проблем с двигателя -счупен клапан ,подбита глава,???
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с двигателя -счупен клапан ,подбита глава,???
здравейте колеги , можели някой да ме ориентира в цени на клапани ,повдигачи ,и бутала за 1,9 AFN мотор на пассат ?
Последна промяна от sstoy на Пон 11 юни 2007 17:12, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес ,при нормално градско каране ,без високи оброти , загуби мощност и угасна . не чух някакви странични шумове ,защото работеше климито и радиото ,опитах да запаля но само изщрака без да завърти ,звъннах на колега и го издърпахме до сервиза .докато чакахме момчето с компютара един от майсторите свали капака на клапаните и се видя на първо четене единия от повдигачите на парчета и неговата гърбица надраскана , момчетата предполагат че ще има поне още три клапана с проблем а може би и някое бутало
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Лошо вече минах през това.Има някаде тема в коята съм писал за този проблем ако искаш потърси я.Мисля че се казваше вибрация в купето .Ако не намериш пиши ми пак.Ще ти кажа някой цени за сравнение поне.
Забравих да кажа да си погледнеш и дюзата да не е прецакана на този цилиндър дето ти е счупен хидравличния повдигач че и тя хич не е евтина.
Забравих да кажа да си погледнеш и дюзата да не е прецакана на този цилиндър дето ти е счупен хидравличния повдигач че и тя хич не е евтина.
- sharan4e
- Автомобил:
- Двигател:
Кофти колега. И аз така, само, че бях с бая газ,(към 3000 об.) когато се чу едно леко "туп" и колата изгасна. По навик натиснах съединителя и.... от там нататък знаеш процедурата.
В сервиза след като ми отвориха главата се оказа, че са се изкривили клапани 4 бр и повдигачите им не стават. Бутала - здрави, разпр. вал - здрав. Причина - скъсан болт на шайбата на кол. вал. Болта го разпробиха, извадиха, нов болт и т.н Цена на всички части - 340 лв(всички клапани, повдигачи ,гарнитури, болт), труд 400
лв.
Не се притеснявай ще я оправят колцата, приготви някой лев и си свиркай, че има и по-големи бели
В сервиза след като ми отвориха главата се оказа, че са се изкривили клапани 4 бр и повдигачите им не стават. Бутала - здрави, разпр. вал - здрав. Причина - скъсан болт на шайбата на кол. вал. Болта го разпробиха, извадиха, нов болт и т.н Цена на всички части - 340 лв(всички клапани, повдигачи ,гарнитури, болт), труд 400

Не се притеснявай ще я оправят колцата, приготви някой лев и си свиркай, че има и по-големи бели

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
sharan4e написа: Причина - скъсан болт на шайбата на кол. вал. ......
Що си мисля, че това е още едно следствие! На вала има шпонка, когато сте затягали болта ако е бил чак толкова зле е щяло да усетите , че "провлачва". По съм склонен да повярвам на прескочил ремък, удър на бутало в клапан, къса се шпонката на вала ,шайбата превърта във вала дозатягайки болта и го къса ! Защото иначе....скъсан болт при условие, че шпонката е здрава...нещо не си го педставям !
Впрочем сега се сетих и друго......Сигурни ли сте, че не е била изпаднала шпонката на коляновият вал когато сте сменяли ремъка ?

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: проблем с двигателя -счупен клапан ,подбита глава,???
sstoy написа:здравейте колеги , можели някой да ме ориентира в цени на клапани ,повдигачи ,и бутала за 1,9 AFN мотор на пассат ?
По сметки от преди година за 1Z :
1.Клапани към 50 лв комплекта само всмукателни.Мисля че още толкова за другите.
2.повидачи поне не сменях .
3.Бутала Male 218лв едното с отстъпката.Българските бяха по евтини но нещо не ми харесаха.
Има и още ,но списъкът е дълъг ,а не ми се пише.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
колега, само да ти кажа, че някой те е излъгалVasseto написа:sstoy написа:здравейте колеги , можели някой да ме ориентира в цени на клапани ,повдигачи ,и бутала за 1,9 AFN мотор на пассат ?
По сметки от преди година за 1Z :
1.Клапани към 50 лв комплекта само всмукателни.Мисля че още толкова за другите.
2.повидачи поне не сменях .
3.Бутала Male 218лв едното с отстъпката.Българските бяха по евтини но нещо не ми харесаха.
Има и още ,но списъкът е дълъг ,а не ми се пише.

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
vladko_g40 написа:......
Става дума за 1Z.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
колега, 1Z и AFN са с еднакви бутала:wink: не искам да споря,но ти казвам, че Дружба - Разград не произвеждат бутала за точно тези моториVasseto написа:vladko_g40 написа:......
Става дума за 1Z.

Върни се в “Дизелови агрегати”