www.bgizbori.org или Как се лапа от държавната баница

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

www.bgizbori.org или Как се лапа от държавната баница

Мнениеот tyo » Сря 08 юни 2005 22:03

Гледайки масираната реклама приканваща ни да гласуваме в предстоящите Избори2005, си зададох въпроса - Кой плаща всичко това?

И понеже кой как поръчва и кой как плаща в TV и Радио рекламата и невъзможно да се надникне,реших да видя как стоят нещата в I-Net.

Домейнът bgizbori.org е регистриран и хостнат от И-КАРД ООД на 20.05.2005 (IP-213.169.45.100/NS.SPNET.NET - NS.E-CARD.BG ) И-КАРД ООД е член на БИНА
Интересното е че няма обявен Конкурс или търг по "ЗАКОН за обществените поръчки"
Явно господата Димитър Ганев(E-CARD.BG) и Теодор Захов(SPNET.NET) са много близки с ХОРА от правителството или НДСВ щом получават даром,а не чрез Обществена поръчка и се плаща от всички нас.

Последна промяна от tyo на Сря 08 юни 2005 23:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 08 юни 2005 22:46

Марияне братле защо се учудваш. В тая държава стават такива неща. А иначе е ясно кой плаща всичко това - естествено ние хората. Сещам се за още един два такива случаи при които нещо се дава без конкурс за обществена поръчка.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 08 юни 2005 22:57

В последния "Капитал" има една много яка статия - 4 милиона от бюджета за реклама на изборите - които се раздават на медиите. Ако ти си главен редактор и някой министър ти донесе 200к в една чанта и ти каже - рекламирай изборите, ти ще напишеш ли някъкъв лош материал за този минисър и за неговата партия?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 08 юни 2005 23:00

niksi написа:.....Сещам се за още един два такива случаи при които нещо се дава без конкурс за обществена поръчка.

niksi знаеш ли защо ме е яд!
Навсякаде по света има корупция,но там хората го правят фино,леко с финес и се пазят да не се разчуе щото тогава се уреждат с раиран костюм за дълго.На нашите "хубосници" не им пука - крадат си наволя и изобщо не се крият :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 08 юни 2005 23:04

musura написа:Ако ти си главен редактор и някой министър ти донесе 200к в една чанта и ти каже - рекламирай изборите, ти ще напишеш ли някъкъв лош материал за този минисър и за неговата партия?

Ако аз съм главен редактор и някой министър ми донесе 200к в една чанта и ми каже - рекламирай изборите

Взема ли парите - край с мен! Ако другите (противниците на този министър)спечелят ще ме "скъсат"
Така че по добре по лекичко но вечер като си легнеш да спиш спокойно :idea:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 08 юни 2005 23:08

А кво става като не ги вземеш :?:... a boi de

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 08 юни 2005 23:11

Jerom написа:А кво става като не ги вземеш :?:... a boi de

нищо не става ....споко 8)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 08 юни 2005 23:13

tyo написа:На нашите "хубосници" не им пука - крадат си наволя и изобщо не се крият :evil: :evil: :evil:

Така е и така ще бъде докато са ни такива законите и мисля знаеш много добре къде е врътката и защо няма да се променят нещата, защото тези които крадът най-много те предлагат и приемат законите. Това е като някакъв омагьосан кръг от които няма измъкване. Който и да дойде на власт така ще си нагоди законите, че да му е на него добре и да може да се измъкне. Другото "недоклатено" е и съдебната система, но мисля че няма нужда изобщо да се говори за това.
Може ли един човека Х да изтрепе сума ти народ защото се качил да кара поркан като куче и след седмица да се разхожда на свобода по улиците.
Има ли корупция в БГ: Миналата седмица отивам в КАТ да регистрирам на нашите колата и искам да си платя 30 лв. за по-хубав номер, та отивам при шефа дето дава номерата и той ми дава един лист със 7-8 изписани номера и ми казва че тия се водят "номер по избор" и таксата е 50 лв. Питам няма ли от тези по 30 дето са 2 по 2 еднакви цифри, а човека казава че "за днеска са свършили" /това става в 11.30 сутринта/. Ако бях "почерпил" сигурно щеше да има, но ми се стори тъпо при положение че си плащам 30 лв. да давам още като почерпка на някой.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 08 юни 2005 23:16

tyo написа:
musura написа:Ако ти си главен редактор и някой министър ти донесе 200к в една чанта и ти каже - рекламирай изборите, ти ще напишеш ли някъкъв лош материал за този минисър и за неговата партия?

Ако аз съм главен редактор и някой министър ми донесе 200к в една чанта и ми каже - рекламирай изборите

Взема ли парите - край с мен! Ако другите (противниците на този министър)спечелят ще ме "скъсат"
Така че по добре по лекичко но вечер като си легнеш да спиш спокойно :idea:

Погледнете клповете "за повишаване на избирателната активност" по кои телевизии вървят. Аз ще ви кажа ако не сте обърнали внимание - по всички. Те хората не плащат за да не ги закачат, а "за повишаване на избирателната активност", което дефакто е купуване на лоялност от медиите преди изборите, защото целият този панаир се организира от правителството, а не от народното събрание, демек от НДСВ. Ако тази кампания беше приета от парламента, тогава поне нямаше да е толкова очевидно, че НДСВ си прави ПР с държавни пари. Както някъде беше написано - "Всички плащат за предизборна реклама с пари, които не се знае от къде са, само НДСВ са с ясен произход на средствата - БЮДЖЕТА"

Това имах впредвид, не че буквално някой ходи с куфарчета да раздава мангизи. Много ясно, че всичко се прави очевадно но с финес и недоказуемо.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”