Смяна корите под предното стъкло на голф 3
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смяна корите под предното стъкло на голф 3
Здравейте колеги. Гумата на корите на предното ми стъкло са ужасно изгорели и половината е паднала. Водата влиза директно под пластмасите и незнам къде отива, но ми казаха че не е добре да го оставям дълго време така. Вчера взех 2-те кори с гумените уплътнения от една морга срещу 15лв. Много са запазени и гумата е еластична. Проблемът е че незнам как да ги сменя. Има няколко пластмасови врътки, но ми казаха че ужасно лесно че чупели щипките с които се захващали към купето. Освен това трябва да махна и чистачките, а за това вече и представа си нямам как да стане. Моля дайте някакви напътствия. Благодаря предварително!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много лесно става......щипките са много здрави ,не се чупят лесно но много трудно излизат...има чалъм....с тънка отверка пъхаш отдолу на щипката и натискаш нагоре но се стремиш да забиеш отверката в средното пънче (щипката е от две части) ти трябва да вдигнеш нагоре само тази част която е видимата от горе т.е гъпката .......след като я издърпаш нагоре щифта освобождава едни зъбки отдолу и излиза.....ако успееш да разглобиш едно ще разбереш колко е лесно нататък.....по отношение на гумените уплътнения мисля че са само за декорация .....те не те спасяват от вода....и моите от едната страна липсват ........имаше тема в направи си сам как да си сложиш(преправиш) такива уплътнения....надявам се да съм обяснил разбираемо ....успех
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси много. Сигурно четвъртък ще се заема с смяната, че тогава имам повече свободно време. А самите чистачки лесно ли се махат? Има някакво капаче преди болта на чистачката. ТО дърпа ли се направо или е на резба? Притеснявам се да не направя по-голяма бела докато сменям уплътненията, отколкото ако си оставя скъсаните.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес ги смених. Старите бяха тотално изгорели и само да докосна гумата и се ронят. Новите са супер. Щипките наистина се вадят лесно. Филтърът за купето беше невероятно мръсен и затлачен с боклуците които са падали през изроненото уплътнение. Поизчистих го колкото мога, но скоро ще взема нов. Това което не ми хареса е, че точно под лявата чистачка гумата не прилепя плътно до стъклото, а има малък отвор. Незнам какъв му е проблема, щипките са добре натегнати.
Да попитам и за страничните отоври под тези кори, които отвеждат водата към калниците и падат зад предната гума.... На левия имах някаква капачка. Не пасваше за там, може би водата я е отмила точно до дупката и се беше циментирала с кал и боклуци. По-късно ако трябва ще я снимам. Пише си VW на нея, но не видях наблизо къде може да пасне.
Да попитам и за страничните отоври под тези кори, които отвеждат водата към калниците и падат зад предната гума.... На левия имах някаква капачка. Не пасваше за там, може би водата я е отмила точно до дупката и се беше циментирала с кал и боклуци. По-късно ако трябва ще я снимам. Пише си VW на нея, но не видях наблизо къде може да пасне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”