Габарити заден номер - от къде?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 14 юни 2007 8:09

VENTO има колегатаааааа! 3/5 врата :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 14 юни 2007 8:57

Veso101 написа:VENTO има колегатаааааа! 3/5 врата :lol:

В случая моят отговор е за колегата svetlio p_GT който кара Golf такава е поне колата в гаража му, затова мисля че това за 3/5 врата съм го написал на точното място. А за Vento работата е ясна капака на багажника.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 14 юни 2007 11:14

svetlio p_GT написа:Да,ама ако са ръйдясали като моите как се развиват.

Хихихи.... аз мойте ги развих навремето с дрелката... и свредло 2.5мм. mhihi mhihi
На Г2 номера не пречи.

Потребителски аватар
hop
Автомобил: VW Touran 2005
Двигател:

Мнениеот hop » Чет 14 юни 2007 11:23

И на мойто венто си излизат без да се тормозя със свалянето на регистрационния номер.
Бяха ръждясали яко тия болчета, ама им пребаях малко с ВД-40 отвън и отвътре и се развиха. Като смених крушките, завинтих капачките с нови винтове и то неръждавейка!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 14 юни 2007 15:08

joker написа:
DAXC написа:Ти смъкнал ли си вече крушките? Защото ако не си и колата вече е регистрирана, номера пречи да се смъкнат. А самия номер е пломбиран към капака на багажника.

как така пречи????аз моите ги смених без въобще да се занимавам с номера???!!!

На моето Венто за да се сменят крушките осветяващи номера, трябва да се смъкне първо номера. Той подпира и не позволява осветителното тяло да се смъкне. По-скоро пречи пластмасата в която се слага номера. Вероятно има различни партиди които са с различни дебелини и за това при едни може да стане подмяната на крушката без сваляне на номера, а при други не.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 14 юни 2007 15:42

DAXC написа:На моето Венто за да се сменят крушките осветяващи номера, трябва да се смъкне първо номера. Той подпира и не позволява осветителното тяло да се смъкне. По-скоро пречи пластмасата в която се слага номера. Вероятно има различни партиди които са с различни дебелини и за това при едни може да стане подмяната на крушката без сваляне на номера, а при други не.

Пич прочети кво съм написал "joker" и той го потвърди :!:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 юни 2007 16:42

Огледах преди малко номера много внимателно....и DAXС също е прав,пластмасата на номера е на ръба на плафончето....просто трябват 2-3 мм за на го застъпи.....въпрос на монтаж(или пластмаса).....така може и при някои да не става без да се свали номера....то да не мислите ,че пломбата не се откача и поставя наново аааааа???

Последна промяна от joker на Чет 14 юни 2007 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 14 юни 2007 16:42

znainainai написа:
DAXC написа:На моето Венто за да се сменят крушките осветяващи номера, трябва да се смъкне първо номера. Пич прочети кво съм написал "joker" и той го потвърди :!:

И да чете е все тая. И при планката на номера е набита в кожуха на лампите за осветяване на задният номер.

проблема не е в дебелината на планките а в ръцете на тези дето монтират номерата . да ги.. в тъпите глави - място бол , защо номера с планката трябва да се монтира толкова плътно ?

Съвет - с клещи се хваща нита отвътре и се върти леко наляо надясно за да се разхлаби. Полсе с внимателно почукване излиза.
След като се сменят крушките се монтиира планката с номера и с дървено трупче се набива нита. Подпира се от страната на номера с по яко дървено трупче и отвътре се чуква няколко пъти с чука за да се поразшири леко нита.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 юни 2007 16:45

Аз бихте посъветвал и друго с остър нож изрежи в пластмвасовата планка канал за да излезе плафона......нищо няма да се загрози ако работиш внимателно......

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Чет 14 юни 2007 17:06

Всичко това дето се изписа по въпроса наистина е така, ама моя въпрос беше не как да сменя ,а от къде да си набавя въпросните крушки

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 14 юни 2007 17:15

znainainai написа:
DAXC написа:На моето Венто за да се сменят крушките осветяващи номера, трябва да се смъкне първо номера. Той подпира и не позволява осветителното тяло да се смъкне. По-скоро пречи пластмасата в която се слага номера. Вероятно има различни партиди които са с различни дебелини и за това при едни може да стане подмяната на крушката без сваляне на номера, а при други не.

Пич прочети кво съм написал "joker" и той го потвърди :!:

Както каза Крис11 и да чета и да не чета все тая. При мен пластмасата на номера пречи. Това го установих след като исках да си сменя осветлението на номера в друг цвят. Ако пък държиш, че си прав без да си погледнал, Русе и Свищов са близко, заповядай да ми покажеш. Който се окаже прав другия черпи. :D Вариантите са три (както казаха колегите)-да махна пломбата или да срежа пластмасата там където подпира или да не си сменям цвета на осветлението (както направих аз).

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 14 юни 2007 17:16

katri написа:Всичко това дето се изписа по въпроса наистина е така, ама моя въпрос беше не как да сменя ,а от къде да си набавя въпросните крушки

В почти всеки магазин за авточасти би трябвало да има.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 14 юни 2007 19:29

Аз си взех от бриоколаж диодни за 2лв че да не ги мисля повече, но сигурно ги има и другаде. На аутомания беше опаковката.

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Съб 16 юни 2007 19:55

Намерих си крушки и утре ще ги сменям :)

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пон 18 юни 2007 9:55

Да се похваля номера вече грейна:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”