БМВ се заби в ТИР в София, шофьорът почина

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 18 юни 2007 18:07

аз я отключвам....
за малко пояснения
бмв-то е било новата Х5 от софавто
момчето е било служител там

да ви кажа и аз я отметнах тая тема с лека ръка
докато не видях нощен труд и снимката на другото момче което е било в колата и е оцеляло и брата на починалото момче
е те тва е живота съседи бяха и познати
оцелелия днес го видях бинтован но нищо сериозно
брата беше като в шок
бяха много близки двамата
става дума за "Близнаците" от кв. Лагера....
мир на праха му

и внимавайте като минавате от там
онзи ден коментирахме с приятели точно тая шибана локва....

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 18 юни 2007 20:34

кофти мноо кофти , неща да коментирам :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 18 юни 2007 22:03

dj_nako написа:
luboveliki написа:
така е защото всяко пешлеме мечтае за Бмв(задно предаване,150 коня,и какво ли още не) .

Че 150 коня не са толкова много . Нормална кола си е с тези коне.
Не са виновни конете ,а лошите пътища, неспазване на ограниченията и самонадеяността.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 18 юни 2007 22:09

в случая момчето си е виновно
160км/ч са много...
но пък има и друг поглед
че ако я е нямало тая локва нищо е нямало да стане....
но след като се обърне каруцата пътища много

а всъщност какво значение има марката конете и задвижването?!?!?!

колата е била 4х4 4.8i 355к.с. за кибиците

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 18 юни 2007 22:31

всяко нещо което се е случило ВИНАГИ е резултат от дълга поредица от събития........ нямал е късмет :) можело е да няма тир, можело е да не е валяло, можело да не е карал тази вечер ....свършен факт ..нямал е късмет ..не е съобразил ....няма значение

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Пон 18 юни 2007 22:35

Много гадно,повече кво да се каже!
Гледах сега по НТВ и шофьорът на ТИР-а се оказа тоя дето ми продаде колата!

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Пон 18 юни 2007 22:45

luboveliki написа:незнам,но наблюдавам че много от катастрофите са с БМВ-та!!!аз си имам обяснения защо е така!!!

Заблуждаваш се. Просто ти се набиват в очите тия с БМВ-тата, а и журналистите повече ги подчертават при катастрофа и затова така ти изглежда. Естествено в добавка един и същи пикльо като е в БМВ се чувства по-велик и държи да го покаже на себе си и околните - понякога успяват.

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 18 юни 2007 22:47

Tyan написа:всяко нещо което се е случило ВИНАГИ е резултат от дълга поредица от събития........ нямал е късмет :) можело е да няма тир, можело е да не е валяло, можело да не е карал тази вечер ....свършен факт ..нямал е късмет ..не е съобразил ....няма значение

Гледаш много дизастърите по Дискавъри, но както обикновено си слаб в изводите и заключенията.

А това което каза за задното задвижване и двигател отпред, можеш ли да го обосновеш? Или просто си пишеш... нещо.
(естествено в друга тема или на лични)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 18 юни 2007 22:57

Това е същата локва... писах за нея в темата "Дъжд"... В нея наводних едно бмв 7.

Тя е доста дълбока в дясната лента - около 15 см. От ляво пък половината е сухо, а половината е локва и най вероятно при навлизане с голяма скорост само с десните гуми, колата е дръпнала на дясно и е станала депресията :( Аз затова минавам през нея винаги и с левите и с десните гуми. така колата не се опитва да дръпне на една страна.

Ето и снимките от пежо форума:

Jacket написа:
Преди малко както си седяхме се чу едно страшно "ДУМ" и след около 5 минути сирени. Веднага слязохме да видим какво става. На бул. Г.М. Димитров, точно срещу аптечната лига имаше тир и отзад направо влязло в него едно BMW X3. Много грозна картинка. Обдишваха Шофьора поне половин час. Колата не приличаше на нищо. Имаше още едно момче от колата, видимо без поражения по него, но изобщо не знаеше къде се намира... Според очевидци BMW-то се е движило адски бързо, минало е през локвата, която заема 90% от платното (и се образува там не знам от колко години след всеки дъжд), последвал е аквапланинг, шофьора е загубил контрол над автомобила и се е врязал в потеглящия тир. В последствие очевидци разказаха, че тира отзад се е запалил, но явно бързо са го изгасили. BMW-то беше още с транзитни номера!!!
Само да ви кажа, че това БУМ, което се чу, беше все едно гръмна бомба пред блока ни.
Добре поне, че колата е била сигурна, успяха да стабилизират момчето и го качиха в линейката. Дано всичко да е наред, но дано и това да му е урок за цял живот, а и не само на него, на родителите му също.
Ето и малко снимки:

Изображение Изображение Изображение
Изображение
Локвата: Изображение Това е другото момче: Изображение

Интересното е, че тази улица започва около 200-300 метра по-надолу. Как е успял да вдигне 160 с този камион?? Вярно че е 355 к.с., но пък и е доста тежък деба... Според мен е била по-ниска скоростта.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 18 юни 2007 23:13

[quote="stil"][/quote]

естествено че мога .... ;)

виж сега аз съм карал 1000 пъти с опасна скорост (визирам доста над 130) главно по магистралите...... и както виждаш не съм се разковал ..... все още има време де....;) има хора който си карат бавно и се разковават ..така че "скоростта убива" за мен не е вярното обяснение макар да е един от факторите (отделно че не тя убива а интензивното спиране) ;) ... имал съм шанс да не събера достатъчно кофти верига от събития дето да доведат до разковаването ми..... така че е повече въпрос на късмет и шанс.....

...... второ при колите с предно предаване предните колела трябва да се занимават с мощността, повече от спирането и цялото управление ........... ето защо всички опити за кола с предно над 200 коня завършват с тонове изгоряла гума или катастрофално недозавиване което в компект с тежък двигател отпреде най често завършва в близкото дърво и последното нещо дето си мисли шофера е пътя току що зави а аз продължавам направо ... .... aaa да забравих .....торгстиър .....

.......истински добре държащи се на пътя коли са с надлъжен двигател отпред, в средата (порше не ги броим те последните години оправиха карерата) и задно или задвижване на всички колела.... от там нататъка е въпрос на гуми, окачване, шаси

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 19 юни 2007 7:00

този който се е хванал за главата на последната снимка е брата на починалото момче
този другия в колата "Орната" не се вижда добре но мисля че е в ляво зад полицая
в нощен труд беше със светла блуза

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 19 юни 2007 10:13

@Tyan
Ти сам каза: V е един от факторите. Някой фактори зависят от нас, други – не. Колкото по-малко се съчетават, толкова по-добре. Нека изчистим собствената си градина – да елиминираме доколкото е възможно тези фактори, които зависят от нас. А късметът - добре дошъл!

"Интензивното спиране", както ти го наричаш е всъщност конкретно проявление на познатата ни още от училище физична величина УСКОРЕНИЕ – a = dV/dt. Както се вижда, тя отразява изменението на скоростта спрямо времето, т.е. нейната големина ПРЯКО зависи и от големината на вектора скорост.

Колкото до устойчивостта на автомобилите, трябва още доста да почетеш за динамиката на автомобила. Нещата далеч не се изчерпват с простите недозавиване или презавиване. За съжаление в момента нямам възможност да чета "лекции", а и мястото не е подходящо.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 19 юни 2007 10:14

ей сутринта бях до кат и я видях на живо
такова нещо не съм виждал през живота си
приличаше на купчина пресовано желязо за претопяване

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 19 юни 2007 10:19

Jacket написа:

Добре поне, че колата е била сигурна, успяха да стабилизират момчето и го качиха в линейката. Дано всичко да е наред, но дано и това да му е урок за цял живот, а и не само на него, на родителите му също.
Ето и малко снимки:

Не мога да разбера как е оживял, та джипа не прилича на нищо :dontknow:

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 19 юни 2007 10:43

stil написа:@Tyan
Някой фактори зависят от нас, други – не. Колкото по-малко се съчетават, толкова по-добре. Нека изчистим собствената си градина – да елиминираме доколкото е възможно тези фактори, които зависят от нас. А късметът - добре дошъл!

тук съм напълно съгласен с теб ...... което като се замисля не се случва често mhihi mhihi :drunk :Mr Green Fun

.... преди един грък как щеше да се разкости между един тир и рейс не е истина ...кара си пича зад тир и тръгва да изпреварва, а рейса в насрещното на 20метра ...не го видя ли бах мааму ....... рейсове, тирове, аз в банкета ....един да беше пропуснал да го види и щяхме да се пишем сега .........

Stefan-е от тази снимка не си личи ...но пасажерската страна е сравнително здрава ...удара е от към водача

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”