джанти за голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Честото посещение на гумарни, които изправят джанти разваля "баланса"...
Г4 1.4 съм виждал с адски високи и тесни гуми /на 80 по спомени/ - страхотия...
Колегата с 15-ките може също да сложи малко по-височки /е, не на 80
/ - замислете се в БГ колко Г 3 са "обути" със 185/65/14 вместо предписаните 185/60/14 - по-практично е за нашите "улици", въпреки, че разликата е над 1.5 см и таблото "лъже" ок. 2 км/100 км в скоростта и в пробега...

Г4 1.4 съм виждал с адски високи и тесни гуми /на 80 по спомени/ - страхотия...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:

Сега по-сериозно - дълбока дупка с остър ръб е в състояние да съсипе джантата и гумата /дори добре напомпена, тя си е нископрофилна/ при скорост дори под 40 км/ч... Дори да видиш дупката, пътната обстановка може да те принуди да "скочиш" в нея, за дъжд да не говорим, че просто няма да я видиш... Иначе по света тенденцията е за все по-нископрофилни гуми с по-голям размер - предимствата са ясни, пътищата им го позволяват...
П.П. Интересно ми е как биха се държали /издържали

- audiokick
- Автомобил:
- Двигател:
snooperchi написа:А кое е не е балансирано при 17ки колега ( че аз нещо не съм в час ? )audiokick написа:snooperchi написа:То колеги е според на който как му харесахиих
просто на мен лично 17ки много повече биха ми грабнали окото
![]()
За грабване на окото да, не споря. Аз говорех за балансиран вариант.![]()
Toва че за 17 ки си ограничен откъм профила на гумата ако не искаш да ти опира някъде. Аз лично предпочитам по-висок профил (55+) за да няма близка среща от типа джанта-асфалт
Под балансиран вариант, разбирам оптимално защитена джанта и предница спрямо гъзария.
Ся разбра ли ме, или да постна чертежи?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам ви и двамата перфекно
хиих А за гумите който спомена колегата kokovanev точно такива ми препоръчват... от Германия да си ги купя... имам човек дирекно от BMW ще ги купя такива гуми .. А за нископрофилните ми е много странно ... ако е 225/50/17 дали ще опира ( в калниците) и дали ще e по защитена самата джанта? .. въпреки,че наще пътища както казахте са ... МЕКо казано УЖАСТ! ...
за в дъжд... повече от ясно.. там ужас
там и 14-ка с височина 60-65.. се криви ( за наша жалост неможем да се насладим на красивите ниски коли ( с прекрасни брони ) и нископрофилни гуми ... ) тъпи пътища
Само ми е много странно.. ако се сложи такава 17ка няма ли да закача някъде предницата ...? въпреки ,че имам познати ( е не с Голф 4 ) ама с други коли 17ки и уш нямат проблем?!
.. карат си с ограничението за града и това е ..
Оу.. колеги само да попитам.. по-принцип за 4ка в един сайт пише че са макс до 16-ки.. джантите, а ако се сложат 17ки задължително ли е да има спортно окачване или .. и по-дефаулт окачването става... ?

Само ми е много странно.. ако се сложи такава 17ка няма ли да закача някъде предницата ...? въпреки ,че имам познати ( е не с Голф 4 ) ама с други коли 17ки и уш нямат проблем?!

Оу.. колеги само да попитам.. по-принцип за 4ка в един сайт пише че са макс до 16-ки.. джантите, а ако се сложат 17ки задължително ли е да има спортно окачване или .. и по-дефаулт окачването става... ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”