадем урок и да видим колко ни струва организацията. Омръзна ми да слушам и да чета в България това, ма то тука не става, българинът е шиле, ма не знам си кво...
На тези от вас, на които работата им е свързана с използване на автомобила, нека работят. Презапасяване не трябва да има! Просто оставяте колата в гаража или паркинга и пеша, здравословно е и добре се отразява на кръвообращението и тонуса като цяло. Току виж въздуха, който дишаме, престане да се вижда, пък и пешеходците ще живнат малко като пресичат.
Не трябва да се дава гласност, защото ефектът ще е нулев. Това трябва да стане (според мен) чрез форумите, чатовете, ел. поща, смс до приятели, разговори на сбирки, заведения, дискотеки, на гости и т.н. Ако медиите надушат край на всичко. Те гледат само да има сензации. А че ще го кажат после по новините няма спор...
Така едно време местните са гонили нежеланите търговци. Просто престанали да им купуват стоките и те гледат, чудят се, пък накрая вдигат гълъбите и всеки по дом.

Ето я и самата тема:
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... =0&start=0

Аз съм ЗА

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 юни 2007 15:30

:No

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Нед 10 юни 2007 15:31

Нещо не ми се връзва...

Като си оставиш колата в гаража с какво ще притесниш бензиностанциите, че да намалят цената на бензина?

Нали всички действия трябва да бъдат синхронизирани в определен ден ако ще се прави това, а то определено ще се разчуе и тогава файда няма..

Това дали нашия клуб и този на Опел и изобщо всички в БГ клубове не зареждат в определен ден няма как да се отрази на оборота,защото останала част 80% да речем не са във форумните клубове ..

Нищо не пречи да се пробва обаче, за да има ефект трябва да има гласност обаче...

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 10 юни 2007 15:38

FreeSoul написа:Нищо не пречи да се пробва обаче, за да има ефект трябва да има гласност...

И аз мисля, че трябва да има гласност ! Да се получи нещо като стачка!

Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6opow » Нед 10 юни 2007 15:41

ето и едно на мнение на форумец
Здравейте колеги. Поздрави от Мерцедес-Бенз клуб България. Като бивш собственик на Опел отново ви поздравявам за готиния форум и приятните четива.
Един колега ни насочи към тази тема и ние започнахме да я разискваме!
Дойде ми една идея. Ясно е, че ние от автоклубовете сме малък % от каращите автомобили в БГ. Ясно е дори и да се организира някакъв протест няма да има голяма файда. Но ако се съгласува между клубовете един основен стикер с, който ние карайки по улиците на БГ да привлечем внимание яе има друг ефект. Малко по малко хората и другите шофери из БГ виждайки този символичен протест ще започнат да смилат тази информация у зомбираните си мозъци. Мисля си, че по този начин лека по лека ще развиеме една вълна, която може би в крайна сметка ще доведе до един голям протест, който ще добие и медийна подкрепа. Също си мисля, че по такъв начин можем доста неща да кажем и покажем на управляващите не само във връзка с цените на горивата! Аз живея у немско и тук цените са високи но все пак за стандарта са доста поносими. И цената си вариря няма постянна покачваща се посока, както е в БГ от нефтохима. Един ден се качва до 1.42 след два дни пада до 1.34. Да не говориме че качеството на бензина е съвсем друг!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 юни 2007 15:51

е това вече е друго :!:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Нед 10 юни 2007 16:03

С това съм съгласен!!!

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Нед 10 юни 2007 16:12

4oroi4o написа:С това съм съгласен!!!

:да:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллл

Мнениеот XIKS » Нед 10 юни 2007 16:12

и аз съм за :wink:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 10 юни 2007 16:13

Всичко е твърде хубаво, ама тва според мен си е кауза пердута! Кьор фишек - кви стикери, кви пет лева. Сега всички като си накичиха лепенки "Не сте сами" или "Обади се като стигнеш" кво показаха, кво направиха - само разлаяха кучетата, ама кучетата си лаят, керванът си върви! Кво гражданско общество, кви пет лева. Бай ви Славейков много правилно го е казал, че не сме народ, а мърша. И петдесет поста да изпише, и 100 лепенки да си сложим и 500 митинга да направим - НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИМ! Споменте си митингите на бакшишите - кво промениха - намери ли се убиеца? Намират само изкупителна жертва. Та и сега само прах в очите ще има. ЛукОйл си е монополист на Балканите - рафинерия в България, в Турция, гръцка рафинерия, която уж е с мажоритарно държавно участие, в Румъния една, водеха преговори за закупуване на такава и в Македония. Свиркайте си и тва е . Прости пазарани реалности!

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Нед 10 юни 2007 19:45

сега му е времето да превземем 10-тина бензиностанции и да запалим петролните кландеци.Атака шьофиори да смажем високите цени........ ох не можах да се сдържа.

така няма да стане както предложих по горе.нека с протеста си да покажем на този който трябва(правителството) че трябва да има и други рафинерии и производители на гориво а не само Лукойл или там каквото беше на целия балкански полуостров.Може би с държавна субсидия ще се открият нови рафинерии.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Нед 10 юни 2007 22:20

държавата ни е толкова объркана че няма оправия.на работа поискахме да ни се плаща извънредния труд и като ответен удар получихме трудово-възпитателна дейност

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Нед 10 юни 2007 22:53

по тая логика дай да не купиваме един ден хляб,луканка та да вземат и те да поевтинеят.
проблема не е в бензиностанциите а в правителството - великия ход на овчаров - вдигна акциза за горивата /без никой-визирам ес да ни е карал/ и отиде да моли лукойл да продаван на максимално занижена печалба. най-ми е интересно какво им обеща та те се съгласиха ...

Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6opow » Нед 10 юни 2007 22:55

bu4komobil написа:държавата ни е толкова объркана че няма оправия.на работа поискахме да ни се плаща извънредния труд и като ответен удар получихме трудово-възпитателна дейност

живее в такава държава че обществото нищо не може да направи. Колкото и протести да има пръста си няма да мръднат, нали на тях им е добре така, защо да се занимават.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 11 юни 2007 1:13

6opow написа:
bu4komobil написа:държавата ни е толкова объркана че няма оправия.на работа поискахме да ни се плаща извънредния труд и като ответен удар получихме трудово-възпитателна дейност

живее в такава държава че обществото нищо не може да направи. Колкото и протести да има пръста си няма да мръднат, нали на тях им е добре така, защо да се занимават.
Обикновено протестите в бг са контролирани или по точно целенасочени от власт имащите,затова и резултатите са плачевни.Един подобен протест би имал ефект тъй като нее контролиран от тях.В цивилизования свят хората си защитават интересите,в бг цари примирение.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”