Благодаря NIKSI .точно туй ще да е станало с мойта каручка щото скапаните бивши италиански собственици са я карали с ВОДА +добавка против теч....бяха се пробили аварийните тапи на ДВГ и казанчето бъкаше от ръжда.....сигурен симптом за неправилно разбиране на поговорката БИСТРА ВОДИЦА МИРНА ГЛАВИЦА......то и колата е като човека без алкохолец(антифпиз) в организма не може....все пак човек я е измислил...
Дано нямам проблеми в бъдеще заради това(засега вече повеч от 20 000 км върви като пушка)смених тапите....и водната помпа не се обажда...и антифриза не мърда (не се губи).....
какво друго според теб мога да очаквам като последствия от карането с вода от другарите италианци..???
P.S-сменил съм радиатора и радиаторчета на парното с нови(бяха запушени от ръжда и присадка) ...сменил съм и вентилатора макар и с 2-ра ръка...
Ресурс на 1.8 ABS мотор.
Това не е така,просто защото виждамсъвсем нови коли,които го правят това и даже някои хора казват,че е хубаво да текат няколко капки - значи има хубаво изгаряне или нещо такова,всичките ми коли го правят това,ОСОБЕНО КАТО Е ПО СТУДЕНО, и на 90 %от приятелите ми - гледам ги като дечица ....
НЕКА НЕ КАЗВАМЕ ЧЕ КАПЕ ЛИ ВОДА ОТ АУСПУХА ГАРНИТУРАТА Е ЗАМИНАЛА....ДА НЕ СЕ ЗАСИЛЯТ МНОГО ХОР ИЗЛИШНО ПРИ
НЕКА НЕ КАЗВАМЕ ЧЕ КАПЕ ЛИ ВОДА ОТ АУСПУХА ГАРНИТУРАТА Е ЗАМИНАЛА....ДА НЕ СЕ ЗАСИЛЯТ МНОГО ХОР ИЗЛИШНО ПРИ

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не че искам да ви разочаровам .... ама ако се прегледа обстойно мотор на над 300 000 километра просто няма начин да не излязат доста неща за смяна... иначе ако става въпрос за каране той и до милион ще изкара ...ама на три компресия и без нито една здрава гумичка, сегмент, семеринг и тн.
колата може да не е карана дълго време като всмукателния клапан е бил отворен и е влязла влага
bluefen написа:но на 1 имаше шупли и някжи странни петна
колата може да не е карана дълго време като всмукателния клапан е бил отворен и е влязла влага
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колеги вие направо ме плашите този мотор 1,8 ABS го водят за най коравия правен някога от VW и затова си купих кола с такъв мотор!в по горе изписаното разбирам че освен проблема с оборотите след като се сложи газ имал и друг много сериозен проблем гарнитура на главата
май ще се замислям какво да правя с колата 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
titi28 написа:колеги вие направо ме плашите този мотор 1,8 ABS го водят за най коравия правен някога от VW и затова си купих кола с такъв мотор!в по горе изписаното разбирам че освен проблема с оборотите след като се сложи газ имал и друг много сериозен проблем гарнитура на главатамай ще се замислям какво да правя с колата
Абе как може да се шашкаш ...просто колегите са съвсем откровени...и казват всички кусури.....други имат много повече ама не си признават......годините са доказали,че това наистина енай-добрия ДВГ на ФВ.....и не слушай това за водата от ауспуха и за оборотите и газта...е как ще е заминала гарнитурата и ще духа антифриз от ауспуха като в казанчето не мръдва????......ами понятието конденз не е ли познато....а това,че добрият конденз говори за добро изгаряне???...доминират въглероден двуокис и въглероден окис(в нормите) и водни, а не маслени пари.....
ей ама има хора готови да шашнат човека......и да не ги признаваме кусурите си ги има ,ама някъде са повече и по-непоправими,а другаде по-малко и лесно поправими....последното важи за АБС...и за каква компресия 3 ми говорите след 300 000 км...моят е долу горе на толкова и компресията е 11 на всички цилиндри.....ами не четете ли slavcata,дето ви е писал човека,че на 300 000 хонингът(онези фини шлици по цилиндъра за задържане на маслото дето при другите ДВГ след 150 000 вече ги няма) НА 1.8 ОЩЕ СИ СТОИ- И ТОВА АКО НЕ Е КРИТЕРИЙ ЗА КАЧЕСТВО ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!
Ааааа не така моля.......Аз питах какво може да очаквам като последствия от калпазанското каране на предишния собственик, а някои решиха,че се оплаквам от ДВГ...нищо подобно..просто обичам да гледам напред и да изпреварвам събитията.......и да съм подготвен ...дори и нищо да не се случи(още по-добре!)....
не ми обиждайте хубавато двигателче ей......ядосвам се!
[color=red]Но пасаран!!!![/color]Ротфронт!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей как наскачахте значи.
Не говоря за няколко капки, а говоря буквално за пълнене на ауспуха с вода/антифриз.
Иначе да нормално е при по-хладно време да има конденз или при каране на газ, но никой не може да ме убеди че при тези температури в момента и при 90 градуса загряла кола да има конденз е нормално.
Да добавим още един симптом - чисти /като измити/ свещи и бутала без нагар. Вижда се като се светне в фенрче в цилиндъра през дупката на дадена свещ.
Не говоря за няколко капки, а говоря буквално за пълнене на ауспуха с вода/антифриз.
Иначе да нормално е при по-хладно време да има конденз или при каране на газ, но никой не може да ме убеди че при тези температури в момента и при 90 градуса загряла кола да има конденз е нормално.
Да добавим още един симптом - чисти /като измити/ свещи и бутала без нагар. Вижда се като се светне в фенрче в цилиндъра през дупката на дадена свещ.
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не се зачетох много, ама тя водата ако влиза в цилиндрите от издухана гарнитура или спукана глава, повярвай нЕма да стигне до ауспуха пък и да мие свещите...смешно е
най вероятно е конденз по-здрав или гаден бензин или ако е моноинжекция изпилен до безобразие таралеж или прецакана ламбда, които водят до прекалено богата смес(тече бензин от ауспуха, не вода
)
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="joker"][/quote]
не четеш съсредоточено ей
казах че ще изкара и милион километри ама на три компресия без здрав семеринг, гумички и сегменти и работещ като разлютена фуражомелка
а хонинга е хубаво да си седи, но има много други неща дето могат да се прецакат ...да не говорим че на големите мотори дето не можеш да ги умориш лесно хонинга ще си остане много по дълго време ..имаме хубави коли и мотори ...ама спокойно с превъзнасянето косурите също не са малко 
не четеш съсредоточено ей
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:joker написа:
не четеш съсредоточено ейказах че ще изкара и милион километри ама на три компресия без здрав семеринг, гумички и сегменти и работещ като разлютена фуражомелка
а хонинга е хубаво да си седи, но има много други неща дето могат да се прецакат ...да не говорим че на големите мотори дето не можеш да ги умориш лесно хонинга ще си остане много по дълго време ..имаме хубави коли и мотори ...ама спокойно с превъзнасянето косурите също не са малко
Не съм съгласен колега.Ако искаш ще ти покажа моята сая да видищ.Значи както писах по-горе на 320К е.Ей така от любопитство,когато ми издуха гарнитурата на главата си казах тъй и тъй видях какво е дереджето,че има хонинг признавам си неочаквах,та си казах ще сваля картера да видя какво е дереджето и там,защото колата я бях купил скоро.Та свалям аз картера свалям лагерите един по един и още един шаш за мен.Лагерите без петно без чертичка.И тва ако не е корав мотор на 320 К цилиндрова група и коляно-мотовилкова група да са на 6 здраве му кажи.Междо другото голфа ми харчи литър масло на 10К компресията му е 11.Варви си със 180 без проблем.Който невярва да заповяда ще му покажа.И тук идва разковничето,че ако колата е поддържана както трябжа не 320К ами 500К не са проблем за този мотор поне аз така си мисля,апък нагоре вече незнам.- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като изключим че маслообиращите сегментие са ти тръгнали към вечните моторни полета с тоя харч на масло ...който по спецификации го водят нормален между другото ..но предпочитам да харчи незабележимо...
спор няма че мотора е много сполучлив ..но на 320 км си трябва смяна на неща ....ако си закараш главата примерно на профилактичен ремон и по нея ше намерят какво да сменят бъди сигурен
друг е въпроса че ще може да си караш и така още много километри 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
значи сигурно ще помислите,че със SLAVCATA сме в таен алианс да пишем едни и същи неща......ама трябва да ви кажа,че това което той пише е ама съвсем точно и обективно,защото заради моето любопитсво аз много разпитвах и то компетентни хора за този мотор...и ето.
1.Този мотор гори масло!!!! и то поне 1 л на 10 000 км....който пише друго просто не долива и не мери точно-и това не е въобщекритерий за качеството на ДВГ
2.Най-голямото му достойнство е сравително големия въртящ момент и то при ниски за бензинов ДВГ обороти -2500-това го прави ДВг с голям ресурс по тоншение на пробега....някъде бяхме писали,че параметрите му са много близки до дизела...
3.Работата при ниски обороти изисква по-голяма здравина на коляномотовилковия механизъм и съответно по-качествени материали....опитайте се да карате високооборотни ДВГ на ниски обороти,с цел икономия??? и ще си изпразните бързо портфейла за основен ремонт...Суровината(сиреч метала )в днешно време е силно оскъпяваща производството...ей затуй произвеждат вече 1.4 кубикови осички-еднодневки (с максимален въртящ момент развиващ се при 4500 об)с мощност от 115 к.с дето избръмчават за 5 години....
4.Всичко по този ДВГ е достъпно и ремонтирумо с оптимален разход на консумативи и труд......всве още е от тези мотори дето можеш да сменяш само отделни детайли,а не цели блокове и системи....
5.има идеално съчетание от степен на сгъстяване,мощност и разход на гориво....
6.Перфектен за газификация особено с пропан-бутан.....
Абе 1.8 ABS е като корава румена селянка дето може да работи цял,а вечерта няма да ти откаже защото я боли глава или и се вия свят.....Много важно,че петите и били напукани,ноктите без лак,а косата без фризура!!!
1.Този мотор гори масло!!!! и то поне 1 л на 10 000 км....който пише друго просто не долива и не мери точно-и това не е въобщекритерий за качеството на ДВГ
2.Най-голямото му достойнство е сравително големия въртящ момент и то при ниски за бензинов ДВГ обороти -2500-това го прави ДВг с голям ресурс по тоншение на пробега....някъде бяхме писали,че параметрите му са много близки до дизела...
3.Работата при ниски обороти изисква по-голяма здравина на коляномотовилковия механизъм и съответно по-качествени материали....опитайте се да карате високооборотни ДВГ на ниски обороти,с цел икономия??? и ще си изпразните бързо портфейла за основен ремонт...Суровината(сиреч метала )в днешно време е силно оскъпяваща производството...ей затуй произвеждат вече 1.4 кубикови осички-еднодневки (с максимален въртящ момент развиващ се при 4500 об)с мощност от 115 к.с дето избръмчават за 5 години....
4.Всичко по този ДВГ е достъпно и ремонтирумо с оптимален разход на консумативи и труд......всве още е от тези мотори дето можеш да сменяш само отделни детайли,а не цели блокове и системи....
5.има идеално съчетание от степен на сгъстяване,мощност и разход на гориво....
6.Перфектен за газификация особено с пропан-бутан.....
Абе 1.8 ABS е като корава румена селянка дето може да работи цял,а вечерта няма да ти откаже защото я боли глава или и се вия свят.....Много важно,че петите и били напукани,ноктите без лак,а косата без фризура!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”