Много се извинявам за може би глупавият въпрос. До сега си мислех, че горе-долу знам кое за какво е в колите, но това не го знам. От известно време се чудя и не мога да разбера какво е туй чудо?! Прилича на око и не ми се разглобява таблото, за да проследя жиците на къде отиват. Ще съм много блрагодарен, ако ме светнете, за какво служи това нещо. Благодаря!
Какво е това???
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Какво е това???
Става въпрос за "Пасат" Б3. Намира се от ляво на таблото, там дето е мястото за тонколоната.
Много се извинявам за може би глупавият въпрос. До сега си мислех, че горе-долу знам кое за какво е в колите, но това не го знам. От известно време се чудя и не мога да разбера какво е туй чудо?! Прилича на око и не ми се разглобява таблото, за да проследя жиците на къде отиват. Ще съм много блрагодарен, ако ме светнете, за какво служи това нещо. Благодаря!
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:andro_ написа:Датчик на климатроника за дневна светлина.
Пия бира.
по скоро дали пече слънце
Да де,поправката е уместна.На голфчетата (III и IV) е точно по средата на таблото.
Последна промяна от andro_ на Пон 11 юни 2007 10:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
K22 написа:И аз го имам. И кво ще направи климатроника , ако през деня го закрия?
Колата е седяла на паркинга под ласкавите лъчи на слънцето

Ако го закриеш той ще си каже:"Ам то тоз сигурно иска да му е топло и му е добре така,не пече слънце,значи така е добре и няма да си включи макс.степен на перката.
Колегата andro_ е дал точно и лесно за възприемане обяснение. Ако държите на педантичните детайли - "нещо"-то се казва Датчик за измервание на слънчевия индекс. Стойностите които подава към климатроника зависят от интензитета на слънчева светлина, която попада в/у него (респ. такава попада в купето и затопля). Данните от този датчик се обобщават с данните от още няколко други датчика (темературата в купето, температурата на околната среда и т.н.), взема се в предвид желанието на водача (какво е задал като температура) и по някаква формула, която някой човек дето разбира от тези работи е измислил, се определят скоростите на въртене на вентилаторите, положенията на клапите за подаване на въздух в купето и като цяло кефа на тия дето се возят.
Ако това обяснение е породило интереса на някой - пия Чивас Регал
Ако това обяснение е породило интереса на някой - пия Чивас Регал

-
- Автомобил:
- Двигател:
И това нещо го има на всяка кола с климатроник или климатик .. и той като отчете голямата жегаandro_ написа:K22 написа:И аз го имам. И кво ще направи климатроника , ако през деня го закрия?
Колата е седяла на паркинга под ласкавите лъчи на слънцето,вътре е 60-70 градуса по целзий,влизаш палиш и климатрончо усеща,че е жежко,усеща че пече яката и си вика:"Ам то сигурно е лятно време,УА,чекай да продухаме купето" и се включва на макс.степен на духане
.
Ако го закриеш той ще си каже:"Ам то тоз сигурно иска да му е топло и му е добре така,не пече слънце,значи така е добре и няма да си включи макс.степен на перката.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”