Колеги разгледах в търсачката но не можах да намеря точен отговор на моя въпрос!
В момента съм със спортноокачване но искам да го сменя!
Окачването не е регулируемо.
Та въпроса ми е. Мога ли да сменя само пружините и амортесьорите или трябва да сменя целия макферсон?
И ако може ще има ли разлика, дали колата няма да стане много висока!
Благодаря предварително

Смяна на окачване!!!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Смяна на окачване!!!
SBobi написа:Колеги разгледах в търсачката но не можах да намеря точен отговор на моя въпрос!
В момента съм със спортноокачване но искам да го сменя!
Окачването не е регулируемо.
Та въпроса ми е. Мога ли да сменя само пружините и амортесьорите или трябва да сменя целия макферсон?
И ако може ще има ли разлика, дали колата няма да стане много висока!
Благодаря предварително
Колега, аз сега правя тази конфигурация, от спортно на нормално

Ако са ти здрави макферсоните, смени си само пружините/за сравнение чисто нови варират от 40лв до 90лв в зависимост от фирмата и качеството/.
Ако макферсоните са испуснали сменяваш и тях/цените са от 50лв до 120лв за предни и от 30лв до 80лв за задни/
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
колега мисля че не може да сменя само пружините тва си е равно на самоубииство! Говорил съм и с други колеги на тази тема! Амортесьорите на спортното окачване са по къси те просто няма да държат ако ги разпъна толкова ако изобщо успея! Въпроса ми е дали трябва да сменя и леглото на пружината или мога обикновенната пружина с амортесьор да ги сложа върху старото легло и дали няма да се вдигне много колата!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре се уговори с някой колега да си ги смените направо комплект,ако твоето е читаво даже и доплащане можеш да искаш!Другия вариант по добрия купуваш нови амортесьори и взимаш пружини 2-ра употреба най-добре от Гти леко по ниски са и си готов ,а твоето окачване пак повтарям ако е читаво го продаваш ! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”