Гори масло!Възможно ли е да е от самото масло?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Гори масло!Възможно ли е да е от самото масло?

Мнениеот Miteto » Пон 18 юни 2007 9:04

тук пише, че може да гори малко ако е синтетика. Аз карам на мобил 1 5в40 на Голф '96 ААМ и след 5000 километра от макс нивото слезна под минимума и направо се уплаших като го видях. Колко литра е набразденото на пръчката за маслото? После долях около литър и половина ама тази сутрин гледам, че е сантим сантим и нещо над максимума. Това вредно ли е или ще си го издуха? Може ли да гори толкова много само защото е пълна синтетика или нещо по двигателя се е сдухало? Смених гарнитура преди месец 2 щот си мислех че е от нея, майстора не каза че е от друго. Мерс

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 18 юни 2007 9:20

Сега подред. От едната до другата резка е 1 л, така че си му сипъл повече от необходимото, което двигателя ще направи всичко възможно да го изхвърли.
За разхода на масло се е писало много и ще продължи да се пише и няма да има еднозначен отговор.
1 л на 5000 км е и малко и е много. Всичко зависи от стила на каране. Ако караш на къси разстояния, ако караш спортно, ако караш колата по магистрала, но пък е натоварена до последно, то един такъв разход може да мине за що годе приемлив. То самите производители дават, че при пълно натоварване на двигателя разходът на масло може да стигне до 1 л. на 1000 км.
П.П.Моята харчи около 100 ~ 120 гр. на 1000 (това усреднено на база доливане м/у две смени.) Лично мен ме дразни и затова следващия месец ще сменям (Ваското1) гумички на клапани.

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Пон 18 юни 2007 9:23

Мерси за отговора Брабус, мисля като намалеее и това масло да го сменя с 15В40 и ако тогава също ми намалява, както си писал (Ваското1) ще си играе. Ааа та сега се сетих, карах едно Поло 88 набор та много ми харесваше че колкото му сипа не бута, даже ведъж му налях пак така над нормата и до смяна си остана над нея, сипвал съм му и полусинтетика не ще и не ще и това много ме радваше, ама тоя голф... по-калпаво почнаха да ги правят колите деа;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 18 юни 2007 10:28

Първо май нещо се бъркаш за минимума и максимума...
Не набразденото,а прегънатата гора и долна граница са границите на максимума и минимуа....набразденото е препоръчителната зона на поддържане на маслото..при падане под долната част на набразденото се долива...
Диапазона на набраздената част отговаря на около 0.500 литра а целия диапазон между минимума и максимума е 1 литър.
страшно много си препълнил картера и ще имаш проблеми(катализатор и т.н)....издърпай част от маслото през щеката със спринцовка и шлаухка от система......
Мисля,че разходът ти на масло е много голям ако на 5000 км е 1 литър...има теми бол...поразтърси се ..толкоз от мене.... да не отегчавам другите от форума.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”