Камери снимат на всеки светофар

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 02 юни 2005 18:32

Камерите няма да оправят нещата... днес се возя в маршрутката на път от Люлин за университета и преди орион някакъв с последен модел ес класа движи с над 200 в насрещното... и се задава кола, направо щеше да се натресе в маршрутката... и какво става, на 40 метра по-надолу има патрулка, видяха го хората, спряха го, ония седи и се хили, педераст гаден, видяха му документите и го пуснаха да си ходи по живо по здраво!!! Не вярвам мен така да ме пуснат ако карам с над 150 в града... камерите няма да ги спрат тия пишльовци.
Първо - пътищата са ни в окаяно състояние
Второ - няма никаква маркировка, а ако има, тя масово и тотално не се спазва и всички газят по релсите по навик...
Трето - ние сме диваци. Не сме толерантни и няма и да станем по-толерантни от сега.
Колкото и камери да слагат, нищо няма да стане.
Истината е една - масово полицейско присъствие навсякъде и по всяко време!!! Патрулки през двадесет метра и катаджии на по 500 метра. Само така ще се оправи движението. Казвам го това, защото винаги, когато има някаква делегация от парламента за президентството, винаги е фрашкано с полиция и никой не смее да гъкне за нищо... да видите тогава как всички спираме на червено, никой не свири с клаксон, всеки дава мигач, хората се престрояват мирно и тихо и няма хулигански прояви на мутри!!! Вече за пети път ставам свидетел на това нещо. Жалко, че това трае само за малко и само за една отсечка - народно събрание - президентство.
Това е истината. Много полицаи за да се страхуват хората от действие на момента... камерата може и да те снима, може и да не те снима, може нещо да се повреди, може някой нещо да загуби и да не те глобят изобщо. Но когато имаш патрулки на по през 50 метра с по двама полицаи с палки в ръце, тогава ще се замислиш дали да пресичаш трамвайната линия или да свириш и да псуваш щото некои не те пуска... Това е. Никакви камери и нищо друго няма да ни научат на поносимост и толерантност. А ако са ни хубави пътищата, ще сме много по-щастливи и по-малко изнервени. Това са двата най-важни фактора.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 02 юни 2005 19:13

Напротив ... ще оправи нещата ... като му дойдат няколко честитки ще почне да се замисля .... и като му дигнат застраховката, какви ООД -та та тинтири минтири .. кви ООД- та ки пет лева просто не минаваш на червено не те глобяват :) и не мисля че е проблем да спреш на половин метър от стоп линията защото тогава другите 4 кадъра ще са празни ;)

перфектно аз се радвам много :) нека глобяват нека ако правя системни нарушения да ми вземат книжката сам ще съм си виновен ..... на всеки се случва да наруши правилата дори понякога се налага но... трябва контрол ... тези с с класите и други подобни ще ги оправи Пирогов .....

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Чет 02 юни 2005 20:17

a пък според мен кам всяка камера трябва да има по една пушка с оптика и да се управлява от електронно модулче - като в оня филм с Брус Уилис - ЧАКАЛА - който мине на червено и .... a boi de beat_butt2 ... rest in peace bishop ...... аман от простотии в тая държава :censored

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 02 юни 2005 20:25

tyan написа:... тези с с класите и други подобни ще ги оправи Пирогов .....
За съжаление те преди тва оправят други хора които не са виновни за нищо (пример баща ми)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 02 юни 2005 22:28

абе камерите ще оправят донякъде нещата, демек няма да има толкова пуберчета минаващи на червено. За Ес-класите не се шашкайте - 2/3 от собствениците им вече са под земята, останалите малко им остава. А тия дето ще останат накрая ще карат културно (шофьорите им де).
Само остана някои да се сети да очисти всички мангали и държавата ще цъфне. Оня професор дето го пребиха в захарна се е споминал във вторник....

Потребителски аватар
nik_i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_i » Чет 02 юни 2005 22:54

преди около 20-25 години имаше такава камера във варна.бяха я монттирали на спирката пред автогарата.засичаше превишена скорост и снимаше задния номер.та някои хитруши си закриваха номерата и й изщакваха лентата за една вечер

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 03 юни 2005 7:59

Пак ще пиша по темата, защото стана интересна!
Камерите могат да оправят донякъде нещата, ама само до някъде и то пак избирателно! Какво обаче ще оправят. Ще накарат такива като нас с малко повечко култура да се замислим и да подкараме още по възпитано - да де ама ние (надявам се) и сега не сме от най-лошата част!!!!! Само да ви кажа, че откакто сложиха тези табла, дето отброяват колко време остава до смяна на цвета на светофара, се опитвам когато видя. че за да мина трябва много да ускоря или да мина на "тъмно" жълто, предпочитам да намаля и да спра! Да де ама от тогава ситуациите, в които са се опитвали да ми влязат в задницата са се увеличили многократно! !!!!!!
А иначе, всизки плачем как се отнема предимство, как минават по релсите, как влизат в насрещното, ама да помислим какво би станало ако не е така! София е проектирана и строена за около 250000 - 300000 население. Сега е около 1 500 000 а през дена става 2 000 000. Като сметнем, че в движение при това полужение са около 1 000 000 автомобила, какво би станало ако всеки се движи според правилата! Ами ако сега стигам до работата за 30 минути, тогава ще е за час и 30 минути! Те това според мен е причината да не се вземат кардинални мерки, защото камерите като цяло са хубаво нещо, ама не и у нас, щото мен ще ме глобяват за всяко застъпване на стоп линията (независимо от причината), а техния колега полицаи ще блъска безнаказано семеиства по пешеходни пътеки!
Така че пак казвам аз съм за ама да е за всички, а не избирателно!

Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Пет 03 юни 2005 8:15

хахах тия камери ги монтираха миналия ден на хемус , тъкмо се чудих кво е тва дето го монтират в тези бели кутийки ;)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 03 юни 2005 9:29

[quote="mladvampirTDI" ... откакто сложиха тези табла, дето отброяват колко време остава до смяна на цвета на светофара... ! [/quote]

Тези табла са много хубаво нещо. Но само когато ти показват колко ти остава от зелената светлина. Много им се кефа. Обаче тфа дето брои колко ти остава още на червено хич не е хубаво. Даже си е много лошо. Половината като гледат брояча 10, 9, 8, 7, 6 , 5 и вече тръгват :evil: ,а в това време на другите още им свети зелено. Дано го осетат и този момент льохманите с фуражките.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 юни 2005 12:17

Pichaga написа:нека ме снимат и ме глобят, ама друг път ще мине номера...в закона няма възможност да те глобят само на основание снимка...все още...има си цяла процедура, която няма как да се изпълни само на основание някаква си снимка...тъпанари, пак парите на данъкоплатеца се трошат за нищо...
П.С. Аз никога не минавам на червено, ако ще да е 3 през нощта и да няма кьорава кола...въпроса е на законност, а тая дума ТЪПИТЕ КУКИ не я знаят...
като променят закона, както е в Англия примерно, снимка, хоп 200 паунда глоба, нямаш право на обжалване ще се съглася, ама така да хвърлят прах в очите на хората, че нещо правят и да ни харчат парите не съм съгласен

Пичагата, понеже получих честитка от КАТ преди 2 месеца още и предполагам, че ще да съм станал филмова звезда. По принцип знам, че скучайно заснети снимки и видео не могат да се използват като доказателствен материал без специална заповед за следене или подслушване на конкретно лице.

Може ли, понеже знам че имаш опит, да кажеш как се реагира в такива ситуации?

Аз просто не се явих в КАТ.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 03 юни 2005 12:19

Vlad777 написа:Аз просто не се явих в КАТ.

ами хубаво си направил, я да видим сега какво ще ти направят, не си получил нищо от тях... :lol:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 юни 2005 12:23

Pichaga написа:
Vlad777 написа:Аз просто не се явих в КАТ.

ами хубаво си направил, я да видим сега какво ще ти направят, не си получил нищо от тях... :lol:

Добре де ако се бях явил тогава какво? Ако реша да обжалвам въз основа на какво се обжалва? И пред кого ще мине?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 03 юни 2005 12:26

какво би станало ако всеки се движи според правилата! Ами ако сега стигам до работата за 30 минути, тогава ще е за час и 30 минути!

Ако сега стигаме за 30 мин до работа, при спазване на правилата от всеки ще стигаме за 20 според мен. Защото аман от тарикати които не се редят на опашката на светофара а минават пред всички и застават на средата на кръстовището

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 03 юни 2005 13:28

imedarov написа:
какво би станало ако всеки се движи според правилата! Ами ако сега стигам до работата за 30 минути, тогава ще е за час и 30 минути!

Ако сега стигаме за 30 мин до работа, при спазване на правилата от всеки ще стигаме за 20 според мен. Защото аман от тарикати които не се редят на опашката на светофара а минават пред всички и застават на средата на кръстовището

Нека една проста сметка да направим - по принцип светофарите са направени да минат около 5-6 коли. Сега минават около 15 - 16. Ако приемем чакането за Х, то колко ще е Х ако минават 5-6 коли, но общото количество коли, който искат да минат не се променя!

А, сега да не ме разбере някои по грешка! И аз съм за и карам по правилата, но мисля, че това за което говоря е една от причините отрегулирането на движението да е мноооого трудна задача, а и желание няма!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 03 юни 2005 14:42

Vlad777 написа:Добре де ако се бях явил тогава какво? Ако реша да обжалвам въз основа на какво се обжалва? И пред кого ще мине?

ако се беше явил, щяха да ти фраснат протокола /акта за установяване на адм. нарушение/ там на място в КАТ и след това нак. постановелнеие което се обжалва...отделен е въпроса, колко е незаконно така, но като не се явиш, не могат да ти съставят акт...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”