за паяците

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 16 юни 2007 6:16

tedy написа:
Bobby_ написа:Ако не са ти вдигнали колата във въздуха..... КЕШ 14лв ако вече е на камиона.... лошоооо нещата отиват на дебело или мноооооого молби и кършене на китки

Не е точно така. При поставена една скоба на автомобила, таксата е 12лв., за всяка следващата скоба по още 12лв и акт се съставя за неправилно паркиране.
Поне на мен това ми се случи онзи ден и се заядох и попитах, хем акт ще ми пишат, хем ще плащам?! Те ми показаха заповедта в която пише какви са таксите. А, и с акта не се разминах. :cry:

Теди, аз живея на улица която е "синя зона".... за скобите знам от личен опит (съвсем пресен) че глобата е 9.90лв. Не ме питай колко пъти съм тръгвал за работа и ......
За паяка инфото ми е от 3 месеца (когато за последно са се опитвали да ме вдигат). С тях обикновено има ЖЕНИ полицайки а те ...... не мога да се оправя с тях :) то не бяха кафета то не бяха телефони ама.....

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Съб 16 юни 2007 7:55

Geleto написа:
tedy написа:.....Не е точно така. При поставена една скоба на автомобила, таксата е 12лв., за всяка следващата скоба по още 12лв и акт се съставя за неправилно паркиране.

Какво значи на всяка следваща скоба :roll: ? Да не слагат на всяка гума скоба?

За да ти вдигне колата паяка ти закачат скоби на гумите, нали така, и след това ... хоп, колата във въздуха.
Та, ако шофьорът на автомобила се появи, когато са му сложили първата скоба заплаща 12лв. и т.н
Не говоря за жълтите скоби, които поставят в синя зона, за да не можеш да тръгнеш без да си платил въпросните 9.90лв.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 17 юни 2007 0:37

Аааааа имаш в предвид "куките" с които ти закачат колата за да я вдигнат...... е чак толкова не съм запознат.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 17 юни 2007 14:00

Bobby_ написа:
tedy написа:
Bobby_ написа:Ако не са ти вдигнали колата във въздуха..... КЕШ 14лв ако вече е на камиона.... лошоооо нещата отиват на дебело или мноооооого молби и кършене на китки

Не е точно така. При поставена една скоба на автомобила, таксата е 12лв., за всяка следващата скоба по още 12лв и акт се съставя за неправилно паркиране.
Поне на мен това ми се случи онзи ден и се заядох и попитах, хем акт ще ми пишат, хем ще плащам?! Те ми показаха заповедта в която пише какви са таксите. А, и с акта не се разминах. :cry:

Теди, аз живея на улица която е "синя зона".... за скобите знам от личен опит (съвсем пресен) че глобата е 9.90лв. Не ме питай колко пъти съм тръгвал за работа и ......
За паяка инфото ми е от 3 месеца (когато за последно са се опитвали да ме вдигат). С тях обикновено има ЖЕНИ полицайки а те ...... не мога да се оправя с тях :) то не бяха кафета то не бяха телефони ама.....

E добре де ти като живееш там къде да си паркираш колата като са направили улицата синя зона :evil:
Иначе това което аз знам е че ако ти вдигнат колата и я закарат в гаража на "ПиГ" плащаш 30 лева и още по незнам колко на всеки час седяла при тях пишат акт, но не взимат точки...
Не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 юни 2007 15:41

ОФФ:Някой пробвал ли е да се освободи от скоба като си спадне гумата - че ми се въртят едни такива да си купа компресорче за запалката :stll think:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 17 юни 2007 16:00

Rabbit_TDI написа:ОФФ:Някой пробвал ли е да се освободи от скоба като си спадне гумата - че ми се въртят едни такива да си купа компресорче за запалката :stll think:

сваляш гумата, слагаш резервната и отиваш да режеш скобата.
Аз да питам ... автомобили със син стикер (инвалиден) вдигат ли се?

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Нед 17 юни 2007 16:10

В синята зона, трябва да си спрял на маркираното инвалидно място, иначе ти слагат скоба и след това вдигат, нищо че си с инвалиден стикер.
Ако не си в синя зона, не се вдигат.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 17 юни 2007 17:11

Rabbit_TDI написа:ОФФ:Някой пробвал ли е да се освободи от скоба като си спадне гумата - че ми се въртят едни такива да си купа компресорче за запалката :stll think:

Може да се кара на задна! :wink:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 17 юни 2007 17:26

Караш със скоба и калниците долу :xaxaxa http://www.vbox7.com/play:d57ea30d

Нали бяха казали, че когато влезнем в ЕС няма да има вече паяци. Май в България тези неща не важат и тук всеки си прави каквото си иска :dontknow:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пет 22 юни 2007 7:12

tedy написа:В синята зона, трябва да си спрял на маркираното инвалидно място, иначе ти слагат скоба и след това вдигат, нищо че си с инвалиден стикер.

в Бургас май нямаме такива сини зони. :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 22 юни 2007 7:31

vesellin написа:
tedy написа:В синята зона, трябва да си спрял на маркираното инвалидно място, иначе ти слагат скоба и след това вдигат, нищо че си с инвалиден стикер.

в Бургас май нямаме такива сини зони. :roll:

може да нямате инвалиди :roll:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 22 юни 2007 9:03

то хубаво, ама имай предвид, че като ти слагат скобката и те снимат. така после ще трябва да платиш не само глобата от 10 кинта (може и повече) а и самата скоба. :twisted:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 22 юни 2007 9:36

Боб.Баев написа: то хубаво, ама имай предвид, че като ти слагат скобката и те снимат. така после ще трябва да платиш не само глобата от 10 кинта (може и повече) а и самата скоба. :twisted:
:no-no
Цъ - не снимат.
Нещата стоят горе-долу така: Самата скоба има номер и те записват в една тетрадка номера на скобата и номера на колата на коята са я поставили. Конструкцията на скобата е така направена че по никакъв начин не можеш да я премахнеш с "подръчни средства" (разбирай крик, ключ, спадане на гума и т.н.). С флекс обаче става! Дори все пак да успееш - спомни си за тетрадката (въпреки, че ако тръгнем да се разправаме не мисля че ще е супер трудно да докажеш че с тая тетрадка могат само и единствено да си избършат задниците). Най-добре, струва ми се, е да се докопа една такава скоба и да се направи ключ за отключването и. Щото съм сигурен, че заключващият механизъм е някакъв универсален и с един ключ се отключват/заключват всички скоби (иначе тия жилеткаджиите би трябвало да се кат Свети Петър).
А снимки се правят само кагато паяка те вдига. Първо - по този начин документират нарушението (защото стигнели се до паяк почти 100% следва и акт и ако тръгнеш да го жалиш им трябва доказателствен мат'рял) и второ за да доказват че не са ти нанесли щети по колата ако евентуално започнеш да твърдиш че нещо ти е изкривено.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 22 юни 2007 10:03

Rumen написа:А снимки се правят само кагато паяка те вдига. Първо - по този начин документират нарушението (защото стигнели се до паяк почти 100% следва и акт и ако тръгнеш да го жалиш им трябва доказателствен мат'рял) и второ за да доказват че не са ти нанесли щети по колата ако евентуално започнеш да твърдиш че нещо ти е изкривено.

Пичагата пък писа някъде, че и със снимките могат да си изтрият тлъстите задници щото не се признавали като доказателство в съда :wink:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 22 юни 2007 10:03

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”