некадърни майстори

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 22 юни 2007 19:37

veritas написа:
gogata66 написа:смени ми съединителя и след една седмица ми каза че е за смяна
ха мноо яко!!! Ако беше така сигурно щах вече да съм милионер от продажба на съединители.Стига да не си сложил некво много яко менте.Щото и такива се намират,ама ги купуват само търгашите на автомобили.

За съединителите - има евтини китайски съединители.Те не са менте,просто толкова си струват и съответно толкова карат.
Давам ви прост пример - китайски 190 или 200 мм феродов диск за голф 3 е около 20-25лв.
Понеже ме е страх от майстори,гледам да си сменям каквото мога сам.

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 22 юни 2007 21:10

това е хубажо че можеш сам аз правя само бели като баникам по колата :oops:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 22 юни 2007 21:15

Всеки може сам,стига да има инструменти,наръчник за ремонти (обикновено на чужди езици),желание и мъничко опит - колкото да можеш да развиеш/затегнеш една гайка.Всичко се учи.

Знам,че и сервизите са хора,че и те заслужават адекватно заплащане и т.н.,но малко ме е страх от майсторите.Простите ремонти масово се претупват набързо.Лошото,когато и сложните неща (например основен ремонт) се претупат набързо.

Има хубави сервизи с репутация и високи цени,но и качествена работа.За съжаление аз в момента не мога да си ги позволя,затова се забавлявам пред гаража.

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 22 юни 2007 21:18

доброто обслужване за съжаление не е по джоба на мого хора и попадаме на тези идиоти с извнение

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 22 юни 2007 21:22

аман от такива майстори!преди години един познат който и до ден днешен ми прави колата беше взел един работник който се мислеше за голям майстор и така ми смени гарнитурата на главата и гумички на клапаните че при зглабянето на мотора незнам поради каква причина имаше капки вода в делкото и антифриза миришеше на бензин! антифриза се отмириса но като згрее колата големи гърмежи и се наложи смяна на дебитомер и част от оборудването на газовата или общо 150лв. за нищо!така че намерете си добри майстори и колкото скъпо да вземат само те да правят колата иначе може да излезниш от непредвидени пари заради некадърници!

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 22 юни 2007 21:24

наистина е по добре дадеш двйно повече отколкото да ти излезе десеторно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”