Предимства на инверторен климатик
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега аз лично имам няколко хиляди монтирани за гърба си че така да не започваме споровеblack` написа:titi28 написа:колега в нашия бранш на тези клими и казваме стария метериал!тез новите нямат нищо общо с твоя като изчлючим японските сглобки но там цената е от 2000лв. нагоре!black` написа:Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
Един от първите климатици беше внасяни у нас...
![]()
Е кой е вашия бранш?Само от началото на тоя месец имам над 40 монтирани ...
Тия измислените Osaka и другите братя не си струват ...
![]()
![]()

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не спорим... Ама няма значение не разбра намека явно...titi28 написа:колега аз лично имам няколко хиляди монтирани за гърба си че така да не започваме споровеblack` написа:titi28 написа:колега в нашия бранш на тези клими и казваме стария метериал!тез новите нямат нищо общо с твоя като изчлючим японските сглобки но там цената е от 2000лв. нагоре!black` написа:Бре инверторен или не като си е марков няма грижи на топло и студено, иначе тия измислени марки дето ги пишете не се справят добре особено в големи помещения ...За магазинче 3 на 3 примерно стават всички...
А компресорите не горят както пишете на 7 години, освен ако не са си дефектни. Имам един GE на над 10 години непрекъсната работа и зиме и лете не е мръднал...
Един от първите климатици беше внасяни у нас...
![]()
Е кой е вашия бранш?Само от началото на тоя месец имам над 40 монтирани ...
Тия измислените Osaka и другите братя не си струват ...
![]()
![]()
![]()
![]()

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
значи до 2002 год. можеше да се купи климатик с който и след 10год. няма да имаш проблем.след това започнаха да навлизат китайските ментета и цените и бяха многократно по ниски и за да може да се държи цена много от качествените климиматици намалиха качеството за сметка на цената!осака че е боклук всички го знаем!има обаче и китайци който се пройзвеждат в големи заводи и не са чак толкоз зле в сравнение с някой марки който ги зглабят по кораби и в гаражи но хората гледат цена а не качество!мога да ти дам пример с LG имат модел който се сглабя в Турция но си е жележен климатик и нямаме проблем Мидеа имат огромен завод в Китай и са си хубави клими без сериозни проблеми!
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =35&f=3702
На това сме се спрели. Моля дайте окончателно мнение, че на обяд тръгвам. Както виждам има вещи в този занаят затова моля, не се карайте, дайте ми компетентно мнение.
На това сме се спрели. Моля дайте окончателно мнение, че на обяд тръгвам. Както виждам има вещи в този занаят затова моля, не се карайте, дайте ми компетентно мнение.
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Имаме и обикновен имаме и инвентор.
Разликата мога да я кажа веднага!
1вата година взехме Хаер 12-ка. - замръзваше често (макар че цяла зима не беше спиран от работа) Спиран е само за почистване на филтрите.
Топлише горе долу добре. Сметките за ток бяха около 150лв. Общо взето не сме доволни от него.
На втората зима (миналата година) взехме Панасоник Инвентор 12-ка
Цяла зима аз вкъщи се разхождах по тениска - това беше резултата. Без никакви проблеми от страна на външното и вътрешно тяло. Спиран е само за почистване на вътрешното тяло и филтрите
Сметките за ток бяха около 60лв, максимум 80 в най студените дни, когато работеха 2та климатика.
Стаята където монтирахме Хаера е с южно изложение и почити не беше включван. Панасоника е на северна стена. Предварително сложихме вътрешна изолация и дограма на апартамента. Отоплявахме целия апартамент с 2-та климатика.
Разликата я направи сам. От сметки 150лв ... - сметки максимум 80лв.
Разликата мога да я кажа веднага!
1вата година взехме Хаер 12-ка. - замръзваше често (макар че цяла зима не беше спиран от работа) Спиран е само за почистване на филтрите.
Топлише горе долу добре. Сметките за ток бяха около 150лв. Общо взето не сме доволни от него.
На втората зима (миналата година) взехме Панасоник Инвентор 12-ка
Цяла зима аз вкъщи се разхождах по тениска - това беше резултата. Без никакви проблеми от страна на външното и вътрешно тяло. Спиран е само за почистване на вътрешното тяло и филтрите
Сметките за ток бяха около 60лв, максимум 80 в най студените дни, когато работеха 2та климатика.
Стаята където монтирахме Хаера е с южно изложение и почити не беше включван. Панасоника е на северна стена. Предварително сложихме вътрешна изолация и дограма на апартамента. Отоплявахме целия апартамент с 2-та климатика.
Разликата я направи сам. От сметки 150лв ... - сметки максимум 80лв.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Електрическа консумация (охл./отопл.): 850/1070 W
Това според мен не е кой знае каква консумация. Стаята не е малка (48м.куб.), но е северна със зидове 60см. Имам впредвид, че си е хладно в къщата, но все пак не достатъчно. Панасониците ги гледах, но са над 1000 кинта. Не ми се дават толко пари и си мисля, че този ще свърши същата работа. Но не съм сигурен - затова питам тук.
Това според мен не е кой знае каква консумация. Стаята не е малка (48м.куб.), но е северна със зидове 60см. Имам впредвид, че си е хладно в къщата, но все пак не достатъчно. Панасониците ги гледах, но са над 1000 кинта. Не ми се дават толко пари и си мисля, че този ще свърши същата работа. Но не съм сигурен - затова питам тук.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
и аз така мислех преди да купя климатик на майка ми и взех един Хаер инвертор и се прецаках за още 600лв тогава щях да и взема Панасоник...ама аз съм си виновенtrunner написа: Панасониците ги гледах, но са над 1000 кинта. Не ми се дават толко пари и си мисля, че този ще свърши същата работа.

зимата много мисли ..по често спира от Панасоника доста по шумен е
Последна промяна от santo_trafficante на Пет 22 юни 2007 8:51, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Haier са много добри ама точно тая седмица де да знам ...
Още не съм слагал никъде такава...
Я виж този
http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=651509&cat=35
или този ако действително е малка стаята ...
http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=651510&cat=35
Не се подлъгвай този Haier няма нищо общо с инвертор според мен само надписите...
Нека другия другия колега да каже ако е слагал такъв. 

Я виж този

Не се подлъгвай този Haier няма нищо общо с инвертор според мен само надписите...

Последна промяна от black` на Пет 22 юни 2007 8:53, променено общо 1 път.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа:Електрическа консумация (охл./отопл.): 850/1070 W
Че няма да свърши същата работа може да си сигурен. Доколкото знам аз, за този обем търси 12' ка.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
за Хаера ти казах по нагоре ползва се вече 2год.black` написа:Haier са много добри ама точно тая седмица де да знам ...Още не съм слагал никъде такава...
![]()
Я виж този
и винаги взимай по голям климатик

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цените са повече от привлекателни, но не знам дали ще успяват да охлаждат. Гледах в техномаркет за по 8 - 900лв Панасоници. Я пак като профаните да попитам аз: какво означава сплит системата? И въпрос към Santo: Защо мислиш, че си се прецакал?
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09026548
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09026548
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”