Проблем с wireless router и PPPOE

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с wireless router и PPPOE

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 20:58

Имам wireless router TP-link. Връзката ми е PPPOE. Искам да вържа два компютъра към интернет, един лаптоп с wireless, и един десктоп с кабел. Рутера поддръжа PPPOE.
Нагласям username & pass.
Понеже доставчика има филтър по МАК, клонирам МАК-адреса на рутера (има такава възможност), така че от мрежата да се вижда МАК-адреса, който е записан за мрежата.
Цъкам на кънект, и... нищо.
Иначе ако ползвам рутера в режим да не се вижда, поотделно и лаптопа, и десктопа се връзват към нета.
Да не би доставчика да вижда по някакъв начин, че ползвам рутер (въпреки, че съм му сменил МАК-а), и да не му позволява да се върже? И ако е така - как да заобиколя този проблем?? :?
В момента съм се вързал към нета, като ползвам рутера в невидим режим.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Съб 23 юни 2007 21:05

какво казва лог-а на рутера?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 21:10

:dontknow: :oops:
не разбирам много от мрежи..
Какъв Лог?
Натискам бутона, и не се връзва. Би трябвало да се върже, ама..

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 23 юни 2007 21:10

Само с Linksys ставаше май. Аз имах същия проблем. Достачиците като са пе****си и слагат секви защити и не става. Мисля, че на такъв рутър не можеш да му кажеш какъв ServiceName и тн. имаш. Аз реших проблема с едно слабо PC за рутър + NAT и от там нататък си правиш каквото искаш във вътрешната мрежа. Имаше теми по този въпрос в hardware.bg. Дано съм помогнал :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 21:13

Може да се оказва Service Name, AC, може да му задаваш какъвто искаш MAC... Ама нещо не става.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 23 юни 2007 21:21

Мисля, че няма начин освен ако не е LinkSys. Той е с линукс software и можеш ти да си пишеш руловете. Аз се борих с един Roline и накрая си боцнах едно PC и всичко заспа. Нещо PPPoE им куца на тия рутъри.

http://www.hardwarebg.com/forum/showthr ... ksys+pppoe

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 23 юни 2007 21:23

Oт ПЦто, чийто мак адрес е регистриран, успяваш ли да се вържеш към доставчика директно (без да минаваш през рутера)?

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 23 юни 2007 21:26

Чудомир написа:Oт ПЦто, чийто мак адрес е регистриран, успяваш ли да се вържеш към доставчика директно (без да минаваш през рутера)?

поотделно и лаптопа, и десктопа се връзват към нета.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 21:28

mishu написа:Мисля, че няма начин освен ако не е LinkSys. Той е с линукс software и можеш ти да си пишеш руловете. Аз се борих с един Roline и накрая си боцнах едно PC и всичко заспа. Нещо PPPoE им куца на тия рутъри.

http://www.hardwarebg.com/forum/showthr ... ksys+pppoe

Могат да се нагласят тия неща, сигурен съм. Има си ги в менюто. Още повече, че връзката по принцип няма Service name (не е въведено нищо там, и си работи).

@Чудомир - в момента съм вързан към тази връзка, като ползвам рутера в невидим режим, т.е. през мрежата не се вижда, се едно съм си боднал директно кабела в лаптопа.
Според мен или задаването на МАК адрес нещо не работи като хората, или от доставчика по някакъв начин засичат рутера, и го режат :cry:
Въпроса е дали може да се заобиколи по някакъв начин, и въобще могат ли от доставчика да засичат рутер, или някъде другаде не съм настроил нещо?!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 23 юни 2007 21:30

през Интернет експлорер или Фирефокс пишеш http://192.168.0.1 или каквото ти пише в user manuala там му гласиш как да се връзва
ако си на Евроком нищо не правиш ...
лаптопа и пцто си се връзват съвсем самостоятелно към рутера

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 21:33

alexx написа:през Интернет експлорер или Фирефокс пишеш http://192.168.0.1 или каквото ти пише в user manuala там му гласиш как да се връзва
ако си на Евроком нищо не правиш ...
лаптопа и пцто си се връзват съвсем самостоятелно към рутера

Ами аз оттам влизам, и нагласям паролата и юзернейма, типа на връзката, и сменям МАК-адреса, защото има филтриране. Обаче нещо не се връзва рутера.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 23 юни 2007 21:33

И аз се рових чукай си време по форумите докато установя, че само Linksys стават и то май не всички модели. Има и друго нещо. Не се знае дали след като се върже, евентуално, ще работи при TTL=1. А това се оправя при LinkSys защото можеш да си пишеш ти рулове. Малко звуча като рекламно лице на Linksys ама това установих по форумите.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 21:35

Ако е от ТТЛ-а - май намерих програма, с която може да се променя.
Ето обаче, почти една година след пускане на темата, открих начин за промяна на TTL-а.

1. Изтегляте http://djgeorgie.data.bg/Software/WinPa ... 20ATTL.zip ,
2. Инсталирате WinPacketFilter-а от архива,
3. Разархивирате ATTLFilter.zip някъде и местите attlFilter.exe от там, където сте разархивирали архива в: C:\Program Files\WinpkFilter Framework\bin и след това си правите shortcut към attlFilter.exe,
4. Стартирате AttlFilter.exe и си избирате мрежовата връзка с интернета и давате Enable. Ако всичко е наред, при Ping, TTL вече не трябва да ви е =1, под Default програмата го прави =5.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с wireless router и PPPOE

Мнениеот Lizard » Съб 23 юни 2007 21:38

ACCELERATOR написа:В момента съм се вързал към нета, като ползвам рутера в невидим режим.

Значи ако съм разбрал превилно. В монета си се вързал към нета, като си дал коннект от ПС -то. А роутера също ти е закачен в мрежата.

Така ако съм те разпрал правилно смея да предполжа че не си закачил роутера както трябва към мрежата и в момета го ползваш като суич.

Погледни отзад на роутера входовете RJ45 (за мрежов кабел). На един от тях трябва да пише Internet. Отпред на роутера също би трябвало да имаш отеделна лампичка за интернет. Така закачаш кабела от интернет доставчика си директно в роутера на тоз прот дето бише интернет. Отпред трябва веднга да светне лампата интернет ако всичко е наред със кабела.
ПЦ-то го закачаш на някой от портожете на които пише 1/2/3/4.

И все пак какъв е роутера ако кажеш може и да не гадаем като врачки.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 23 юни 2007 21:38

Ама то това от рутера зависи. Ако до рутера дойде TTL=1 и той не го смени на повече пакета умира и вобще на стига до PC-то. Тази програмка сигурно е ако шерваш под windows на някое PC. А пък ако искаш можеш да ползваш WinGate или CCProxy за да си пуснеш прокси от единия компютър на другия ама е много преебано. Половината неща не ти работат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”