нормално ли е да духа от капачката за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Сря 13 юни 2007 19:29

гумички - 10лв. - беру / май- ги взех за истински /. труд 40лв. гарнитура гумена без шпилки / имам си от старата / - 10лв. = 60лв. тотал и масло за доливане 12лв. стават 72лв. колата е г2 - 1,8 мотор. доволен съм!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 13 юни 2007 21:43

Да сподлея аз как постъпих и защо не се натисках да отворя ДВГ......
1.гореше ми масло около 1-1.3 л но 10 000 км
2.Сутрешно еднократно изпушване- сигурен симптом захлабави вложки.
...реших сменям вложките с готовност за отваряне на ДВГ..
С колата се занимава сигурен човек специалист по ДВГ...просто усеща двигателите със сърцето си и не излиза от Интернет...приятел,пациент и т.н....абе с две дум и вярвам му като на себе си....
Според него водачите на клапаните не бяха разбити ....дори си бяха съвесм таман и ми препоръча засега да не свалям главата ,а да и сменим направо. вложките...той смяташе,че всяко отваряне на ДВГ си има и негативни последствия(един некадърен шлайф може да създаде доста проблеми)
..Та решахме да направим(по-точно той я прави) смяната по по-простия начин,а ако липсва ефект едва тогава да минем на другия вариант..ефект имаше(разхода на масло падна на около 300 мл на 5000 км) и си останах така..може и да не сме били прави ,ама мислихме я, мислихме я и така решихме...това беше моята логика.....

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Чет 14 юни 2007 13:07

Колеги супер многог ви благодаря за отговорите, ще направя тази врътка с добавките, и ще видим, то и ебз това сега това масло е за смяна да ми кажете каква добавка и от къде да купя само :) иначе мн съм ви задулжен за многото пъти дето сте ми давали идеи надявам се и аз да съм полезен с нещо на някои от вас :) мерси пак

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”