Възможен ли е проблем заради малката резервна гума
Възможен ли е проблем заради малката резервна гума
Да задам един малко тъп въпрос. Възможно ли е да стане проблем ако се сложи резервната гума малката /патерицата/ отпред и се кара така да речем 30-40 км? Т.е. дали ще има някакъв проблем за диференциала или скоростната кутия защото обиколката на оригиналната гума и патерицата са различни и при движение едната гума ще прави доста повече обороти от другата. За сега на мен ми се е случвало да пукам само задна, но съм решил ако спукам предна да сложа патерицата отзад а задната която съм свалил да сложа на мястото на спуканата. Та въпроса ми е дали има някакъв проблем да се кара направо с патерицата отпред /макар че логиката е че щом производителя я е сложил и не е предупредил да се слага само отзад би трябвало да няма проблем но нека по-компетентните да кажат/.
- tanokaridi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Възможен ли е проблем заради малката резервна гума
slav написа:Да задам един малко тъп въпрос. Възможно ли е да стане проблем ако се сложи резервната гума малката /патерицата/ отпред и се кара така да речем 30-40 км? Т.е. дали ще има някакъв проблем за диференциала или скоростната кутия защото обиколката на оригиналната гума и патерицата са различни и при движение едната гума ще прави доста повече обороти от другата. За сега на мен ми се е случвало да пукам само задна, но съм решил ако спукам предна да сложа патерицата отзад а задната която съм свалил да сложа на мястото на спуканата. Та въпроса ми е дали има някакъв проблем да се кара направо с патерицата отпред /макар че логиката е че щом производителя я е сложил и не е предупредил да се слага само отзад би трябвало да няма проблем но нека по-компетентните да кажат/.
това,че ще прави повече обороти мисля,че не е проблем ...нали за това е диференциала.Въпросът е,че управлението на колата рязко ще се наруши,а и натоварването на гумите отпред е много по-голямо особено при предното предаване....бая трябва да внимаваш ако я сложиш отпред.....абе човече недей да правиш експерименти със сигуронстта от мързел....колко му е да завъртиш гумите...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
brum написа:Няма ли да се натовари диференциала?
Какво значи да се натовари??? Ти ще въртиш гуми ли????Той се товари от въртенето на гуми не от разликите в оборотите на колелетата...,че в много голяма част от градското каране са различни!!!!Нали завиваш често!!!!При завой вътрешното и външното колело нали не мислиш,че правят еднакви обороти....
А максималната скорост за патерицата е 50 км/ч......
Re: Възможен ли е проблем заради малката резервна гума
joker написа:това,че ще прави повече обороти мисля,че не е проблем ...нали за това е диференциала.Въпросът е,че управлението на колата рязко ще се наруши,а и натоварването на гумите отпред е много по-голямо особено при предното предаване....бая трябва да внимаваш ако я сложиш отпред.....абе човече недей да правиш експерименти със сигуронстта от мързел....колко му е да завъртиш гумите...
Това май е най-точно казано. И аз така мисля но все пак исках да чуя и мнения на колеги. Много благодаря за отговорите на всички колеги.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”