Акъл за заключване на централно

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Акъл за заключване на централно

Мнениеот hristian37 » Сря 13 юни 2007 22:35

Искам да ми дадете акъл или ако някой го е правил да сподели: искам като запаля да ми се заключва централното и като изгася да отключва, ама алармата ми е стара и няма програмируеми функции. С дистанционото отключвам и заключвам като съответно включвам и изключвам аларамата. На баща ми е МАК и го има това в програмируемите функции и много ме кефи та въпроса ми може ли да стане това без да сменям алармата. Централното ми е допълнително слагано -електрическо :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 13 юни 2007 23:31

Ако не си чел тази темаможе да я прегледаш. Не си спомням обаче дали има отговор на твоя въпрос.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 14 юни 2007 9:43

По старите аларми имат джъмпери за целта,които може и да не са изведени на вън.Ще се наложи да си огледаш алармата отново ,а може и да я раглобиш и да огледаш пак.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 14 юни 2007 11:37

Vasseto написа:По старите аларми имат джъмпери за целта,които може и да не са изведени на вън.Ще се наложи да си огледаш алармата отново ,а може и да я раглобиш и да огледаш пак.

няма :( :( :( все пак - алармата е Силикон - но не мога да намеря схемя пък и майстора който я слага вече не работи там :(

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Чет 14 юни 2007 13:03

Значи ето какъв е номера, има един + на контакта, които подава само като колата е на контакт, през другото време нищо не тече по него, може той да се ползва да подаде импулс към машинките и да се заключват, а при гасене на колата още един импулс и да се отключват. въпроса е колко проводникови са ти машинките, 2-3?

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 14 юни 2007 13:18

ами виж управляващите предните са със 5 кабела, а задните са с 2

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 14 юни 2007 14:34

и тва за какво е?страх те е че от голямата скорост може да ти се отвори вратата и да изхвърчиш или без да искасш пак сам да си я отвориш и пак да изхвърчиш.я си представи ситуацията да катастрофираш и да искаш да излезеш от горящата кола а централното ти да те даржи заключен вътре.тва го казвам щото ми се случи веднъж вакумното ми у-во да задържи след заключване и не можахме да си отворим от вътре докато не изгоря бущона.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 14 юни 2007 15:48

dj_nako написа:и тва за какво е?страх те е че от голямата скорост може да ти се отвори вратата и да изхвърчиш или без да искасш пак сам да си я отвориш и пак да изхвърчиш.я си представи ситуацията да катастрофираш и да искаш да излезеш от горящата кола а централното ти да те даржи заключен вътре.тва го казвам щото ми се случи веднъж вакумното ми у-во да задържи след заключване и не можахме да си отворим от вътре докато не изгоря бущона.

При тебе е било от двойната степен ти дърпаш нагоре то не отключва,със слаганите ел централни няма такива проблеми.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 14 юни 2007 16:40

dj_nako написа:и тва за какво е?страх те е че от голямата скорост може да ти се отвори вратата и да изхвърчиш или без да искасш пак сам да си я отвориш и пак да изхвърчиш.я си представи ситуацията да катастрофираш и да искаш да излезеш от горящата кола а централното ти да те даржи заключен вътре.тва го казвам щото ми се случи веднъж вакумното ми у-во да задържи след заключване и не можахме да си отворим от вътре докато не изгоря бущона.

колега въпроса ми беше как евентуално може да се направи, а не защо искам. Просто ми харесва :idea:

Danailov
Автомобил: VW PASSAT B4
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот Danailov » Нед 17 юни 2007 8:46

Най-лесния начин е да смениш алармата.Тук в Конрад има едни евтини аларми,които имат и тази функция.Втори вариант е с едно реле(с нормално отворени и с нормално затворени контакти) когато си на контакт да заключва машинките а когато неси на контакт да ги отключи.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 17 юни 2007 11:52

Danailov написа:Най-лесния начин е да смениш алармата.Тук в Конрад има едни евтини аларми,които имат и тази функция.Втори вариант е с едно реле(с нормално отворени и с нормално затворени контакти) когато си на контакт да заключва машинките а когато неси на контакт да ги отключи.

Да ползва DLR-то на L&R както за всетлините така и за вратите да отключва и заключва.

Danailov
Автомобил: VW PASSAT B4
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот Danailov » Нед 17 юни 2007 14:01

Ако става да го ползва,но ще е много по скъпо така.

Viktor_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_ » Вто 19 юни 2007 10:32

Здравей колега - ето ти линк как се добавя автоматично заключване/отключване дори бед има аларма на автомобила. Използва се схема с няколко релета - една за заклячване и една за отключване.

Ако не ти се занимава с такива работи може да минеш да ти сменя алармата с такава с програмируеми функци - заключване/отключване при контакт, предупреждение за отворена врата, пасивно заключване. Аз винаги ги слагам на изключено тези функций, но всичко е въпрос на вкус. Найстина има известна полза докато седиш на светофар или където и да е спрял да ти е заключена колата, за да не те притесни някой по някакъв начин.

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Re: Акъл за заключване на централно

Мнениеот iceto_666 » Нед 08 юли 2007 18:50

hristian37 написа:Искам да ми дадете акъл или ако някой го е правил да сподели: искам като запаля да ми се заключва централното и като изгася да отключва, ама алармата ми е стара и няма програмируеми функции. С дистанционото отключвам и заключвам като съответно включвам и изключвам аларамата. На баща ми е МАК и го има това в програмируемите функции и много ме кефи та въпроса ми може ли да стане това без да сменям алармата. Централното ми е допълнително слагано -електрическо :?: :?: :?:
не се занимавай с тия глупости няма смисал като си в колата да си заключен.

Потребителски аватар
peterhr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peterhr » Вто 10 юли 2007 10:29

Ако си с малко дете ще видиш че има смисъл :)

По-добре е да се сложи аларма, която да заключва и отключва. Ако се сложи някаква проста схема без никаква логика е сигурно че ще се заключи колата някой път с ключовете вътре.

Алармите (повечето от тях) не заключват колата ако е запалена колата и преди да се заключи е отворена врата. т.е. дори и да не си си затворил вратата добре и да я отвориш и хлопнеш веднага, амармата не заключва, защото за нея ти си слязъл от колата. Самото заключване е след няколко секунди, не веднага след като запали колата (по-скоро след подаване на контакт, те не гледат дали двигателя работи).

Върни се в “Направи си сам!”