За какво е тоя маркуч?-снимки
За какво е тоя маркуч?-снимки
Те тоя маркуч за какво е?Щото го надух да го отпушвам и го спуках.А е много шибано за смяна.Та може ли да карам така или е наложително да го сменям спешно?
[/img]http://images18.snimka.bg/003223767.jpg[img][img]http://images18.snimka.bg/003223783.jpg[/img]

Така като гледам е маркуча за картерните газове.
Някой даже умишлено го откачват.
Служи за отвеждане на картерните газове за доизгаряне.
Можеш да удължиш маркуча като го оставиш свързан от към капака, да му сложиш нещо като филтър и да го пуснеш да си виси.(иначе ще ти цапа двигателя с масло.)
Трябва обаче да запушиш другата дупка която е при моното за да не влизат боклуци.
Някой даже умишлено го откачват.

Служи за отвеждане на картерните газове за доизгаряне.
Можеш да удължиш маркуча като го оставиш свързан от към капака, да му сложиш нещо като филтър и да го пуснеш да си виси.(иначе ще ти цапа двигателя с масло.)
Трябва обаче да запушиш другата дупка която е при моното за да не влизат боклуци.

- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
dj_manekena написа:здр аз имам същия проблем маркучето го няма и нз каде да го мушна отдолу и ми опръка капака и за какво е по добре да няма маркуче
С какъв двигател си?
Ако си като с на колегата 1,4 начина е следният:
Намираш си едно такова маркуче,трябва да маслоустойчиво и температуроустойчиво.
Свърваш го на щуцерчето което е на капака и пускаш другият му край да виси на долу(за да не се напълни примерно с H2O) и му приспособяваш му нещо за филтърче .
Важното е да запушиш дупката в която би трябвало да влезе другият край иначе оттам ще влиза непрочистен въздух.

Можеш и да си го въстановиш както си е заводско.
По принцип е направено за икономия и екология.
Но с течение на времето и износването на двигателя се появяват хлабавини в двигателя,повишава се налягането на картерните газове и започва да се качва масло по маркуча което в крайна сметка води до повишен разход и по лоша динамика на колата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”