Здравейте,
Бих искал съвет за размера на гумите - Имам 175 65 13 (поло 95год.) Едната се спуак и се га ни е трудно да намеря такъв размер. Има само Ласса и подобни, а на мен ми се искаше да си купя Пирели, Бриджстоун, Мишлен или нещо такова. Мога ли отпред да сложа нови 175/70/13 или 175/60/13, а отзад да си останат 65. Ще ми показват ли вярно уредите, няма ли да стане прекалено ниска с 60. Искам все пак да мога да качвам бордюри за да паркирам. Колко е раликата между 165 и 170 в сантиметри ?
Благодаря ви предварително за отговора.
П.С. Откъде мога да си купя изброените марки (или други ако препоръчвате нещо по-различно) на нормална цена?

Въпрос за размера на гумите
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emi merci za otgovora
Az si kupih firestone ot diana, kazaha 4e sa po-zdravi ot klebera i zatva gi ibrah, to4no razmera koito mi triabva, taka 4e sa sam dovolen.
mod edit: L&R
КИРИЛИЦА!
КИРИЛИЦА!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: emi merci za otgovora
voffka написа:Az si kupih firestone ot diana, kazaha 4e sa po-zdravi ot klebera i zatva gi ibrah, to4no razmera koito mi triabva, taka 4e sa sam dovolen.
КИРИЛИЦА!
Що си повярвал че клебер са слаби гуми.....голяма заблуда !!Аз съм изпитал два чифта втора употреба до сега трябва да ти кажа че съм минал над 100 000 км. с двата чифта общо с тях на опел и държат още 3-4 мм. грайфер последните
POLO GTI написа:Това, че си минал над 100000км с два чифта гуми втора ръка и да имаш още 3-4мм грайфер за мен означава, че гумите ти са толкова спекли, че са станали като пластмасови и нямат никакво сцепление с пътя, а от там и малката им износваемост...смени ги, че са опасни както за теб, така и за околните
Точно така!
Гумите се сменят НЕ само когато се износят при определен пробег!!!
Затова е важно да се знае и DOT-a на гумите....Щото и Видинките държаха грайфер 20-години ама ще си купиш ли такива?2ра ръка?

А колегата ако иска да си купи 2 еднакви чисто нови-на този размер който му трябва ще извади не повече от 150лв-и то за мн.свестни гумета.(все пак аз съм голям противник на гуми втора ръка

- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
POLO GTI написа:Това, че си минал над 100000км с два чифта гуми втора ръка и да имаш още 3-4мм грайфер за мен означава, че гумите ти са толкова спекли, че са станали като пластмасови и нямат никакво сцепление с пътя, а от там и малката им износваемост...смени ги, че са опасни както за теб, така и за околните
На другата ми кола си купих четири нови гуми Fulda и изкараха почти 80 000 км. пробег.И тях ли да върна че са дефектни

Завчера си купих BBS 15 цола джанти тука от човек от форума и затова си КУПИХ 4 нови гуми мишелин 195/55/15. Скоро снимки в гаража.Свалих оригинални джанти 14 цола с Yokohama A 539 с размер 185/60/14 четири броя задните почти нови а предните с 5 мм грайфер....аз съм яко оборудван с гуми и джанти неприемам подобни съвети !!!Успех .........

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”