Oпасно скъпо ли е?
Oпасно скъпо ли е?
Наемихареса работата на моторчето-АPQ 97г и отидох на проверка.Казаха за някакъв код 533 и подмяна на датчик за празен ход!Може ли някой да ме светне по въпроса за какво става дума и за какви пари? предварително благодаря!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:ха честито тои върви заедно с дроселовата клапа и двата датчика за температура и потанциометъра за положението на клапата и ел.мотора за празен ход -всичко е копсоловано-последния път когато го видях в магазин струваше 1700лв и след това преисталиране на компа в Юнитрейд
????
Колега, добре ли си ? Недей плаши човека така.
колега rudoni спокоино не е чак толва страшно.
00533 - Idle speed control (ISC)
Probable Cause :
Intake leak/blockage , throttle valve tight/stiking, IAC valve or ISC actuar /position sensor
Колегата е прав че всичко е капсоловано със дросела.
Има няколко решения на порблема
1-во чисити се дроселова клапа, това става със спрей за почистване на карборатори. Ефекта е временен.
2-ро Копувасе Дроселова клапа 2-ра ръка, около 200-300 лв, но не се знае колко ще е читава
3-то НОВА. Но цената далеч не е 1700лв а около 700 от унитрате, Мисля че се намират и по ефтино за около 400-500лв.
Провери тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... sc&start=0
И ползвай търсачката има изписано много за дросел и обороти на празен ход.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
rudoni написа: ..то тени майстори?....
Колега ако имаш път към Димитровград има един майстор - инж. Владов който се намира в началото на града (като идваш от Хасково) точно преди караулката завиваш на ляво (по пътя за заведение Афродита) и на 100-тният метър е сградата (сервиза му) с ограден двор и 4-5 гаража. Евала му правя! Един приятел ме прати при него на който му е оправил компютъра на колата. Засече ми,че не ми работи ламбда сондата и тъкмо се оговорихме за сонда втора употреба NGK за 80 лв ,той откри ,че не ми е свързан кабела за реотана на самата сонда.Запои го ,взе ми 10 лв и това е.Можеше спокойно да примълчи , да смени сондата и да запои кабела - щеше да ми вземе поне 110 лв за всичко това!!!
Според мен е добре да си направиш една консултация с него!
Ако искаш ще потърся и телефона му и ще ти го пратя

- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Prodriver написа:Я да питам,писал сам и преди по проблема с тоя дросел,в един сервиз ми казаха,че можели да го настроят механично за да задаржи оборотите.С VAG-COM-а показва, че трябва да е отворен от 1 до 7 градуса,а на мене ми е 14-15 градуса.Има ли такова нещо или ме баламосват![]()
Колега и при мен същата диагноза - трябва да се почисти дросела и дюи да се пренастрой и да държи около 3 градуса, за което ми искат немалко пари...ти до къде го докара? отстрани ли проблема вече?
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Пробваха да ми пренастроят дросела но се оказа,че е доста зле и неможе да се настрои. Доста време се мъчиха.Решението на проблема е нов дросел за съжаление.karrr написа:Колега и при мен същата диагноза - трябва да се почисти дросела и дюи да се пренастрой и да държи около 3 градуса, за което ми искат немалко пари...ти до къде го докара? отстрани ли проблема вече?

- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега след като почистиш е важно да се изчистят грешките от компа на колата. ако няма диагностика да го направи може да я оставиш с разкачени кабели от акумулатора за известно време/май 30 мин казваха/. в други теми пише по-подробно каква е процедурата. така му правиш нещо като рестарт и грешките се изчиствали. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”