200 000 карти с отсъпка за Лукойл?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 19 юни 2007 21:30

CRX Racing написа:На мене Gastrade ми е на 10 метра от блока :lol: А картата ми я даде една мацка на касата, преди месец. Нещо ме беше харесала :oops:

Абе тия на касата на Газтрейд са едни мацки - няма такива гаргамели никъде....и аз само там зареждам, заради картата .....и щото ми е до блока.....нали за Цариградското става дума, колега...излиза че сме съвсем комшии с тебе :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 20 юни 2007 12:53

След три години ЛУКОЙЛ планира да увеличи двойно дела си на пазара на дребно в България, като по¬строи или купи 200 нови бензиностанции. За въпросната цел компанията има намерение да изхарчи поне $300 млн.

Напълно е възможно цел за поглъщане да стане отдавнашния партньор на руския гигант, българската Petrol, която сега притежава 450 бензиностанции, 80 нефтобази и три пристанищни терминала. За това пише Money.bg, позовавайки се на руското бизнес издание РБК, което се издава съвместно с Handelsblatt.

По данни на ЛУКОЙЛ, делът на руската компания на пазара за автомобилно гориво в България в началото на 2006 г. е бил 17%. Броят на бензиностанциите под марката на компанията е бил 170.

През 2001 между Petrol и ЛУКОЙЛ е сключен договор за съвместна дейност, в началото на 2006 година те съвместно са контролирали 37% от пазара на дребно в България.

От март тази година между руснаците и Petrol вървят съдебни спорове. „ЛУКОЙЛ България" иска от българския холдинг около $60 млн. поради „системно непогасяване на дългове" от страна на контрагентите по договора от 2001 за продажба на гориво и стоки, които се явяват нейна собственост.

В рамките на делото са били предприети осигурителни мерки по отношение на 99 бензиностанции на Petrol (те не можело да бъдат отчуждени), също така е имало идея да се „арестува" част от акциите на компанията.
В резултат Petrol е изплатил на дъщерната руска компания основния си дълг в размер на $770 хил. Не е известно, дали ЛУКОЙЛ е успял да изиска дълга по основната дейност на Petrol в размер около $60 млн. Вчера обаче е станало ясно, че ЛУКОЙЛ са доволни от резултатите от съдебното решение.

До началото на съдебния спор с Petrol, генералният директор на ЛУКОЙЛ България Валентин Златев е заявявал, че компанията разглежда възможността да купи част от активите от Petrol. Той е твърдял, че до 300 бензиностанции са достатъчно - иначе холдингът може да си има проблеми с антимонополното законодателство.

Вчера в интервю за вестник „Капитал" първият заместник на генералния директор на ЛУКОЙЛ България Николай Ивчиков е потвърдил цифрите.

По негови думи към 2010 година компанията планира да увеличи дела си на пазара на нефтени продукти до 30%, за тази цел в течение на 2007 - 2009 ще бъдат построени или придобити 200 бензиностанции. При средна цена на бензиностанция милион и половина долара, ще са нужни $300 млн., счита руски анализатор.

ЛУКОЙЛ няма да има проблем със снабдяването, тъй като в Бургас е разположен един от трите задгранични НПЗ на компанията: „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас". Миналата година заводът е преработил 7,1 млн. т нефт, припомня руската медия.

След модернизацията, за която се предвиждат около $670 млн., мощността на Бургаския завод ще състави 10 млн. т. Предполага се, че към същия срок ЛУКОЙЛ ще увеличи веригата си бензиностанции. Освен това, за сметка на същите мощности се планира увеличаване на бензиностанциите в Турция от настоящите 15 до 500 в перспектива.

През април Владимир Некрасов, първият вицепрезидент на компанията, е казал, че в края на годината броят на бензиностанциите в Турция ще достигне до 50-100: вече се водят преговори с местни оператори. Некрасов не е изключил придобиването и на нов терминал в района на Анталия за прехвърляне на нефтопродукти с мощност до 20 хил. т. в добавка към съществуващия вече терминал с мощност 10 хил.т., съединен с Измирския НПЗ.

Руски експерт оценява целия Petrol на $1,5 млрд. Според нея, не е изключено съдебният процес и намерението за придобиване на българската компания да са свързани. При това винаги било по-добре да се придобиват готови бензиностанции, вместо да се строят нови, за които трябват разрешителни и други документи.

ясна работата, те са се съдили, затова е идеята да им дръпнат клиентите с тая реклама, не важи за обекйтите със знака на петрол, е неслучайно споменавано в края на рекламата

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 20 юни 2007 13:49

Аз пък зареждам газ от Опет и трупам точки, срещу които после зареждам гориво или си вземам нещо от каталога им. 1л газ ти дава 2 точки. Пълня бутилката до горе-40 л примерно, това са 80 точки. Стойността на 1 л газ=цената х 50%, т.е. 0,96х1/2=48 точки=1 л газ. Аз лично пълня 2-3 пъти месечно, това е 120-130 л или 230-260 точки или просто казано 5-6 литра газ бонус. Верно не е кой знае какво, но за тези които карат повече си е чиста далавера.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 20 юни 2007 14:04

Аз пък имам карта на една бензиностанция като такси и ползвам 3,4 ст отстъпка и джиткам яко по 2 пъти на ден до Сф и обратно :)

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 20 юни 2007 14:20

Birdie написа:
CRX Racing написа:На мене Gastrade ми е на 10 метра от блока :lol: А картата ми я даде една мацка на касата, преди месец. Нещо ме беше харесала :oops:

Абе тия на касата на Газтрейд са едни мацки - няма такива гаргамели никъде....и аз само там зареждам, заради картата .....и щото ми е до блока.....нали за Цариградското става дума, колега...излиза че сме съвсем комшии с тебе :wink:

Има една дето по-бива от другите, иначе аз така си говоря по принцип, не че мисля така :lol: За Цариградско, да. В кой блок си? Аз съм в 1 8)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 20 юни 2007 20:13

bomini написа:
CRX Racing написа:Хаха на Gastrade картата ми е с 4 стотинки отсъпка и 95 е 2ст. под тоя на Шел и ОМВ :twisted:

Да, но спряха да раздават карти :). А пък и веригата им е доста постна в сравнение с Лукойл.

П.П. И аз зареждам с такава карта в Газтрейд от 3 години

Не бих казал,че и на Л.. е много добре развита

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 20 юни 2007 23:17

R@do написа:
bomini написа:
CRX Racing написа:Хаха на Gastrade картата ми е с 4 стотинки отсъпка и 95 е 2ст. под тоя на Шел и ОМВ :twisted:

Да, но спряха да раздават карти :). А пък и веригата им е доста постна в сравнение с Лукойл.

А не бе швепс :lol:
Всички са измикяриии :idea:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Чет 21 юни 2007 7:58

pacoboy написа:
R@do написа:
bomini написа:

А не бе швепс :lol:
Всички са измикяриии :idea:

:да:

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Чет 21 юни 2007 9:18

R@do написа:
bomini написа:

Е малко повече са от 3-4 бензиностанции в цяла България :) То на мен само това не ми харесва в Газтрейд :wink:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Чет 21 юни 2007 12:04

Напред с пълен резервоар от ЛУКОЙЛ
Една от най-големите вериги бензиностанции у нас - ЛУКОЙЛ – стартира национална кампанията през лятото – за всеки заредени 20 литра гориво клиентите на веригата ще могат да спечелят веднага на място различни подаръци, а след попълване на специална анкета, ще участват в томбола за лек автомобил и десет екскурзии в чужбина. Клиентите на 101 от бензиностанциите на ЛУКОЙЛ из цялата страна ще могат да се възползват от тази промоция в периода 25-ти юни - 31-ви август. Кампанията няма да се провежда в бензиностанциите, които се стопанисват съвместно с Петрол и са обозначени с логото на Петрол. Кампанията в бензиностанциите ЛУКОЙЛ ще протече по следния начин - всеки клиент, който зареди 20 литра гориво, ще получи талон със "зона за изтриване". Там може да има следните награди: карта за отстъпка от 5 ст. на всеки литър (за дизел и бензини) за срок от 6, 9 или 12 месеца или окуражителен надпис "На добър път". За големите награди в кампанията на ЛУКОЙЛ – лек автомобил и десет екскурзии в чужбина – клиентите, заредили 20 литра гориво, ще попълват анкета, която ще е на гърба на всеки талон със зона за изтриване. За зареждащите на новопостроените бензиностанции от веригата ЛУКОЙЛ има допълнителни изненади - те ще получават различни дребни подаръци. В периода 25 юни – 22 юли ще е първият етап на кампанията. Тогава клиентите ще получават талоните с малките награди и ще могат да попълват анкетата за големите награди, а през втората част на кампанията – от 23 юли до 31 август – ще се играе само за големите награди. Финалът на лятното предизвикателство на ЛУКОЙЛ е предвиден за 15 септември, когато ще бъде изтеглен жребия за разпределение на големите награди в националния ефир на някоя от родните телевизии. Картите за гориво с отстъпка, които ще бъдат разиграни по време на кампанията, са 200 000, а изненадите - предметни награди на новите бензиностанции на ЛУКОЙЛ - ще са 80 000.

източник: http://www.lukoil.bg

желая Ви късмет...аз и без друго карам с техен бензин,но да видим кого ще го "огрее" :wink: :drive

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teko » Чет 21 юни 2007 13:33

Svetilio написа:Напред с пълен резервоар от ЛУКОЙЛ
Една от най-големите вериги бензиностанции у нас - ЛУКОЙЛ – стартира национална кампанията през лятото – за всеки заредени 20 литра гориво клиентите на веригата ще могат да спечелят веднага на място различни подаръци, а след попълване на специална анкета, ще участват в томбола за лек автомобил и десет екскурзии в чужбина. Клиентите на 101 от бензиностанциите на ЛУКОЙЛ из цялата страна ще могат да се възползват от тази промоция в периода 25-ти юни - 31-ви август. Кампанията няма да се провежда в бензиностанциите, които се стопанисват съвместно с Петрол и са обозначени с логото на Петрол. Кампанията в бензиностанциите ЛУКОЙЛ ще протече по следния начин - всеки клиент, който зареди 20 литра гориво, ще получи талон със "зона за изтриване". Там може да има следните награди: карта за отстъпка от 5 ст. на всеки литър (за дизел и бензини) за срок от 6, 9 или 12 месеца или окуражителен надпис "На добър път". За големите награди в кампанията на ЛУКОЙЛ – лек автомобил и десет екскурзии в чужбина – клиентите, заредили 20 литра гориво, ще попълват анкета, която ще е на гърба на всеки талон със зона за изтриване. За зареждащите на новопостроените бензиностанции от веригата ЛУКОЙЛ има допълнителни изненади - те ще получават различни дребни подаръци. В периода 25 юни – 22 юли ще е първият етап на кампанията. Тогава клиентите ще получават талоните с малките награди и ще могат да попълват анкетата за големите награди, а през втората част на кампанията – от 23 юли до 31 август – ще се играе само за големите награди. Финалът на лятното предизвикателство на ЛУКОЙЛ е предвиден за 15 септември, когато ще бъде изтеглен жребия за разпределение на големите награди в националния ефир на някоя от родните телевизии. Картите за гориво с отстъпка, които ще бъдат разиграни по време на кампанията, са 200 000, а изненадите - предметни награди на новите бензиностанции на ЛУКОЙЛ - ще са 80 000.

източник: http://www.lukoil.bg

желая Ви късмет...аз и без друго карам с техен бензин,но да видим кого ще го "огрее" :wink: :drive

Даа,сега всички щесе юрнат да зареждат от ЛукОйл,не се лъжи колега всичко се прави в името на печалбата.Няма по-мафиотска фирма от тази в BG :evil: За малките печалби-да ще са за случайни клиенти,но големите съм сигурен,че вече са разпределени за неслучайни :!: Ще питаш откъде съм сигурен-аз работя в тази фирма,и въпреки,че съм подписал декларация,че няма да издавам фирмени тайни-да и това ни карат да правим-ми е гадно да гледам как ни обират и лъжат :idea:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Чет 21 юни 2007 13:42

щом бензина ми е ОК, цената е по-добра...друго не ме интересува,не искам нова кола, а карта с отстъпка , не че 5 ст са цифра на последните цени, но........

P.S. в никакъв случай не правя реклама, просто инфо че става дума за томбола а не за "раздаване" на карти с отстъпка :roll:

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Чет 21 юни 2007 17:01

аз имам такава карта и си е истина ,само че мойта е на национален полициески синдикат

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”