Ресурс на 1.8 ABS мотор.
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:значи сигурно ще помислите,че със SLAVCATA сме в таен алианс да пишем едни и същи неща......ама трябва да ви кажа,че това което той пише е ама съвсем точно и обективно,защото заради моето любопитсво аз много разпитвах и то компетентни хора за този мотор...и ето.
1.Този мотор гори масло!!!! и то поне 1 л на 10 000 км....който пише друго просто не долива и не мери точно-и това не е въобщекритерий за качеството на ДВГ
2.Най-голямото му достойнство е сравително големия въртящ момент и то при ниски за бензинов ДВГ обороти -2500-това го прави ДВг с голям ресурс по тоншение на пробега....някъде бяхме писали,че параметрите му са много близки до дизела...
3.Работата при ниски обороти изисква по-голяма здравина на коляномотовилковия механизъм и съответно по-качествени материали....опитайте се да карате високооборотни ДВГ на ниски обороти,с цел икономия??? и ще си изпразните бързо портфейла за основен ремонт...Суровината(сиреч метала )в днешно време е силно оскъпяваща производството...ей затуй произвеждат вече 1.4 кубикови осички-еднодневки (с максимален въртящ момент развиващ се при 4500 об)с мощност от 115 к.с дето избръмчават за 5 години....
4.Всичко по този ДВГ е достъпно и ремонтирумо с оптимален разход на консумативи и труд......всве още е от тези мотори дето можеш да сменяш само отделни детайли,а не цели блокове и системи....
5.има идеално съчетание от степен на сгъстяване,мощност и разход на гориво....
6.Перфектен за газификация особено с пропан-бутан.....
Абе 1.8 ABS е като корава румена селянка дето може да работи цял,а вечерта няма да ти откаже защото я боли глава или и се вия свят.....Много важно,че петите и били напукани,ноктите без лак,а косата без фризура!!!
Браво колега- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.Този мотор гори масло!!!! и то поне 1 л на 10 000 км....който пише друго просто не долива и не мери точно-и това не е въобщекритерий за качеството на ДВГ
За тази точка и аз не съм съгласен!!!
По принцип моята не я карам много но за 3 години 30к и 3 пъти смяна на масло.
Само последния път долях 200-300 мл и маслото скочи почти на маск което ме доведе до мисълта че не съм проверил преди това коректо нивото.
Не казвам че не гори масло, всяка кола гори дори и в много минимални количества масло, но аз не доливам.Да чукам на глава!!!
От всичко по колата най-много ме кефи двигателя.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ANNIHILATOR написа:1.Този мотор гори масло!!!! и то поне 1 л на 10 000 км....който пише друго просто не долива и не мери точно-и това не е въобщекритерий за качеството на ДВГ
За тази точка и аз не съм съгласен!!!
По принцип моята не я карам много но за 3 години 30к и 3 пъти смяна на масло.
Само последния път долях 200-300 мл и маслото скочи почти на маск което ме доведе до мисълта че не съм проверил преди това коректо нивото.
Не казвам че не гори масло, всяка кола гори дори и в много минимални количества масло, но аз не доливам.Да чукам на глава!!!
От всичко по колата най-много ме кефи двигателя.
Един колега беше писал.....някои автомобили горят масло,а на други не им доливат..Не е задължително да гори точно 1 литър и...ама като чета по постингите колегите и като следя моя след смяната на вложките.....там някъде се върти.....ама това не толкоз важно.....Теодор го беше написал много добре.....гори толкова колкото си позволяваш без да те дразни...
Просто исках да кажа,че горенето на масло от този ДВГ съвсем не означава двигател пред скапване.....!
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
....значи че маслообиращите сегменти са се поизносили...... т.к. това е абсолютно нормално понеже се износват с течение на километрите и в зависимост от ръчката фирмите си набелязват някакъв ориентир.... примерно литър на 10 000 км... и след това го уж за ремонт....то може и по 2 литра на 10 000 км и ще си работи като пушка ама отзаде ще е емилия масларова 
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
И моя АБС изгърмя с гарнитура, но както написаха колеги по-горе, не е болка за умиране.(маслото беше станало на майонеза ).
Не съм се целел специално в този мотор, като разбрах, че максимален въртящ момент е на 2500 останах изненадан.За градско каране е доста голямо предимство според мен, а и от този факт идва и издръжливостта му.
Не съм се целел специално в този мотор, като разбрах, че максимален въртящ момент е на 2500 останах изненадан.За градско каране е доста голямо предимство според мен, а и от този факт идва и издръжливостта му.
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:....значи че маслообиращите сегменти са се поизносили...... т.к. това е абсолютно нормално понеже се износват с течение на километрите и в зависимост от ръчката фирмите си набелязват някакъв ориентир.... примерно литър на 10 000 км... и след това го уж за ремонт....то може и по 2 литра на 10 000 км и ще си работи като пушка ама отзаде ще е емилия масларова
На моя голф аспуха е ръждив та ръждив карам само на бензин.
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:bluefen написа:еми аз от това което патих на този двигател беше блок правен не каде другаде а в МЕксикоиначе колата беше на 220 000км и всичко друго на другите цилиндри беше като ново , но на 1 имаше шупли и някжи странни петна
как разбра това????Да проверя и аз....
кое точно как разбрах ? че има петна или че е правен в мексико.
1. като го отворихме за смяна гарнитура на главата
2 . на самия блок го пишеше някъде трябваше да го снимам ама кои да се сети
- ilivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
И аз карам 1.8 АБС и съм много доволен от него като поведение. От няколко месеца обаче имам проблем с разхода. Да уточня, че карам на газ. Преди седмица ходих да видят газовата. Всичко е ок. Не го карам на ръчка, както се казва, но разхода в момента ми е 15 газ градско!!! Извънградското се мени между 8 и 10 някаде. Но след като снощи ми свърши газта (30 литра за 200 км смесен разход) просто не знам какво да правя
Моля ви, дайте съвет... Благодаря предварително!
И аз карам 1.8 АБС и съм много доволен от него като поведение. От няколко месеца обаче имам проблем с разхода. Да уточня, че карам на газ. Преди седмица ходих да видят газовата. Всичко е ок. Не го карам на ръчка, както се казва, но разхода в момента ми е 15 газ градско!!! Извънградското се мени между 8 и 10 някаде. Но след като снощи ми свърши газта (30 литра за 200 км смесен разход) просто не знам какво да правя
- ilivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
Моля ви, дайте съвет... Благодаря предварително!
-
ivo123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ilivanov написа:Здравейте колеги!
И аз карам 1.8 АБС и съм много доволен от него като поведение. От няколко месеца обаче имам проблем с разхода. Да уточня, че карам на газ. Преди седмица ходих да видят газовата. Всичко е ок. Не го карам на ръчка, както се казва, но разхода в момента ми е 15 газ градско!!! Извънградското се мени между 8 и 10 някаде. Но след като снощи ми свърши газта (30 литра за 200 км смесен разход) просто не знам какво да правяМоля ви, дайте съвет... Благодаря предварително!
завии малко кранчето на газта и си регулирай после оборотите от изпарителя. Преди това обаче ако въздушния ти филтър е повече от 5000км го смени.
завиваш малко и тръгваш на ход - гледаш динамиката на колата - ако няма промяна още завиваш и така ...
Същото може и да се направи при загрял двигател на празен ход - държиш около 3000 оборота и започваш плавно да завиваш тройника - когато по звука на мотора усетиш че оборотите спадат - отвиваш четвърт оборот и си нагласяш празния ход от изпарителя.
Гаранция ще гори по-малко в града.
и още нещо - от моите опити стигам до извода, че колкото болчето на изпарителя е по-завито толкова по-малък е разхода. Това важи и за градско.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”