Кар Аудио за около 240лв

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Вто 19 юни 2007 11:15

nixanbal написа:М/у другото, помогнете моля със съвет направо за това, какъв усилвател да си взема за колата? Общо взето нищо не разбирам от аудио системи за коли и.... В алфата имам 4 колони - по 2 отпред и отзад (странични). Какво ще ми препоръчате да си взема и къде се слага? :)

Можеш да го закачиш на задните седалки (поне аз така бях направил), а относно какъв искаш да си вземеш....мисля че нама значение ако го използваш само за задните колони, само гледай да не е само за субуфер. Впрочем аз си продавам моя. Ако те интересува е 6 канален http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F2%E5%EB аз го бях вързал с 3 баса и дрънкаше......прекалено яко :P . Ако те интересува за 150 лв. мога да ти го дам.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 19 юни 2007 11:28

Незнам защо повечето от вас се насочват към МП3 плеарите и МП3-ките, след като изкат хубаво качество на звука и са склонни да наринат една камара пари за да го получат :roll:

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Вто 19 юни 2007 11:36

mafiota написа:Незнам защо повечето от вас се насочват към МП3 плеарите и МП3-ките, след като изкат хубаво качество на звука и са склонни да наринат една камара пари за да го получат :roll:

Колега помисли си кой би си предпочел да си купува аудио дискове, а не да си сваля mp3- ки без пари от нета. Сигурен съм, че има колеги които го правят, но повечето предпочитат по евтиния вариант, а ако говорим че от mp3- ки можеш да си запишеш и аудио диск, доколкото съм запознат качеството няма нищо общо с ориганел диск записван на професионални записвачки. :roll: :wink: :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 19 юни 2007 11:43

mafiota написа:Незнам защо повечето от вас се насочват към МП3 плеарите и МП3-ките, след като изкат хубаво качество на звука и са склонни да наринат една камара пари за да го получат :roll:

аз ако можеш щях да си сложа грамофон в колата .. ама няма :(

а ти от какво мислиш ги записват аудио дисковете ( домашните и пиратските купешки )?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 19 юни 2007 12:28

nii написа:и аз имах същия модел, много удобен всичко ток и жица само звука не ми хареса но аз съм си претенциозен...

претенциозен бил..
с тва накамичи.. само слушаш шумове ;)

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Вто 19 юни 2007 14:12

Идеята ми като цяло е че мп-3ките са "звукови носители с ниско качество" , а вие се надпреварвате един през друг за по-скъпа и качествена техника за озвучаване. Ами как да стане , след като първо източника не е с високо качество, а дори понякога звука е предружен с слабодолувими изкривявания!

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Вто 19 юни 2007 14:43

Веднага ти отговарям :arrow:
Целта на закупуване на по-скъп плеър е :по-голяма надеждност и повече настройки на звука,чрез които оправяме осакатените мп3-ки :wink:

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Вто 19 юни 2007 20:15

mafiota написа:Идеята ми като цяло е че мп-3ките са "звукови носители с ниско качество" , а вие се надпреварвате един през друг за по-скъпа и качествена техника за озвучаване. Ами как да стане , след като първо източника не е с високо качество, а дори понякога звука е предружен с слабодолувими изкривявания!

Хаха 'звукови носители с ниско качество' били мп3-ките. Приятел ти май отскоро си се въоръжил с ПС, а. Аудио сд не можеш да си сложиш на харда. Мп3 се е наложил през годините като най-добър вариант в съотношение размер/качество. Пък и едно мп3 под 96 kbps е едно, а над 192 съвсем друго. Има и на 320, ама то песента като размер се доближава до този на клип. А пък разликата между над 192 и аудио сд е толкова голяма, че със сд за 250 лева, така или иначе няма как да я усетиш кой знае колко.
По темата - ами за тия пари тва Сони е доста добре - USB + дистанционно. Удобството си е удобство. Аз съм фен на Panasonic, но бих отнесъл и едно такова Сони.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 19 юни 2007 21:51

valka написа:
Хаха 'звукови носители с ниско качество' били мп3-ките. Приятел ти май отскоро си се въоръжил с ПС, а. Аудио сд не можеш да си сложиш на харда. Мп3 се е наложил през годините като най-добър вариант в съотношение размер/качество...
Аудио можеш да си качиш на харда с някоя изо програма(скоро ми се наложи но не помня името),иначе мп3 няма нищо общо с качеството колкото и да ти е скъпа уредбата.Все едно през златна чешма да пуснеш пикня и да очакваш че само от чешмата ще стане минерална вода,е не става.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 20 юни 2007 9:49

agopov написа:Веднага ти отговарям :arrow:
Целта на закупуване на по-скъп плеър е :по-голяма надеждност и повече настройки на звука,чрез които оправяме осакатените мп3-ки :wink:

С теб вече съм съгласен :wink:

maks написа:
valka написа:

Хаха 'звукови носители с ниско качество' били мп3-ките. Приятел ти май отскоро си се въоръжил с ПС, а. Аудио сд не можеш да си сложиш на харда. Мп3 се е наложил през годините като най-добър вариант в съотношение размер/качество...
Аудио можеш да си качиш на харда с някоя изо програма(скоро ми се наложи но не помня името),иначе мп3 няма нищо общо с качеството колкото и да ти е скъпа уредбата.Все едно през златна чешма да пуснеш пикня и да очакваш че само от чешмата ще стане минерална вода,е не става.

Ами ето и колегата ви казва, но както и да е , това си е тема наистина за хора които си имат понятие от звук с висока вярност, или т.нар. HI-FI . Да не оспамваме идеята на настоящата тема!

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Сря 20 юни 2007 15:40

maks написа:

Приятел, не знам колко са ентусиастите като тебе дето правят имидж на аудио сд, 10 песни - 700 Мб. Като искаш по-добро качество си ги конвертирай в *.wav. Никой не ти говори, че мп3 са върха на сладоледа. Ама за тия пари толкова. За *.flac, HDTV и т.н с 250 - 300 кинта ще ти е малко трудно да усетиш кой знае колко голяма разлика.
И както казах разликата между мп3 над 192 kbps и аудио не е чак толкова голяма, че да праснеш 10 песни вместо 60-70 (тия дето аз слушам са по 8-10 мин), а може и над 100 песни ако са по 3-4 минути, на 256 kbps.
И аз съм голям фен на дисковете, даже малко dj-че си падам, доста компилацийки съм си направил, ама като тегля чертата - 40 - 60 диска, по има няма 10 песни. По-добре и по-удобно е да ходя с 5, ама мп3. Пък, че качеството е малко по-зле голяма работа.

Потребителски аватар
nixanbal
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nixanbal » Сря 20 юни 2007 18:25

Една песен в мр3 на 320 кбпс е около 10МБ, не повече или поне рядко надвишава. Качеството на такива парчета е близко да не кажа почти същото като от аудио диск. :)
Благодаря за мненията - на място ще прецена в крайна сметка, но все пак беше интересно да чуя препоръките ви! Като за първо кар аудио мисля, че това сони си го бива. Пък по-нататък, като накамаря цялата система ще има и по-подобаващо:)
Мерси пак!

Поздрави!

ПС: Днес минах КАТ най-после - да съм ви честит - поредния новак на пътя! :D

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Пет 20 юли 2007 17:09

Привет на всички.
Нека и аз изкажа мнението си.
Като цяло "Sony" са много добра фирма,но за съжаление при ниският клас плеъри много голяма част от потребителите се оплакват от претенциозна оптика. Прескача,насича и т.н. Твърдението ми се базира върху това, че продавам Car Audio и имам наблюдения пряко над това.
Не искам да обиждам никого или да се права на голям разбирач, но до 240 лв. бих препоръчал Pionner DEH 2900 -189 лв. или DEH 3900 229 лв. ако човек иска понатам да си купи едно дистанционно, пък и има вход за външен носител.
Колкото до качество на звука всеки си знае сам за себеси какво да си купи ако има нужните парички!
:wink:

Лека вечер на всички. :D

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 20 юли 2007 17:49

Да не говорим, че половината им плеъри нямат RCA изходи :evil:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 20 юли 2007 18:18

Аз никога не съм бил фен на Сони, но мисля че моделът който си избрах(S22) е доста сполучлив за парите си(159лв). Досега не ми се е случвало да прескочи и в най-гадните дупки, а не съм с най-мекото окачване :) Отдело си има изводи за суб. Единственото за което съжелявам е че няма врътка, а се намаля с копчета. Вярно е че е малко по-слаб от мп2900, но всеки, който е в час с електрониката знае, че 50w реални немогат да се изкарат при 12V. За разликата в качеството на възпроизвеждане няма да коментирам:) Всеки с вкуса си:) И двата свирят яко, но според мен без еквалайзер сонито свири доста по-чисто.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”