Уважаеми колеги ,колкото и смешно да звучи е точно така както е заглавието....щом през лятото слънцето напече арматурното табло на Голфа(1.6 ABU) на мой колега, скоростомерът и оборотомерът "умират" и два дни след това не работят .....рано сутрин"на студено и през зимата този проблем не съществува...иначе всички останали прибори по таблото работят нормално.
Отдавна казвам на колегата да се регистрира във форума и да пита ама на него това не го дразни и си трае....
Явно някъде(ама къдееее?) от деформацията при по-високите температури има лош контакт.....или нещо друго(ако е стабилизатора на 10 волта всичко щеше да се скапе)....
Моля за идеи и предложения,че понякога ходим и с неговия Голф и мен(за разлика от него)много ме дразни това и най-вече липсата на обяснение за повредата и нейната преходност....
Благодаря предварително!

Скоростомер и оборотомер на Голф 3 1.6 ABU-не работят лятото
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
LILO&STICH написа:ми гледай сега.За да сте сигурни,направете така,после ако и при теб го даде същия проблем,да ходи да си вземе от някоя морга друго табло
Благодаря, ама бая играчка ми се струва и въбоще заслужава ли, ей така за проба ще демонтираме и монтираме два пъти на две коли таблата......ааааа не смея да го направя.....пък и де толкоз време,особено у колегата....То си е ясно,че моето табло работи(пу.пу -пу да не му е уроки),а неговото не....Дали е някой често срещан дефект или е казуистика(сиреч рядкост).....
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваляш таблото обръщаш отзад и гледаш за студена спойка......
Буксата е с едни медни пластинки и по принцип е добре направена но може да се погледне и тя...Ако не откриеш нищо вземаш един поялник и нагряваш всички спойки с малко колофон и ще тръгне....гледай по подробно крачетата на елементите на платката които стърчът повече .....т.е вибрират и се клатят
Имам доста опит с табла ама така нищо конкретно....виж ако беше от бмв ще ти кажа направо де е проблема
Буксата е с едни медни пластинки и по принцип е добре направена но може да се погледне и тя...Ако не откриеш нищо вземаш един поялник и нагряваш всички спойки с малко колофон и ще тръгне....гледай по подробно крачетата на елементите на платката които стърчът повече .....т.е вибрират и се клатят
Имам доста опит с табла ама така нищо конкретно....виж ако беше от бмв ще ти кажа направо де е проблема
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Здравейте колеги, Joker проблема е от самото табло 100% съм обеден, имах ядове с едно такова, не намерихме студена спойка, оказа се проблем на процесора на таблото. Решението беше закупуване на друго от морга. А що с отная до ремонт на същото цената беше близка до тази от моргата, ако се стигне до морга да се внимава с тблата да не е от Seat имат разлика.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:Здравейте колеги, Joker проблема е от самото табло 100% съм обеден, имах ядове с едно такова, не намерихме студена спойка, оказа се проблем на процесора на таблото. Решението беше закупуване на друго от морга. .
ей затова му казах по-горе да сменят ,да видят дали ще го има проблема.Ако да,да отива да взима друго табло,ама на него не му се вярва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”