Неработеща пръскалка на задната чистачка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kokas_passat_4
Автомобил:
Двигател:

Неработеща пръскалка на задната чистачка

Мнениеот kokas_passat_4 » Чет 14 юни 2007 16:35

Пускам нова тема, въпреки че има подобни поради това, че те са в други раздели за поло например и не знам дали е същото като за пасат.
Просто вода на задното скъло няма. Чува се как моторчето работи, но резултат няма. Поразчистих отвора отзад с игла, но нищо...
Става въпрос за Б5 комби.
Въобще не знам нищичко, гола вода съм;) Ето и втората причини, поради която пускам новата тема;)
И ето защо ако може да ми обясните като на пълен идиот;)
Как да намеря това моторче, от което предполагам, излизат маркучетата за пръскалките, та да проверя да не би да е излязла, да я погледна просто... Другите препоръки, които изчетох също трудно бих могъл да се справя с тях;)
Съжалявам за некомпетентността. Надявам се да има човек със здрави нерви, който да ми обясни;)

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 14 юни 2007 18:41

дай си телефона на ЛС - аз имах подобен проблем

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 14 юни 2007 21:08

Идеите, които ми идват, са няколко:
1. Ако съдът за течност е един, а не два (вторият да е отзад в багажника), правиш следното - откачаш кората на задната врата (тя би трябвало да е на щипки и се откача като повдигнеш единия край с тънка отвертка - и така щипка по щипка) и виждаш маркучът, който стига до самата пръскалка. Откачаш го и пръскаш от лостчето - трябва да тече, ако не тече продължаваме към :arrow:
2. Отваряш отпред капака и проследяваш маркучите от разширителния съд към пръскалките - един трябва да отива до предните и един трябва да продължава през купето към задната врата. Е този втория го поглеждаш да не би да се е откачил от помпичката (което според моите наблюдения се случва често). Ако не е откачен и като натиснеш лостчето върви вода по него, но тя не стига отзад до стъклото т.е. до задния маркуч, се огледай около лайстните дали някъде прави локвичка или се мокри.
3. Ако нищо от тези изброените не ти свърши работа - ще видиш как (или тука ще прочетеш или ще ти обясни някой колега или аз) как да си извадиш лайстните и да проследиш маркуча. Но си мисля, че това последното няма да се наложи.
4. Ако имаш отделна съдина за задното стъкло, то тогава проследяването е много лесно за запушен маркуч. А също щях да забравя - провери помпичката дали работи (тази за отзад, ако има такава)!

Успех!

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Чет 14 юни 2007 21:18

Като отвориш кората на задния капак, извади маркучето и запали, намери си една девойка да бута лостчето и гледай дали ще потече, така можеш да разбереш дали проблема е преди или след тази връзка.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 15 юни 2007 7:15

Не му трябва никой друг - може и сам - винаги сам можеш да видиш дали е мокро отзад или не. Няма нужда да пали, достатъчно е колата да е на контакт!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 15 юни 2007 7:37

Резервоарчето за течността е едно и то се намира отпред - поне при мен е така. Кората е препоръчително да я свалиш за да си откриеш проблема. Както каза колега тя се държи на щипки, НО!!! Внимавай - първо трябва да отвиеш два винта които се намират в дръжките на задния капак скрити под две пластмаски. След това вече може да продължиш с щипките.
Успех!

Потребителски аватар
kokas_passat_4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokas_passat_4 » Съб 16 юни 2007 18:37

Пичове, благодаря ви;)
Махнах кората и се оказа, че до маркуча стига вода (понеже беше застояла водата в края на маркуча имаше една "приятна" миризма;), но не иска да излиза от самата пръскалка, която май се нарича дюза (така поне четох;). Та самата пръскалчица е запушена някакси и ще трябва да взема нова, ако не успея да я отпуша;)))
Благодаря ви още веднъж;)))

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пон 18 юни 2007 8:52

Там където маркучето влиза в механизма на чистачката продължава в тръбичка.При мен тази тръбичка,завършваща с пръскалката/дюза/ беше страшно клеясала и направо се счупи.Тя всъщност седи неподвижна и около нея се върти чистачката.Незнам при тебе кво е положението,но аз купих целия механизъм нов- около 220 лв-оригинален,защото ремонта ми се виждаше невъзможен,а не се продават по отделно компонентите.Уплътнението между тръбичката и въртящата част също си беше отишло.Успех!!!!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 18 юни 2007 9:13

Аз имам машинка (втора) с отпушена дюзичка, но е от Г4, просто извадих платката и я запоих на моята, защото там ми беше проблема. Разлика в двете няма абсолютна никаква. Може да се разберем нещо, но остава транспортния проблем. Ако искаш пиши на ЛС.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Тия пръскалки ги продават в Авто плюс!

Мнениеот krraynov » Пон 18 юни 2007 16:54

Тия пръскалки ги продават в Авто плюс като резедрвна част - вървят заедно дюза и покривало над дюзата. Ако не се отпуши - да знаеш.
А иначе дшзата се хваша с нешо по-така и се дърпа навън.
Проблема обикновено е или в дюзада или в ъгъла преди нея на маркуча.
И после си слагай само дестилирана вода в казанчето за чистачките заедно с течност. аааа и си го почисти профилактично още сега, ако вътре плуват разни елементи - като отлюспени части от котлен камък

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Тия пръскалки ги продават в Авто плюс!

Мнениеот radotom » Пон 18 юни 2007 18:52

krraynov написа:... аааа и си го почисти профилактично още сега, ако вътре плуват разни елементи - като отлюспени части от котлен камък

И си сложете по едно бензиново филтърче, от тия, дето ги продават по бензиностанциите за по 1.5 лв., с прозрачния корпус и филтърната хартийка вътре.
От както имам такова нещо, забравих, че през ден трябва да се ръчкат тия дюзи с игличка, че да пръскат после ;)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Тия пръскалки ги продават в Авто плюс!

Мнениеот zfa159 » Вто 19 юни 2007 0:12

radotom написа:
krraynov написа:... аааа и си го почисти профилактично още сега, ако вътре плуват разни елементи - като отлюспени части от котлен камък

И си сложете по едно бензиново филтърче, от тия, дето ги продават по бензиностанциите за по 1.5 лв., с прозрачния корпус и филтърната хартийка вътре.
От както имам такова нещо, забравих, че през ден трябва да се ръчкат тия дюзи с игличка, че да пръскат после ;)

Аз за целта си свалих казанчето и го измих цялото и след това си наливам само чиста водичка от чешмата (е и с малко препарат за стъкла вътре) дето няма мизерии вътре.
Иначе се запушват дюзите и се налага да се сваля и в обратна посока да се мушка телчица за да изкарва боклуците отвътре.
Успех!

Потребителски аватар
kokas_passat_4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokas_passat_4 » Вто 19 юни 2007 11:50

Дюзата е издърпах с клещи :lol: . После я пуснах в оцет, ама нищо не стана. След това се сетих, че имам Калгон (тва за котлен камък за пералните с оная реклама дето оня вика "Гуменото суединение...";)
и напълних чашка, пуснах я вътре и след 2 часа едва се прокрадваше водица... С една топлиика ръчках от вън навътре и стана номера;)))
Благодаря на всички ви!
А как да сваля тва казанче... Има един болт, махам го ама пак е хванато некъде;))) Самото казанче си има някъв филтър и поради този факт не мога да видя вътре има ли боклуци, котлени камънаци и т.н.;)))

Върни се в “Passat”