Съвет за кучешка храна?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Съвет за кучешка храна?

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 19:00

колеги имам кученце на 40 дни и искам да му взема суха храна.Имам възможност да взема Pedigree или Darling на доставни цени.Мисля да взема чувал от 15кг, като и на двете фирми цените са ~50 лева....
искам да чуя мнения от тези от вас които ползват такава храна.......

знам че има кучешки форуми, но аз искам мение от хора които познавам, ако може така да се нарече познанството ни от форума ;)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 12 юни 2007 19:04

Най-добре ще е да попиташ някой ветеринар ,все пак е на 40 дни ...иначе не се съмнявам,че някои от форума може да разбират и да ти помогнат . Но според мен така е най-редно и за теб и за кученцето ти . Да ти е живо и здраво :wink: :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 19:10

VW-fenka написа:Най-добре ще е да попиташ някой ветеринар ,все пак е на 40 дни ...иначе не се съмнявам,че някои от форума може да разбират и да ти помогнат . Но според мен така е най-редно и за теб и за кученцето ти . Да ти е живо и здраво :wink: :D

мерси ;)
с ветеринар говорих вчера, каза че няма проблем да го храня със суха храна за малки кученца....на мен въпросът ми е по-скоро откъм гледна точка на цените на храните....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 12 юни 2007 19:10

Така - като ветеринар по образование и като човек,който се занимава професионално с кучета , ти препоръчвам най-доброто в световен мащаб за всяко куче - Royal Canin
http://www.sambs.bg/royalcanin/index.php

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 19:12

веселин написа:Така - като ветеринар по образование и като човек,който се занимава професионално с кучета , ти препоръчвам най-доброто в световен мащаб за всяко куче - Royal Canin

благодаря и на теб, знам че това една от най-реномираните марки храни, цена можеш ли да ми кажеш, защото аз питах ама цената се оказа...... :horror:
може и на лични цената ;)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 12 юни 2007 19:13

Ludia написа:
VW-fenka написа:Най-добре ще е да попиташ някой ветеринар ,все пак е на 40 дни ...иначе не се съмнявам,че някои от форума може да разбират и да ти помогнат . Но според мен така е най-редно и за теб и за кученцето ти . Да ти е живо и здраво :wink: :D

мерси ;)
с ветеринар говорих вчера, каза че няма проблем да го храня със суха храна за малки кученца....на мен въпросът ми е по-скоро откъм гледна точка на цените на храните....

Ааа не съм те разбрала правилно:roll: ..... Една приятелка купува на нейния Старфоршир териер големи чували на Royal Canin и е страшно доволна....и кучето изглежда просто чудесно,голем е дзвер :twisted:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 19:16

аз не съм си задал правилно въпроса ;)
колко кг са тези чували?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 12 юни 2007 19:21

Ludia написа:
веселин написа:Така - като ветеринар по образование и като човек,който се занимава професионално с кучета , ти препоръчвам най-доброто в световен мащаб за всяко куче - Royal Canin

благодаря и на теб, знам че това една от най-реномираните марки храни, цена можеш ли да ми кажеш, защото аз питах ама цената се оказа...... :horror:
може и на лични цената ;)

Нямам отстъпки - :( Всъщност и другите храни ще ти свършат работа - не отхвърляй изгодните оферти - Пюрина също е добра - малко по-евтина е от Роял Канин

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 12 юни 2007 19:29

Ludia написа:аз не съм си задал правилно въпроса ;)
колко кг са тези чували?

Значи тя за нейното куче взима от 18кг...т.е 40 либри (английска мерна единица ,ако не знаеш случйно) и е Canine Health Nutrition -Energy 4800...но това е за големи кучета.За малки кученца има други ама тя не знае точно,може би Puppy 33 Formula...аз и се обадих,но най-добре си проучи,че има толкова разновидности на Royal Canin ,че :horror: :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 19:30

VW-fenka написа:
колко кг са тези чували?

Значи тя за нейното куче взима от 18кг...т.е 40 либри (английска мерна единица ,ако не знаеш случйно) и е Canine Health Nutrition -Energy 4800...но това е за големи кучета.За малки кученца има други ама тя не знае точно,може би Puppy 33 Formula...аз и се обадих,но най-добре си проучи,че има толкова разновидности на Royal Canin ,че :horror: :D

БЛАГОДАРЯ ти много ;) а цена някаква каза ли? то е ясно че няма да го тъпча с анаболи от малко :lol: :lol: ще му взема за подрастващи ;)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 12 юни 2007 19:33

Ludia написа:
VW-fenka написа:
колко кг са тези чували?

БЛАГОДАРЯ ти много ;) а цена някаква каза ли? то е ясно че няма да го тъпча с анаболи от малко :lol: :lol: ще му взема за подрастващи ;)

Ами храната и я купува чичо й от чужбина ....да ти кажа май е доста скъпичка..мисля,че тя няма идея колко пари е ...Sorry :?

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Вто 12 юни 2007 21:07

една ветеринарка ме сваляше преди и ми пулнеше главата с факти и каза че royal cainin е най-доброто

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 12 юни 2007 22:44

На моя пес /немска овчарка/ като беше малък му вземах ето тази: http://www.ewet.pl/product_info.php?products_id=40

Цената на чувала от дистрибутор го взимах около 25-30 лв. не помня точно.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юни 2007 22:51

driver написа:На моя пес /немска овчарка/ като беше малък му вземах ето тази: http://www.ewet.pl/product_info.php?products_id=40

Цената на чувала от дистрибутор го взимах около 25-30 лв. не помня точно.

за пръв път я чувам.....цената е добра, ще поразпитам за нея, благодаря ;)

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Вто 12 юни 2007 23:03

Ако държиш на супер премиум клас храна ще се спреш на някоя от марките "Роял канин", "Пурина проплан", "Нутра голд" или даже "Хилз" (внася се отскоро)... Виждам, че искаш качество на нормална цена и ще ти кажа от опит какво бих купила (ако нямам връзки с развъдник, чрез който да купя чувал специална разфасовка на специална цена ;) ) От повече от 7г. отглеждам и тренирам кучета (моите) и съм изпробвала почти всички храни, с изключение на ниските класове (любимец, дарлинг и испаноидите...) Да не говорим, че 4г. работих в зоомагазин и имам събрани впечатления и от клиенти... така, след като се саморекламирах достатъчно :lol: мога да ти кажа, че най-важно за момента е да се придържаш към добра БЕБЕШКА храна (дарлинг нямат такава, а педигри... в краен случай) Опитай да намериш "Нутра нъгетс пъпи" (не голд - по-скъп е) или "Даймънд пъпи" на същата фирма http://www.zoobg.com/ (моите са израстнали основно с първия (лилав чувал), а и доста след това съм давала вече за израстнали (е, минала съм и през роял, през чикопи и още някои марки, сега съм на проплан сьомга с ориз - разфасовката за развъдници :wink: ) Опитай се поне докато кучето завърши растежа си да се придържаш към сравнително висок клас бебешка храна, а после може да минеш и на пурина дог-шоу... едва ли ще се разсърди кучето, освен ако не ловуваш с него (дратхаар ли беше) - тогава задължително в ловния сезон ще трябва да се изръсиш за поне един чувал енерджи... Ох, станах много подробна - професионално изкривяване :roll: Дано да си разбрал нещо от бъркотията, ама очите ми се затварят вече... утре по-систематизирано и подробно ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”